自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

幾年前我隻狗狗走左地係用寵之X國,
我覺得好好服務喎!
佢地會幫狗狗沖好涼,整靚仔咁放係個好靚既棺材到,
仲會比時間你係個房到陪下佢
然後自已親自按制...
我隻係 8哥,重9.7kg ,收1480 ! (2011年)
而家唔知有冇加價
     [em:14: ]

男爵府

hashtag影視迷勳章

引用:幾年前我隻狗狗走左地係用寵之X國,我覺得

原帖由 vvwinky 於 15-03-23 發表
我覺得好好服務喎!
佢地會幫狗狗沖好涼,整靚仔咁放係個好靚既棺材到, ...
agree, 上個月我隻狗走左, 都係搵佢地幫手火化…

珍珠宮

回覆:寵物善終收費

3,4年前寵之天國
好似2xxx
整左兩條dna頸連

男爵府

寵之x國同再見x 兒 2間都有用過 2間service 都唔錯呀

不過我想講一下 少少0 異野 , 話說我女由上年12月開始訓呀好 晚晚扎醒 咁我老公返工個度有個阿姐對於呢d 野好得 佢幫我女念經等佢好訓d 之後有一日, 阿姐問我老公我地有冇落過仔 我地話冇 佢話見到有隻大班紋貓跟住我阿女 (我老公冇同阿姐講我地有貓, 也不知我地放佢d ash 係屋企) 我老公就同阿姐講先地放左佢d ash 係屋企 阿姐話叫我地快d 撒左佢 唔好等佢想留戀人世

不過我同老公都好唔捨得撒走佢地呀 touchwood 阿女而家訓覺都ok 如果阿女訓唔好就諗住將d ash 放老公返工locker

男爵府

我狗狗都係牛頭角寵之天國 。我覺得好。個時喊到死打電話佢好快揸車就過黎接我同狗狗(我住得近)四年前$1300

男爵府

vvwinky 發表於 15-3-23 21:36
我覺得好好服務喎!
佢地會幫狗狗沖好涼,整靚仔咁放係個好靚既棺材到, ...
係吹到啲毛好靚。之前另一隻狗狗果間咩都無,要我第日先黎睇火化,點知當日去到已經雪都硬哂。好慘

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆:cibewong 的帖子

熊仔鼠走左都係用寵x天國,好快嚟接走左,司機態度幾好。昨日火化,先用個籃裝住,俾時間同佢say goodbye, 毛整得好靚,佢走時係睜大眼,依家合埋左,好似瞓左覺咁。然後用鐵盆裝,入爐前可以放鮮花,同剪毛留念,入爐後自己按掣,大半個鐘後有得拎。

人生本是苦

子爵府

200 加幣,狗同貓一樣

男爵府

上年兩隻貓先後走左,司機個半鐘內到,一次仲係半夜12㸃,態度好好,有毛巾包好放入膠箱。揀左獨立火化,我地按掣睇住起火燒,之前有半個鐘係房內同寵物作最後道別,喊到我地死,完成火化後有雲石盅連相印上,大概$1300左右。crying:

男爵府

引用:上年兩隻貓先後走左,司機個半鐘內到,一次

原帖由 emmamay 於 15-03-24 發表
上年兩隻貓先後走左,司機個半鐘內到,一次仲係半夜12㸃,態度好好,有毛巾包好放入膠箱。揀左獨立火化,我 ...
我都係用寵之天國

伯爵府

我幾隻小毛孩都係用寵之天x,來接小毛孩的司機好好人,寫字樓員工都ok,負責火化的叔叔都好好,就連整3D足印相架間公司都好好

伯爵府

BK Milk勳章

引用:請問有沒有人曾經有狗狗過身,如果要同佢辦

原帖由 cibewong 於 15-03-23 發表
請問有沒有人曾經有狗狗過身,如果要同佢辦理火化收費要多少呢?
好似睇重量嫁,你打去佢地會即刻安排車嚟接寶貝。
如果最保險,就係揀獨立火化,而且係可以約一個時間比你送別個種,到時你可以睇住入爐, 喺度等燒完比你睇返副骨,但你要過到自己心理關口,但咁先可以肯定佢地妥善處理。

男爵府

寵之天國超好,我隻狗半夜係勝利道醫院半夜走,個司機仲問我近邊,使唔使車我去旺角坐車,跟住去到火化果日,入到房佢推我隻狗出黎,d毛呀乾淨到不得了,因為臨去果時隻狗都好多血好 dirty,但佢地 clean 到好乾淨,服務超好

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都係用寵之x國, 果時係大年初一晚, 佢地話接唔到(因為岩岩至去完同一診所), 要第2朝, 呢d大日子我地都明白的

我地無去送, 驚太傷心, 但寵之x國都有再打電話黎confirm多一次我地想點做, 話我地唔去的話佢都會影相俾我地知道已經好好辦理, 之後過左幾日, 骨灰已經送返診所可以去拎

珍珠宮

引用:唔好去寵之天X佢唔只一次比人知道亂收費同

原帖由 天佑我們 於 15-03-23 發表

唔好去寵之天X

珍珠宮

引用:我用寵之X國, 係計體重, 我隻老貓, 唔記得

原帖由 Charlotte_mom 於 15-03-23 發表
我用寵之X國, 係計體重, 我隻老貓, 唔記得幾錢(近千? 好似1100左右)
再X寵兒出過報導話當垃圾處理
我都係用呢間,大約$1xxx, 唔記得因為都幾年了。

子爵府

用過寵之天國, 喊住打去, 司機好返就黎接我家小寵, 仲好NICE好好人。去到火化個日, 有房睇小寵最後一面, 有得按掣火化, 我個日喊到咩咁, 職員好NICE會比紙巾我安慰我。

我隻係兔, 收880。TOUCHWOOD下次到我其他寵兔走時, 應該都會用返呢間。

侯爵府

原來好多人都用寵之天國。
其實我都需要蒐集尼方面嘅資料

男爵府

Jm可考慮情永在、服務勁好勁細心
我2014北京狗走了佢地夜晚上門收屍,
跟住揀時間火化,我有上佢地tsuen wan 公司親眼睇住火化,之後骨灰可撒在他們安排的地方,around 1000-2000....
Forgot the price ...但係我真係覺得佢地幾有心

大宅

BK Milk勳章

miriam 發表於 15-3-23 20:50
呢間唔知點, 只係知方便住荃葵青區既人

守護天使
呢間我姐的狗用過, 佢係一隻西施,去年15歲(百年歸老),我姐的狗睇開
的診所介紹! 服務唔錯, 全包都係2000有找! OK呀!

首頁

尾頁

跳至