論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問各位媽咪﹐有冇試過裝眼仔的經驗呢?

我家有一個 bun bun 照顧一對孖胎﹐想知眼仔邊度有得買同大約幾多$$﹐thank you 各位媽咪。

大宅

Re: 請問各位媽咪﹐有冇試過裝眼仔的經驗呢?

you want pin hole cam or IP cam?

孖寶 寫道:
我家有一個 bun bun 照顧一對孖胎﹐想知眼仔邊度有得買同大約幾多$$﹐thank you 各位媽咪。

別墅

我想要針孔cam﹐but what is IP cam? thanks.

男爵府

孖寶

你唔方便在公司睇番屋企咩? 如果裝CAM / IP CAM即時睇番屋企情況好D喎, 因為你2個B, 放工都趕住幫手湊仔啦, 仲要用成2個鐘頭睇番1日既影帶, 好SIDE時間喎。

我覺得用CAM即時睇屋企情況較好, 因為你都可以幫下眼睇仔, 又可以了解工人對個仔好唔好, 仲可以收音添 (如果你公司方便開SPEAKER)。 你對孖仔幾大呀?

大宅

IP cam 唔需要接電腦. 但部cam要玩身.
想CHECK工人,pin hole cam 比較好d.
最好問多間公司check 下.

別墅

孖B已經14.5個月大﹐bun bun 頭一年都好好﹐一年後變晒﹐做錯嘢話兩句重黑晒口面﹐所以想裝針孔睇吓佢日頭做緊 D "mug"﹐其實係唔係個個 bun bun 過咗一年都會變嫁呢?

男爵府

孖寶 寫道:
孖B已經14.5個月大﹐bun bun 頭一年都好好﹐一年後變晒﹐做錯嘢話兩句重黑晒口面﹐所以想裝針孔睇吓佢日頭做緊 D "mug"﹐其實係唔係個個 bun bun 過咗一年都會變嫁呢?

唔係全部, 但多數工人都會, "人老精、鬼老靈", 我怕你睇完會仲心UP喎。 以前個仔未生學, 得工人時我就睇到實, 而家個仔番左學, 我都係等個仔回家先睇仔, 講真, 工人越睇越無引, 所以我都隻眼開, 隻眼閉。 不過裝個CAM係有警惕作用既。

複式洋房

我個工人來左有1年, 最近都開始態度差, 想問裝PIN-HOLE, 是否工人唔知? (不容易發現, 沒有電線?) 如果被她知道, 會否影響大家之關係?

別墅

KAKAMUM,
我現在用NETSEE(NETVIGATOR)只要經過電腦就可以由眼仔到屋既情況.

複式洋房

hazelsin,

想知道多D有關NETSEE(NETVIGATOR)之資料, 要有什麼配件? 價錢如何? THANK YOU!

別墅

KAKAMUM,
NETSEE係經NETVIGATOR上網 月費298+38,只需電腦
及眼仔就可以.

大宅

但我公司有防火牆, 唔知netvigator可唔可以睇到呢?

別墅

應該得,我公司都有防火牆,或者可以問下綱上行.

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

請問你們去邊度買眼仔?有無好介紹?可否pm給我?謝謝。

大宅

唔好裝wireless pinhole cam , 好易會比工人搵到o架.
因為試過有工人想買個detector去check PINHOLE cam.

男爵府

sa_628 寫道:
唔好裝wireless pinhole cam , 好易會比工人搵到o架.
因為試過有工人想買個detector去check PINHOLE cam.

嘩! d工人果然好勁, 真係"你有張梁計, 我有過長梯"。 反正工人又check番轉頭, 咁不如明正言順講明: 係呀, 係裝cam睇仔!

工人跟本無得反對喎。

大宅

yes, 明正言順講明比佢知. 做唔做佢自己決定.

如果裝pinhole cam 比佢發現o左就麻煩 d la.

首頁

尾頁

跳至