自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

只係想bb有書讀,普通管立已ok,從來不求名校只求bb同自己一樣有個正常童年

只係想有個屋頂仔,亦無諗過住大屋,但而家私樓無一百係手都好似唔洗諗

公屋又申請唔到....

居屋又要等消息....(總係覺得c6一早知抽唔中但係呃住我,因為驚我接受唔到)

我明要中仲難過中六合彩,但總抱住一絲希望總叫自己冷靜,成日同自己講可能有人比我地更需要所以抽唔中睇開D....

4大長佬生活費都無因為要儲錢而家減比

唔想靠人令別人擔心自己只想靠自己....都好似好難...

明白自己要知足,有好多人慘過自己煩過自己,仲有一口氣都可以去改變同努力...

但前路好似頂死晒見唔到.........

已撐得有點累...

大宅

回覆:可能係我過份左....

可以唔洗比長老生活費已經好好我家老爺試下比小一蚊佢,佢唱衰您餓死佢一年半載都仲得

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:mrssteph 的帖子

珍珠宮

畀面勳章

引用:可以唔洗比長老生活費已經好好我家老爺試下

原帖由 mrssteph 於 15-03-24 發表
可以唔洗比長老生活費已經好好我家老爺試下比小一蚊佢,佢唱衰您餓死佢一年半載都仲得

...
有比呀,4大長老比足無因為儲錢而比少,其他開支都有比....唔比過唔到自己

侯爵府

引用:Quote:原帖由 mrssteph 於 15-03-24 發表可

原帖由 天佑我們 於 15-03-24 發表
有比呀,4大長老比足無因為儲錢而比少,其他開支都有比....唔比過唔到自己

...
唉…我們這一代確難捱
上有高堂,下有妻兒
唔係冇學識,唔係冇能力
只係這個社會壓力太大
開支太多
無論那裏走也看不見光明

大宅

引用:只係想bb有書讀,普通管立已ok,從來不求名校

原帖由 天佑我們 於 15-03-24 發表
只係想bb有書讀,普通管立已ok,從來不求名校只求bb同自己一樣有個正常童年

只係想有個屋頂仔,亦無諗過住大 ...
4大長老家用都無 因為儲錢而家減比,睇錯左

首頁

尾頁

跳至