夫婦情感

跳至

首頁
12345...51

尾頁

子爵府

回覆:求教如何接受自己既妒忌,心胸窄

唔覺你有問題,呢d係正常女人反應!
況且,如果要行山,我點都會跟埋去,唔會俾佢地有呢d接觸既時間!行山上上落落,拖手點算…采佢都傻!
如果佢話我小氣,我會答係!仲會同佢講,唔通我唔緊張你,去緊張第二個男人咩!

珍珠宮

開心吸收勳章

chocolate9592 發表於 15-3-24 09:35
上星期第一次見婚姻輔導社工,見左兩個半鐘,社工俾我今個月既功課係:不要想事情的對錯,先要接受同面對自 ...

反而我唔覺得妳有問題喎...如果妳C6都覺得呢個女仔有啲嘢,作為一個男人就更加唔應該將自己放係一個陷阱上面,正所謂「君子不立危牆之下」,而家妳C6又明俾機會個女仔同佢親近,根本妳C6就有問題!身為男人嘅我一眼就睇得出佢想點!

Betsy_Lam    發表於 15-3-27 14:47
百花叢裡過,片葉不沾身。

公爵府

比我都會同你一樣嬲!
我C6從來唔會在私人時間同女同事傾閒計,除了公事!
私人時間傾計都會是男同事,佢話咁多人可以做朋友就無謂揀個女啦,做男人專心搵錢,為頭家唔好攪無謂野!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主好耐冇見
就咁睇係你老公問題,唔關你事,唔通你緊張個老公都有問題嗎,如果連你都唔可以緊張佢,咁邊個可以...
你老公真係要正視個問題,個女仔係你地婚姻既導火線

大宅

放心,你完全無問題,接受唔到係正常不過。
無可能比個女同事經常同自己老公傾電話同whatsapp。根本就落你面,當你無到,有時間都陪老婆同小朋友傾計啦,仲有四大長老,家人,親戚,幾時輪到個女同事要關心呀。行山個part完全反映到個女嘅痴實你老公,當正你同個小朋友透明。你老公都仲未覺得有問題,仲話你理得人哋咁多,傻架,都係嗰句,如果個女同事有成50幾歲,外表身型都步向老人家,佢有關心呢個女同事我完全歡迎,我自己關心埋一份都得,陪飲茶行山睇醫生完全無問題。若然唔係嘅就自動彈開,因為咁樣同搶咗我老公搶咗小朋友爸爸去係無分別。
另外你大住肚,有個女嘅夜晚上你哋屋企興起叫你老公陪佢返大6按摩個嗰,呢d唔係朋友,叫佢消失已經叫禮貌,你老公嘈咩啫,仲話你搞到佢無咗個朋友,唔見佢話返d所謂嘅女同事所謂嘅女性朋友搞到佢老婆有走佬嘅一天。佢要繼續同d女同事同d女仔隔住個老婆去接觸無問題,離婚先啦,處理埋仔女問題,分開咗,佢日日搵d女仔都唔會再理,無老婆再去管佢理佢關心佢照顧佢愛佢,無,咩都無。所以樓主,唔洗驚佢,問題係佢度多,要見心理輔導似係佢多。

SheepZ721    發表於 15-4-2 11:02
CurryCheng    發表於 15-4-1 13:20
babykarlson    發表於 15-3-24 11:51

大宅

引用:比我都會同你一樣嬲!我C6從來唔會在私人時

原帖由 koko2000 於 15-03-24 發表
比我都會同你一樣嬲!
我C6從來唔會在私人時間同女同事傾閒計,除了公事!
私人時間傾計都會是男同事,佢話 ...
完全正確,男人點諗我真係唔知,最多從多方面去估估下,但我自己就完全係呢個想法,由拍拖到結婚,都同哂男仔單方面斷哂聯絡,工作上得女同事,到結婚後都無同過老公以外男仔有朋友般嘅相處,要朋友傾計我只會搵我結婚時嘅姊妹同伴娘,老公同小朋友放第一,因為係我深愛嘅人,家人喺第二,朋友係第三,仲要只剩女性,無異性架。既然我都輕鬆做到同異性無來往,唔明點解會有d男人會話做唔到,根本就係心態問題,你老公做到,very good,要好好珍惜,絕種架啦。

珍珠宮

引用:依你所講,你嘅情形俾任何正常女人都接受唔

原帖由 Miulo 於 15-03-24 發表
依你所講,你嘅情形俾任何正常女人都接受唔到啦,你做法都冇問題喎, 反而問題係你c6! ...
唔係我太小心眼,心胸窄,唔諒解佢?

珍珠宮

引用:Quote:chocolate9592 發表於 15-3-24 10:27

原帖由 xihuan317 於 15-03-24 發表
將心比心 角色轉換一下 你問下你c6接受得到嗎? 婚姻輔導如果可以的話 叫埋c6同你一齊去會有效果很多 ...
社工有提出要見c6,係我未有心理準備,社工話我太驚太累,可以等我進步多點先見

珍珠宮

引用:唔覺你有問題,呢d係正常女人反應!況且,

珍珠宮

引用:唔覺你有問題,呢d係正常女人反應!況且,

原帖由 ms_ck 於 15-03-24 發表
唔覺你有問題,呢d係正常女人反應!
況且,如果要行山,我點都會跟埋去,唔會俾佢地有呢d接觸既時間!行山 ...
我無去因為我要湊住個仔,而條路個仔行唔到

珍珠宮

引用:Quote:chocolate9592 發表於 15-3-24 09:35

原帖由 wing1388 於 15-03-24 發表
反而我唔覺得妳有問題喎...如果妳C6都覺得呢個女仔有啲嘢,作為一個男人就更加唔應該將自己放係一個陷阱上 ...
有心既話,我會死心放手

子爵府

chocolate9592 發表於 15-3-24 11:21
社工有提出要見c6,係我未有心理準備,社工話我太驚太累,可以等我進步多點先見

...
妳c6都知道妳去見社工?

珍珠宮

引用:比我都會同你一樣嬲!我C6從來唔會在私人時

珍珠宮

引用:回覆 chocolate9592 的帖子是你先生同該問

別墅

妳依啲諗法好正常喎,咁都叫心胸窄

珍珠宮

BK Milk勳章

chocolate9592 發表於 15-3-24 11:27
社工話佢只係貪玩,鐘意多朋友,但男女關係條線定位唔清楚,不過整體佢係在意頭家

...
唔避忌吓, 終有一日玩出火.....
佢係在意頭家, 就唔會唔理老婆感受

珍珠宮

引用:樓主好耐冇見就咁睇係你老公問題,唔關你事,

大宅

正常都會唔開心喇

珍珠宮

BK Milk勳章

chocolate9592 發表於 15-3-24 11:29
佢一句“我唔係咪得囉”,我仲可以點,同事關係上我都明白做唔到不見不講話,所以想學習接受

...
晌公司一定冇得避, 私下冇必要再約囉.... 你c6冇其他朋友? 私人時間唔該要來陪吓小朋友, 陪吓老婆先

首頁
12345...51

尾頁

跳至