夫婦情感

跳至

首頁
34567...51

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 siujanjan 於 15-03-24 發表

琥珀宮

回覆:chocolate9592 的帖子

有問題既係你老公同個女仔,好明顯發展緊(自覺或不自覺地),話比老公知,唔係唔信佢,而係男女感情可以不知不覺間形成控制唔到,萬一出事返唔到轉頭,何必只為了維持一個普通朋友交往,而將家庭幸福去take risk,問佢覺得值得嗎?

禁止訪問

引用:有問題既係你老公同個女仔,好明顯發展緊(

珍珠宮

引用:您番工定全職湊

原帖由 Nancy20090615 於 15-03-24 發表
您番工定全職湊? 平日有無自己的興趣? 不如您將視線離開佢一点, 唔使圍住佢轉.

...
我星期六兼職,平時自己湊,已經學緊唔再咁重視c6,有玩小手工,但c6話我屣錢唔再玩

珍珠宮

引用:Quote:chocolate9592 發表於 15-3-24 11:59

原帖由 豬兜有情人 於 15-03-24 發表
咁這事發生到現在, 妳有沒有試過唔問唔出聲由他想做什麼就什麼?
佢個句叫我唔好理佢,已經清楚表達左唔想我過問,有咩佢想我知先會講

珍珠宮

BK Milk勳章

c6有嘢唔同老婆講而同另一女性講, 我覺得已經係出咗軌

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 chocolate9592 於 15-03-24

原帖由 天瑜 於 15-03-24 發表
朋友keep 唔到都係緣份。冇得賴!
佢講明係我累左佢無左個朋友,我仲可以點

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 豬兜有情人 於 15-03-24 發表

珍珠宮

引用:有問題既係你老公同個女仔,好明顯發展緊(

原帖由 木土土 於 15-03-24 發表
有問題既係你老公同個女仔,好明顯發展緊(自覺或不自覺地),話比老公知,唔係唔信佢,而係男女感情可以不 ...
佢咪認為佢自己唔係就算係無對我唔住,唔會諗以後

男爵府

引用:Quote:原帖由 hello_kristy 於 15-03-24 發

原帖由 chocolate9592 於 15-03-24 發表
我只係表達過我覺得個女同事有野 叫我c6避忌下,話哂人地未拍拖,唔好害人,我c6口講~哦,之後咪又約去行 ...
我會建議你對先生表示,希望你地相處時既品質要加強,唔好成日分心去理其他人…因為咁會令你安心同快樂。

而佢同事點諗,並不是你地控制到,你做到既係加強家庭既bonding。

如果,佢真係無野,你咁講佢會覺得你多疑多心。

Btw,你老公都癲既,佢婚前無左個frd都賴你,你講話可以退出啫,無人叫佢咁豬兜比個女仔知…真係咁frd點會咁就絕交丫,拎黎講!!!!

珍珠宮

引用:c6有嘢唔同老婆講而同另一女性講, 我覺得已

原帖由 siujanjan 於 15-03-24 發表
c6有嘢唔同老婆講而同另一女性講, 我覺得已經係出咗軌
佢唔會咁諗,我曾經要求佢保持距離,佢認為已經做左

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 天瑜 於 15-03-24 發表朋友ke

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 chocolate9592 於 15-03-24

原帖由 hello_kristy 於 15-03-24 發表
我會建議你對先生表示,希望你地相處時既品質要加強,唔好成日分心去理其他人…因為咁會令你安心同快樂。

...
佢話過我 多疑多心,所以咪諗住學習去接受,等自己唔好再咁 多疑多心落去

大宅

I don't think u have any problems
99.999% if a male and a female have constant contacts via msgs, they must not be regular frens only

珍珠宮

原帖由 hello_kristy 於 15-03-24 發表

...
佢個豬兜男性朋友都失埋聯絡

子爵府

chocolate9592 發表於 15-3-24 12:07
我星期六兼職,平時自己湊,已經學緊唔再咁重視c6,有玩小手工,但c6話我屣錢唔再玩

...
妳星期六 & 日都去返兼職, 仔比佢睇, 睇佢仲有沒有時間去行山去玩!

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+15-03-24+發表有問

原帖由 chocolate9592 於 15-03-24 發表
佢咪認為佢自己唔係就算係無對我唔住,唔會諗以後
做人唔唸將來,呢d係幼稚無腦!硬要將自己放入有小三誘惑既環境,係拎夫妻感覺去賭博,以後自己控制到唔會輸,咁係佢叫私,無將家庭幸福放第一位,只有唔賭先會100%肯定唔會輸!

問下佢,你日日同男性純好朋友去街,佢係咪覺得無問題?

瑪瑙宮

chocolate9592 發表於 15-3-24 12:07

...
遲 d 做番全職自己有收入穩陣 d .

社區中心好多興報班可以報下, 您要搵下自己的興趣, 唔好停左响度. 好多 4,50 歲比老公飛之後唔知點過日子, 淨係識煮飯, 咁唔得架.

佢連您玩少少野都限制, 但又叫您唔好理佢, 佢地接觸已經太多過左火, 佢都唔自律下, 佢方面您做唔到 d 乜, 如果有日佢話分開, 您諗定點答. 唔係嚇您乜, 有無野都可以諗定點答. 現階段當然您做好本份.

珍珠宮

引用:Quote:chocolate9592 發表於 15-3-24 12:07

原帖由 豬兜有情人 於 15-03-24 發表
妳星期六 & 日都去返兼職, 仔比佢睇, 睇佢仲有沒有時間去行山去玩!
有,佢叫我媽湊,本身我返星期六,佢要行山,咁我叫佢行星期日等我媽唔洗幫我湊,因為我媽年紀大,但佢話要星期六,因為朋友星期日唔得閒
由此令我覺得,佢在意朋友多過個家,同時我受更大傷害而佢不知,所以係最後一步離婚前,我俾自己多一次機會,去搵社工

複式洋房

引用:Quote:原帖由+YeeY+於+15-03-24+發表我無可

佢我唔知,但如果我想自己好過點,就要接受,因為c6覺得佢無錯,就算我表示唔鐘意,得到既回應係我唔應該, ...
我覺得你咁係自然反應,結左婚就應該有所避忌!我唔會俾我老公成日同女仔wtapp,傾電話!(工作例外)當佢而家無野,難保唔會日久生情!到時辛苦果個又係自己

首頁
34567...51

尾頁

跳至