親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

好多人到韓國SHOPPING,其實都可以上黎N首爾塔睇下靚景,成個人既心情都會唔同晒,記住下午5點先好黎,坐返二個鐘,仲可以睇埋呢個夜景,其實真係好靚架。

N首爾塔網址:http://www.visitseoul.net/cb/article-view/seoul-tower.jhtml

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

上去N首爾塔我會建議搭纜車,可以睇埋首爾既景色

大宅

畀面勳章

男爵府

睛靈勳章

引用:上去N首爾塔我會建議搭纜車,可以睇埋首爾既

原帖由 stepchk 於 15-03-24 發表
上去N首爾塔我會建議搭纜車,可以睇埋首爾既景色
纜車係咪即電梯上面就見到?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

過年去, 因為天氣唔太好, 所以skip左冇上去

珊瑚宮

回覆 肥妹b 的帖子

其實纜車要行段路先見到,所以好多人都情願搭巴士,覺得方便D。我跟旅遊書咁寫,係明洞出咗,之後都要行15-20分鐘先會見到纜車站,條路行都幾累,因為佢係上山既斜路。

大宅

回覆:分享韓國N首爾塔靚景

我就揀左行另外一邊條路搭呢部上去再搭纜車,我覺得搭完纜車行嗰段樓梯冇甘辛苦同路程短d,如果搭巴士行嗰條斜路睇見就暈,我落去就行番斜路落去搭巴士去番明洞,沿途見d人行到索曬氣

侯爵府

大宅

引用:+本帖最後由+stepchk+於+15-3-25+10:41+編

原帖由 stepchk 於 15-03-25 發表

回覆 肥妹b 的帖子
下次可以搭佢部透明lift上去先再塔纜車,唔駛行咁多

珊瑚宮

回覆 蝦米米 的帖子

下次真係可以搭lift, 次次去都行死我

fionaleung43    發表於 15-4-15 23:19

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:好多人到韓國SHOPPING,其實都可以上黎N首爾

原帖由 stepchk 於 15-03-24 發表
好多人到韓國SHOPPING,其實都可以上黎N首爾塔睇下靚景,成個人既心情都會唔同晒,記住下午5點先好黎,坐返二個 ...

大宅

引用:我就揀左行另外一邊條路搭呢部上去再搭纜

原帖由 yannieyanyan 於 15-03-25 發表
我就揀左行另外一邊條路搭呢部上去再搭纜車,我覺得搭完纜車行嗰段樓梯冇甘辛苦同路程短d,如果搭巴士行 ...
我同你行程一樣,上搭lift同纜車,走就搭巴士,輕鬆好多~不過因為第一次去,怕唔知點行,所以揀左日頭上,下次再去就可以試下夜晚去,又係另一個景象~

男爵府

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

TMC3012 發表於 15-3-25 10:18
過年去, 因為天氣唔太好, 所以skip左冇上去

14年新年去, 因天氣唔好, 搞到最後一日先上, 但又突然轉泠, 溫度急跌, 上唔成...希望EASTER 去時上到去睇....
Stay Hungry , stay foolish !!

大宅

好媽媽勳章

回覆:yannieyanyan 的帖子

如果搭巴士,都要行條斜路,先上到去?

大宅

好媽媽勳章

回覆:蝦米米 的帖子

選擇搭透明lift和纜車,係咪唔洗行斜路?

別墅

回覆 蝦米米 的帖子

請問呢架lift係喺邊到同點去架?
因為我睇旅遊書冇呢個option

水晶宮

首爾塔對面的鐵塔

水晶宮

日與夜都靚

大宅

引用:回覆+蝦米米+的帖子請問呢架lift係喺邊到同

原帖由 chingctc 於 15-04-01 發表
回覆 蝦米米 的帖子

請問呢架lift係喺邊到同點去架?
其實上網搵首爾塔電梯都已經有好多人介紹,我都係睇人地d blog教先識嫁
好簡單只要係明洞站4號出口直行,行到見口大馬路就左轉(唔駛過馬路)再行一陣,行行下就會見有斜路(左)同平路(右),咁行平路果面就到嫁啦~
附路簡陋線圖一幅~

首頁

尾頁

跳至