心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 你地用咩方式同奶奶相處?

我同意lovelyyanyan0既說法,老人家會感受到你對他們好的

複式洋房

各位我講啲好笑嘢你知呀...當時我結婚後遲工然後一心想準備生bb比奶奶玩,點知我在家見到佢同個孫冼澡重放自己隻腳落去個盤到一齊冼 哈哈...我當時好驚問佢點解咁得意嘅...奶奶話唔放隻落去個孫會跌落盤水到...喺!!!..你話我感唔感同佢一齊住, 大家嘅生活方式都唔同, 而且佢有其他家人同佢住, 我咪成機鬆人lor..正呀

複式洋房

好無奈ar.......到時bb 出世點辛苦我都會自己湊返,一佢唔得閒,二我唔放心,老人家有d~~方式&意識~~真係不可認同
我生來就是為了尋找你     等待你    永遠屬于你---J & M*** love cherry,love sherwin,love daddy***

洋房

我對奶奶好客氣,有時就閒話家常,得閒就請佢飲O下茶.帶個孫仔,孫女比佢玩O下.只要你對佢好,佢一定知.雖然唔會講出口. :-P :-P

大宅

老人家係咁,有時你覺得佢煩唔想彩佢,佢又哦你咪詐聽唔到囉,你咪攞野做下,抺下野囖,到你心情好d你咪主動同佢傾偈.你又唔會咁難受.我同我奶奶有時傾偈連4字詞都講出離.有一 樣野好緊要就係佢講d乜你都唔好放係心,噹佢唱歌咪開心d!!!!哈哈~~~~~~~~~~
希希相薄 我叫大佬希,2002年8月14日出世

大宅

奶奶每天早上来帮我看着工人和照顾儿子,想想宁愿忍她也忍不了工人,就很开心接受她。现在相处得很好。谢谢她把儿子照顾得那么好。
我想多多心存感谢吧!

大宅

我個奶奶都幾好架, 不過我同佢有d生疏law, 因為未有正式同佢住過, 佢對我好客氣, 我又對佢好客氣, 有時講下笑, 其實老人家最緊要佢容易

男爵府

同奶奶相處方式:

[size=x-large]KEEP A DISTANCE!

複式洋房

我都認同JASMINEBB嘅方法, 唔喺成日見呢會客氣啲。 :-P

民房

同意!
啱傾講多兩句,唔啱就彈開費事勞氣!

首頁

尾頁

跳至