夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 你地會唔會單獨同奶奶行街/飲茶/食飯......???

絕對唔會!!!!

大宅

Re: 你地會唔會單獨同奶奶行街/飲茶/食飯......???

Of course I will, sometimes we go shopping or she visits my office to eat lunch.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

別墅

fatty126 寫道:
So far未試過; 亦不希望有機會!!

1. 言語/思路不通, 有時加上鄉下話, 更加不想溝通
2. 太君有點撞聾, 要大聲同她講話, 好像罵她的樣子
3. 話題炒來炒去都是那裡買送平; 不該出外食飯(貴嘛!);
阿嫂是非 (不知好過知)悶加煩

寧可同自己媽媽去, 可能同樣煩但這是我的媽, 不用PLEASE他的媽!!

同fatty126感受一樣.
重最唔鐘意佢同我老公講鄉下話,真係講你d壞話都唔知.

男爵府

以前有依家無 lu,打死都唔會咁做,佢既野唔再關我事 :-x :-x

豈能盡如人意,但求無愧於心......

珍珠宮

我成日同奶奶出街ga wo!
同老爺2個帶埋小朋友飲茶以前都有ga!不過自從比人眼望望之後冇lu...廢事比人誤會我係大陸妹....
我同奶奶同埋d小朋友去飲茶,食野,游水等等...
我老公好鍚奶奶,奶奶又鍚我老公,我對奶奶好,奶奶又對我好~
好開心ga!
不過總有意思不合既~

別墅

無可能

侯爵府

好少.....除非因為有事

別墅

會, 但不多

大宅

會,我奶奶好識做,大家對對方都好好。

別墅

是不是奶奶的話題都是左類右理是非,以是而非的道理, 話不投機,認同又吾系,因BB由拒湊,買拒怕.
大時大節,會一齊食飯, 行街免啦, tast 不同.

大宅

我從來都無同過奶奶出過去, 就算上佢o地屋企食飯我都唔會一個人, 要等埋我老公先上去, 我同奶奶係無野的, 大家相處好好, 但要我面對佢, 我就唔知點咁, 好唔舒服,

男爵府

行街就冇啦..間唔中兩個人飲茶/食飯就有..

大宅

岩岩結婚果時有,佢都係一個好奶奶,不過幾好既奶奶都一定有野同自己唔岩,之後就黎生果時開始冇同佢單獨出街,次次都一定有老公,佢以前得閒會叫埋我出,而家唔會叫我,我又冇搵佢一齊出街…

首頁

尾頁

跳至