論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

通常申請印印到港需多久?

如題~
如寫信比入境事務處申請特快聘請印印到港可縮短多久時間?
thanks~

民房

Re: 通常申請印印到港需多久?

ShekChin,
pls check pm, thx

大宅

我於3月尾係agent度揀佐個印印, 早兩日就收到入境處通知可以取Visa, 大約個半月時間就可以批佢呢香港。

當我收到vca no.時再打電話比入境處話急趕要工人, 咁個入境處職員就叫我寫封信解釋點解要趕住用, 佢話如果你唔寫信通知佢, 佢地就當你係一般申請處理, 時間約6-8星期, 如果有加快信, 就會特別留意你個case, 視乎情況早d批!

大宅

我都係用印印嫁!通常申請大約個半至兩個月。我都有朋友試過寫信要求快d,但都要成個月。

由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

民房

ShekChin,

忘記提醒您, 如您不清楚VC/A NO, 可向您AGENCY或入境處查詢, 其後列名在URGENT LETTER上, 然後FAX到入境處, 方便主任批核

入境處FAX NO:21579181

大宅

ShekChin,
Agent 同我寫o左幾封信去入境處,大約都要個半月,否則就要成兩個月至兩個幾月了.

首頁

尾頁

跳至