想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

剛用完一盒clearpan

由我有機會排卵開始,就用clearplan,最初一/兩支條線好淺色,而我就開始有小小懷疑,點解條線0甘淺,至禽日第四支都係0甘淺,更懷疑自己會唔會冇排卵期.
而我本身計算過egg day係 11號,我亦已經由最有機會受孕開始努力造人,驚miss 0左,剛剛今日係第五支last,哈哈,真係兩條線一樣0甘深,0甘都好0的,證明仲有排卵期 :-P
同老公講完後,佢話唔係話,比我休息0下啦! :-P 得啖笑,不過,點都好,touch wood講句,下個月知點攪........ :-P
但今次0甘勤力,應該得,實得, 或者比佢今日休息,明晚再......

子爵府

Re: 剛用完一盒clearpan

Shirely,

好彩好有恒心jar!  
ha∼ha 唔知點解知妳test 到positive 我都己經好開心!
咁妳擒日有冇do do ar? 今日都要dodo, 後日又do do, 記得要enjoy d ar

男爵府

我都好開心,證明有排卵啦,禽晚都有"do",但已經感到累啦,所以今晚都要休息,最多明天再繼續.何況,如果係天意,可能第一/二次都掂啦,不過我好多時都訓唔到,可能唔慣你0地0的方法,如果以前,我0地多數都會holiday,跟住就洗洗,佢就溫書或做公司0野,所以我都好累,點都好啦,下午或者訓一陣,明晚希望補多次,即使唔得,仲有下次,不過應該都會.......ha,ha,
今個月祝你bingo, cheer.

男爵府

clearpan有乜用呀﹖用左個機會大D呀﹖咁一盒要幾多錢呀﹖

男爵府

用0黎check排卵期,你可以睇其他sister文章,亦可以去其他搜尋打 clearplan, 自然明白.

男爵府

一盒266,屈記.

珍珠宮

醒目開學勳章

shirley
check 到 +ve 就好lor, 證明自己有排卵嘛. 但我唔明, 點解你之前已經咁努力dodo呢? 點解唔留番 d 彈藥, check 到 +ve 先出擊呢? 不過你尋晚有 dodo, x 虫有 2-3 天壽命, 你聽日 egg day, 一樣有機會, 唔駛擔心. 預祝你成功 :-P

大宅

Shirley,
一支捧可以用幾多次, 我有揾過d information, 但好似無說明, 係咪月經11日後開始連續用5日, 之後唔得先再買第二支. ths

男爵府

Hi, chilli
成日都見到你大名,果然相識滿天下,ha ha!
點解我當初0甘勤力?因為睇到很多資料,egg day前四後五為最易受孕日,我唔想miss0左,同時由於每人體質唔同,亦睇到一些姊妹文章提及即使有m come,並唔代表有排卵,既然如此,我都相信一半天意,一半人為啦,如果今次bingo,係天意,我lucky,再加我努力,萬一失敗,只會增加我下次0的信心. 但仍然多謝你支持.

子爵府

Shirely,

妳食左飯未ar??

男爵府

Minniechung
一盒有五支,每天早上用一支(視乎你需要)由於每人m come時間長短不同,所以只有靠自己平時多觀察,以及上bk網睇資料/問功課啦!

男爵府

今日太累啦,探完爸爸後,就去supermarket睇下有冇現成野食,可能唔肚餓,只買了中式薄餅.8:00pm老公call me去邊到食,我話唔肚餓,所以將薄餅比佢食,加現成豆漿,太懶啦-我,如果夜0的hungry,就食燕窩啦.
how about you?

子爵府

Shirely,

我都未煮, 依家去煮lu~~

雖然未派彩, 但係食o野都要小心d wor, 魚生一定要介ar!

男爵府

jojoebebe,
知道啦,我都唔鐘意食生野,我試過同屋企人食自助餐,凡同姪仔食到腸胃炎,所以我會小心.唔該

大宅

乜想要bb唔可以食魚生咩, 真係會有影響的, 同埋我經常性都有腸胃炎, 會唔會影響生育的, 同埋我聽人講, 想生bb之前, 食物要小心食用, 係咪架

男爵府

Minniechung
因人而異,但小心0的,尤其是夏天

大宅

你係咪自己一個人o係企, 我就係啦, 經常性都係咁, 我老公好鬼忙, 都陪唔到我, 有時都我瞓, 佢都未番呀 :-(

子爵府

Minniechung,

咁妳平時點打發時間ar?? 要自己搵節目, 唔好悶o向屋企等老公返, 如果唔係會好悶ga

珍珠宮

醒目開學勳章

Minniechung 寫道:
乜想要bb唔可以食魚生咩, 真係會有影響的, 同埋我經常性都有腸胃炎, 會唔會影響生育的, 同埋我聽人講, 想生bb之前, 食物要小心食用, 係咪架

係有咗bb的話, 先唔可以食魚生, 因未熟既食物有菌, 會影響胎兒, 有機會畸型.

即開咗工又未知 result 既時候都唔好食!

珍珠宮

醒目開學勳章

Shirley
好彩你老公肯合作, 祝你成功! 記住用平常心去等待 result, 唔好比自己太大壓力.

jojoe
你同 shirley 係咪 fd 黎ga? 我見你地好熟喎.

首頁

尾頁

跳至