自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

扮忙
          You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

黃馬掛, A字膊 , 咋傻扮懵

男爵府

引用:我公司人唔多… 連 boss 都係得11個…….

原帖由 BonBonLin 於 15-03-26 發表

我公司人唔多… 連 boss 都係得11個……. 眼見呢度
1同埋每日帶鞋油返工,姣婆三種人

珍珠宮

畀面勳章

anixon 發表於 15-3-27 09:59
扮忙
我呢度都有... 不過煩我唔到

珍珠宮

畀面勳章

bbpompom 發表於 15-3-27 10:01
黃馬掛, A字膊 , 咋傻扮懵
黃馬掛 兩個.... 唔同 department 唔關我事

珍珠宮

畀面勳章

plato223 發表於 15-3-27 10:03
1同埋每日帶鞋油返工,姣婆三種人
踩人上位最差

好彩.... 我地呢度冇姣婆....

因為我地呢度係一對 couple 咁返工

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

MMQ 發表於 15-3-26 21:42
1) 木頭人
2) 假人
3) 是非精

形容得好生動

珍珠宮

畀面勳章

MMQ 發表於 15-3-26 21:42
1) 木頭人
2) 假人
3) 是非精
1 同 2 都 okay3同4就 no good la

侯爵府

笑面虎, 假到死

伯爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

BonBonLin 發表於 15-3-26 17:46

1st ) 踩人上位2nd ) 咋傻扮懵3nd ) 搬是非當人情4th ) ...
你呢4個TYPE, 統聲小人.....我公司海量

伯爵府

BonBonLin 發表於 15-3-26 17:46

1st ) 踩人上位2nd ) 咋傻扮懵3nd ) 搬是非當人情4th ) ...
好管人事型乜都關佢事

有一個男人係咁,....我拎D咩返公司食, 去左幾多次TOILET同果日著衫佢都要理.....好彩我捱埋今個月脫苦海....但4月新工又跳去另一個苦海...

珍珠宮

畀面勳章

KEMOSABI 發表於 15-3-27 10:17
好管人事型… 乜都關佢事…

有一個男人係咁,....我拎D咩返公司食, 去左幾多次TOILET同果日著衫佢都要理... ...
我呢度果個都幾堅

打電話入尼搵 x 小姐 ( 全公司得1個同事你果個姓, 仲有唔同部門 )
佢可以1聽電話就問到清清楚楚就問人, 邊位搵佢... 搵佢咩事... 查完一輪家宅先比條線個同事聽

恭喜你 脫苦海

順祝工作順利

伯爵府

BonBonLin 發表於 15-3-27 10:28
我呢度果個都幾堅

打電話入尼搵 x 小姐 ( 全公司得1個同事你果個姓, 仲有唔同部門 )
好怕呢D女人....

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:Quote:stagea+發表於+15-3-27+09:01+明明年

原帖由 BonBonLin 於 15-03-27 發表
真係有好多呢類人... 你唔出聲, 佢就挑戰你底線
係!好明顯係挑釁!有乜理由每次個pat 就坐低佢就出口先?無理由連左線去佢把口到架!

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

咋傻扮懵,搬是非當人情,無間道,多管閒事,連人今日柯左臭臭未,尋晚同老婆食左乜都要管.此人所有野都做晒.....後生女一名!公司每一個員工都同此人鬧過交!

stagea    發表於 15-3-27 11:05

珍珠宮

畀面勳章

KEMOSABI 發表於 15-3-27 10:46
好怕呢D女人....
仲有另1鋪引.... 扮可憐....

珍珠宮

畀面勳章

stagea 發表於 15-3-27 10:48
係!好明顯係挑釁!有乜理由每次個pat 就坐低佢就出口先?無理由連左線去佢把口到架!

...
擺款囉... 要強過你... 要你忌佢

珍珠宮

畀面勳章

connieyee 發表於 15-3-27 10:51
咋傻扮懵,搬是非當人情,無間道,多管閒事,連人今日柯左臭臭未,尋晚同老婆食左乜都要管.此人所有野都做晒... ...
入世未深 ar....

我呢度呢堆... 個個過晒 3字頭架啦...

男爵府

回覆:你地公司多邊類人

麻煩人

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:+咋傻扮懵,搬是非當人情,無間道,多管閒事,

原帖由 connieyee 於 15-03-27 發表
咋傻扮懵,搬是非當人情,無間道,多管閒事,連人今日柯左臭臭未,尋晚同老婆食左乜都要管.此人所有野都做晒... ...
搬是非先強!!!

講完人仲可以幫佢買野、仲一齊shopping!

首頁
23456...7

尾頁

跳至