自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:+本帖最後由+BonBonLin+於+15-3-26+17:57+

原帖由 BonBonLin 於 15-03-26 發表

我公司人唔多… 連 boss 都係得11個……. 眼見呢度
多管閒事,成日要睇佢地臉色做人

珍珠宮

畀面勳章

KEMOSABI 發表於 15-3-27 11:37
我真係勁黑仔架....呢間公司唔係執粒我都唔會走....因為好怕搵工...好煩..新工要對住D新同事...好驚D人事問 ...
我係越做越唔開心同埋個老闆好 mean

我個工種好睇個 sales 同間公司reputation... 所以... 我都係轉過4次工

今次真係頂唔順...

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

回覆 KEMOSABI 的帖子

所以我地係唔會同佢講咁多野...加埋我同佢唔同部門...少接觸~~不過最堅一次佢同我上司鬧交...佢講左句..你咪叫老闆炒我LOR....怕你呀....嬲到我上司開門叫佢走...第二日買左盒朱古力+信同我上司道歉.......老闆叫左我上司入房話細路女慢慢教.細路女唔鬧得..要哄~.....我上司出黎..叫我俾返盒朱古佢.............

stagea    發表於 15-3-27 12:27
KEMOSABI    發表於 15-3-27 11:58

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

咩人都好, 自己執衫, 每個人都有自己特質, 反正只不過係同事, 唔太困擾到我既。

你若盛開, 蝴蝶便來!

侯爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

1. 是非當人情的八婆
2. 懶到出汁又卸膊的人
3. 無料扮有料的人

ic34    發表於 15-3-27 12:01

大宅

畀面勳章

海量A字膊

珍珠宮

畀面勳章

超級特務 發表於 15-3-27 11:48
咩人都好, 自己執衫, 每個人都有自己特質, 反正只不過係同事, 唔太困擾到我既。 ...
係.. 有 朋友 advice 我... 叫我唔好放感情喺公司度...
話公司唔會有朋友
個個都係為左自己利益行先
我呢類型, 比人背脊插死都唔知

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

公司有一個身兼擦鞋,豬事8卦,扮大佬嘅同事,其他同事稱佢為理事長...因為佢乜都理一餐,吾關佢事都要搭咀 ,超級討厭

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

公爵府

2 同 3
八婆, 是非當人情

珍珠宮

畀面勳章

bemiu_uncha 發表於 15-3-27 11:48
1. 是非當人情的八婆
2. 懶到出汁又卸膊的人
3. 無料扮有料的人
. 無料扮有料的人

我呢度都有個..... 以前我會嬲會忟
而家我唔會理
可能層次升左

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

BonBonLin 發表於 15-3-27 11:56
係.. 有 朋友 advice 我... 叫我唔好放感情喺公司度...
話公司唔會有朋友
個個都係為左自己利益行先
朋友就朋友同事就同事
我做嘢甘多年,對我黎講同事係好難做到朋友,所以我都吾會放感情落公司所有人度架 :lol

珍珠宮

畀面勳章

ic34 發表於 15-3-27 11:58
公司有一個身兼擦鞋,豬事8卦,扮大佬嘅同事,其他同事稱佢為理事長...因為佢乜都理一餐,吾關佢事都要搭咀 ,超 ...
男同事 ?

珍珠宮

回覆:你地公司多邊類人

3......

珍珠宮

畀面勳章

ic34 發表於 15-3-27 12:00
朋友就朋友同事就同事
我做嘢甘多年,對我黎講同事係好難做到朋友,所以我都吾會放感情落公司所有人度架 ...
我而家先學懂

水晶宮

BonBonLin 發表於 15-3-27 12:00
男同事 ?
係呀..做野甘多年,未遇過好似佢甘嘅人架...有d懷疑佢前世係做"擦鞋"架

珍珠宮

畀面勳章

ic34 發表於 15-3-27 12:03
係呀..做野甘多年,未遇過好似佢甘嘅人架...有d懷疑佢前世係做"擦鞋"架
佢都好8下屋企係阿哥

ic34    發表於 15-3-27 12:07

水晶宮

BonBonLin 發表於 15-3-27 12:04
佢都好8下屋企係阿哥
8還8...但最慘係佢自己乜都吾識又吾關佢事喎,又8埋一份,日日見到佢d工作態度真係想死從來無一個男同事令我甘討厭架

公爵府

hashtag影視迷勳章 趣教勳章 畀面勳章

BonBonLin 發表於 15-3-26 17:46
我公司人唔多… 連 boss 都係得11個……. 眼見呢度

1st ) 踩人上位2nd ) 咋傻扮懵3nd ) 搬是非當人情4th ) ...
我舊公司上司集所有POINT 於一身, 再集上面其他JM講於一身~

珍珠宮

畀面勳章

時運高... 睇佢唔到

侯爵府

回覆:你地公司多邊類人

我好想知工作環境只有正常人嘅地方係咪好好好稀罕

首頁

尾頁

跳至