美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

腋下多汗

自從生左細囡後,唔知點解腋下會有好多汗出(特別係夏天).
想著d 淺色衫但好多時一出汗就好'監介'.我想知有セ辦法令到腋下冇咁多汗呢?thx! :-(

大宅

Re: 腋下多汗

我都係, 一熱underarm就濕哂, 攪到件衫濕咗, 好核突, 有無人有解決既方法

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

claudia,
其實我都用緊止汗劑架.但一樣好多汗. :-(

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

用dove果隻止汗劑呀
係啦
點解生完女會多汗d ga????
老公對老婆要做o既係: 由而家開始只係可以錫我一個, 要縱壞我,唔可以話我 有人恰我要第一時間出黎撐我,我開心你要戥我開心, 我唔開心你要"tum"我開心,唔準恰我鬧我, 發夢都要諗 起我,仲要永遠覺得我最靚 ^O^

子爵府

claudia,
初初用ck one隻deodorant,宜家就用fa(wild freshness)白色紫蓋味道好清就算有汗都只聞到d 香味.但d 汗就一樣咁多. :-(
等我買支rexona噴霧試吓先,thx!

子爵府

點解生完女會多汗d ga????

minatheone,
我估可能係d hormone(荷爾蒙)改變左.

民房

但之前講過用止汗劑會致癌(因為含有一種物質), 所以不敢用.

複式洋房

u can use the deod' after bath immediately, keep this
action about 3 days, after that u will get the effective
no more sweat or smell even u feel hot or after activity. Mainly, u must use 止汗劑 every after bath.
try it , it really work in me!!!!!!!!
Hope it work on you too.
good luck!

子爵府

chop,
咁係唔係所有牌子都係呀?
但之前講過用止汗劑會致癌(因為含有一種物質), 所以不敢用.

candycancan,
等我試吓妳呢個方法先.Thx!
我又係住mos 喎,nice to meet u!

民房

以下是從網上download, 而無線新聞也報導過:

天氣越來越熱,最怕流汗了,為了清爽,許多民眾習慣使用止汗劑,但是網路上卻流傳,使用止汗劑容易導致乳癌,而今年一月英國一項剛出爐的研究也顯示,止汗劑中含有的某種防腐劑物質,很可能就是導致乳癌的兇手。
許多人為了避免流汗帶來的異味會使用止汗劑,不過網路上卻流傳止汗劑噴多了會引發乳癌的消息。止汗劑含有的鋁鹽的成分,能抑制汗腺分泌,卻因此阻礙了人體排毒的管道,因此有致癌的說法,不過醫師提出反駁。

儘管如此,今年一月英國一項研究指出,他們從乳癌患者的腫瘤組織中發現,止汗劑內含一種叫做「parabens」的防腐劑成分,由於這種成分有類似女性荷爾蒙的作用,因此被懷疑可能是導致乳癌的禍首。

乳房外科醫師對於止汗劑會致癌的說法持保留態度,卻還是提醒消費者,如果擔心的話,在選購止汗劑時,不妨選購不含「parabens」這種防腐劑的產品。

子爵府

rexona橙蓋圓珠珠的最好用,

好僻味,我好大汗用都ok.

男爵府

我未大肚前冇汗出架,依家就大獲喇,熱少少或局少少都出汗 ?-( fancl既止汗水晶都止唔到汗和發出既臭汗味呀
希望生完後體溫冇咁高;出汗情況會改善啦

複式洋房

pauline.c,
我係住新港城, 大仔18歲,細仔也11歲了。湊大他們的磪
用了不少心機,雖然辛苦但亦有開心的時刻。 大家比心機,
但緊記要放鬆自已, 不想做的大可暫時放下, 給自已多一些空間。
"腋下多汗"這事曾經困擾了我不知多久,曾想過去做手術但
husband唔比話危險, 試了很多的方法..........終於用了這個方法really work, I'm so happy when its really work,
u can't imagine how happy that I was :-P :-P
最重要係每次bath 之後立刻用止汗劑,每次如是便一定ok.
nice to meet u too!

子爵府

真羨慕妳呀,兩位公子都咁大個.
我就有排辛苦喇,大仔8歲,細囡3歲. :-(
妳係全職媽咪?不如妳有時間入黎馬鞍山媽咪會傾吓計啦,妳咁有經驗一定有好多正料過比我地啫. :-P
講番多汗呢個問題,我又冇特別唔開心.不過選衣服既時間就選擇少左.希望試吓妳個方法會work 啦!

chop,
Thanks for yr information!

複式洋房

Hi,
馬鞍山媽咪會in where?
我暫時重係係全職媽咪,遲的就會一半一半了。
有時

子爵府

Pls check pm,thx

首頁

尾頁

跳至