親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 番禺長隆夜間動物園暑假3天團!

joey媽媽
吾緊要!...實有下次!
melvinma

[size=large]題題大家...星期一開chat room茶會!
準時出席!10點&3點!

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

JChan 寫道:
申請或換領3年期《通行證》,14個工作天後取證,收費港幣200元;快證5個工作天後取證,收費港幣400元。

預約申領回鄉卡
http://www.chinatravel1.com/passport/apply.jsp

辦理換領《通行證》手續,須交驗本人香港身份證和舊證正本(包括原證期滿失效)。提交所交驗的證件的影印本一式兩份(持回鄉證換證的,請提交該證的第2、3、4頁影印本)。

melvinma
你仔申請回鄉證未?

今日申請回鄉證好嬲.我準備了相片,都要比$35拍攝相片因為相片不是中度粉紅色,有陰影!好彩可以拍 3 times 才印.9 June 可取.

影印本一式兩份,每張證影一張紙 i.e. total 4 張紙 otherwise other $8!

複式洋房

永東直巴-旅遊套票優惠

推廣優惠 : 2004年5月16日至2004年5月31日 平日 $990 (包門票) / 假日 $1050 (包門票)
平日(星期日至五) $990 (不包門票) / 假日(星期六) $1050 (不包門票)
包括 :

兩套來回車票及高級雙人房一間一晚
長隆夜間野生動物園門票兩張 (只限推廣優惠期內) ,如有興趣可自行購買門票(成人$140,小童$75)
免費使用游泳池
於祈福新村有免費接駁巴士來回送往酒店
備註 : 以上優惠均不包括酒店內之早餐,如有需要可於預訂房時通知 (西式自助早餐$60/位)

http://www.eebus.com/eeb_freetour.htm

大宅

cityone
你好!我地以經搵到一間旅行社!價錢都ok!吾該晒!

JChan
我星期6去o左攞啦!...係官塘果間...好多人呀!
9點派十一點飛,終於12點9先走得!好彩張相都無問題!8號有取! (就係大頭相呢張啦!)

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

melvinma
點解你吾預約申領回鄉卡 ?我15 min (2:30-2:45) 走得.

別墅

我都係預約申請(12:30-1:00), 因多人要排隊, 要6月8日先可以取
Angela

大宅

JChan
因為我好近官塘,落去攞完飛先去"M"記食早餐,然後再番home湊仔落嚟,所以都吾算等得好辛苦!

Angelaip
不過我都吾可以8號去拎,要等星期6放假先可以啦!

男爵府

Hi Melvinma

我想問小童是否可以平多

大宅

happyma
其實係我地大人計平o左咋!....你睇!
大人價!
船飛$130+酒店$430半房($860除2)+入場票$125+葵園$28+帶街$80x3+保險$60=$1013(比1024差11蚊咋!)如果計埋食最少差3百啦!
總數仲未計8餐團餐同7月酒店船票附加費呢!

如果照正價計小童!
船飛$80+入場票$70+葵園$14+帶街$80x3+保險$60+早餐$60(30x2)+團餐$300(50x6)=$824(比928差104蚊!)都係未計7月船票附加費!
總知吾係太離譜,我都會check住,放心吧!
melvinma

大宅

melvinma

I received your mail today. Is 國際頂級馬戲藝術表演 being cancelled?

Amybeauty

別墅

melvinma ... 你好叻 ! 攪得好好 ~~

all moms on list ... 祝您們玩得好.好.好得開心 呀 ))))))))))

:-P :-P :-P
明天會更好..... 活著便是完全冇可比的精彩啊 !

洋房

有位的話我也想去

大宅

mrslee
放心!我好有信心,一定會盡興而歸!
而家反而煩緊....搵邊位做"魚朒"打通宵牌! 薯~~~!

yuyucat
sorry呀!我地以經爆晒團50人!....下次啦!實有機會!

amy....check pm please!

大宅

各位.....經過2個月嘅努力,我地一行46人終於起行!
呢次我深深感受到包團嘅好處,不但只咁,仲係包小費,入場費,保險同8餐!仲可以住"鳳凰城"同"長隆".....$1118勁抵!
由於我地小朋友多,所以全程以悠閒為主,跟團去旅行,或多或少都有遺憾,我為大家唸嘅行程....希望大家滿意!
天公做美,天氣好好,偶有涼風,而且一切順利!我比今次行程有85分,其中美中不足嘅.....係我竟然吾記得帶女嘅"回鄉卡",好彩都可以辨"一次通行證",盛惠$380大元 ,仲要大家等o左我半粒鐘,真係吾好意思! 等我同大家回味一下......

第一日: 中港城 - 蛇口港 - 中華第一大牌坊 - 長鹿農莊 - 晚餐 - 入住碧桂園鳳凰城酒店
可以8分鐘以內,全部人通關(我例外),選擇搭船是我第一樣選對嘅地方!小朋友對景點一向無興趣,所以能夠同一班"玩得埋"嘅朋友仔,一塊空地,玩下紅綠燈都以經好開心!更加無唸過"長鹿"一組木制遊戲,竟然令我地班小朋友咁開心,原來佢地個個都好有勇氣,能夠好似泰山咁飛過另一邊,真係吾易!酒店方面,你地一直焦點係"長隆",其實我一早知"鳳凰城"好靚,不過專登吾講你地知,當巴士駛近酒店,班細路猛叫"好靚呀好靚呀!".....唸起都好挍笑!

第2日: 酒店自由活動 - 午餐 - 蜜蜂王國 - 長隆酒店 - 晚餐 - 長隆夜間動物園- 星級馬戲團 - 長隆酒店
終於來到長隆酒店啦,兩間酒店各有特色,別有風味! 下午check in後我去了做"腳底"連中藥浸腳都係$78/hr抵!長隆動物園一定要早入場,坐完"熱鬧"火車仔 ,好快以經8點開show,2年都睇估吾到會變成更精彩,絕對有一流水準!9點半仲有跳水表演添!由於melody好攰,所以我地"行"回酒店休息,而我....仲去了食10點開嘅"酒店宵夜buffet"$110/2位,食完飽到第2朝!:lol:

第3日: 酒店自由活動 - 午餐 - 百萬葵園 - 水鄉一條街 - 幸福樓手信店 - 晚餐 - 乘旅遊巴士經皇岡番港
星期一選擇搭大巴過皇岡8分鐘內通關,又係另一次無簡錯!
咁靚嘅酒店如果無機會游水,實在太可惜,由於將本來"碧桂農莊"改了係酒店游水,所以無check到"鳳凰城"戶外泳池居然係開10點! 差點令到大家掃興,吾好意思! 好懷念水鄉一條街嘅薑汁燉奶,又辣又滑!幸福樓嘅小食,大家有無食"晕"晒呢! 好順利終於十點前回cwb站,正式完滿結束!

吾好睇"領團姐姐"行行企企,其實佢出發前同大家做o左好多o野!我最後一個e-mail共有14項重點,淨係要跟進都吾少o野!wing姐姐多謝你!
宗仔哥哥,大家或者無留意,佢專登一改"導遊行前"嘅作風,就為o左照顧我地d小朋友,吾好走失,仲細心安排我地係長隆住"L"層,可以直接行去大堂,又係別有心思!大家放心!宗仔哥哥應承我,下次再見,吾會食足3日"順德菜"! :mrgreen: 宗仔哥哥多謝你!
各位媽咪,由我post上topic,4日爆團,都落訂收錢,交資料,你地都好合作,而且無咩要求!實在難得!多謝BK媽咪!
希望下次好快再可以一齊去旅行!為今次成功飲杯!

大宅

我好像miss著, 幾時再搞?

大宅

畀面勳章 陪月勳章

嘩....睇你地好似玩得好開心呀.....你地幾時再攪呀....我又想 join 呀 ????

Ah B

首頁

尾頁

跳至