跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有沒有2005年1月的準媽媽?

Hi, 妳o地好, 我都係2005年1月既媽咪, 我e家5週,
係第一胎.
太陽高照出抽中, 一鳴驚人萬雲從。 太極貴人天官賜, 乙兒樂透風中馳。 多謝Joycelyn 送給太一及太乙的詩

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

姓名 . . . . . . . . . . . . . . 預產期 (第幾胎) . . . 醫院
1) YuYuMother............. ?/1 (第二胎) ........ 東區
2) 2Rainbow ............... ?/1 (第二胎) ........
3) 靚靚mama .............. ?/1 (第二胎) ........
4) cutemom.................?/1 (第二胎)........
5) Cable ...................... ?/1 (第三胎) .........
6) 小吱 ........................ ?/1 (第一胎) .........
7) JYBB ....................... ?/1 (第一胎) .......... 廣華
8) SUKI_C ................... ?/1 (第?胎) ..........
9) hellojoyce ............... ?/1 (第一胎) .... 九龍聖德肋撒
10) Cindybb ................. ?/1 (第二胎) ........ 仁安
11) Joyful .................... ?/1 (第一胎) ........
12) Doris ..................... ?/1 (第二胎) .........
13) mcrl ...................... ?/1 (第一胎) .........

水晶宮

Hello! Doris,

我努力左2個月就bingo啦.

Click: 威院唐氏綜合症一站式檢查

我已經book左7月見醫生, 不過我知道東區都有得做, 所以我未必會去威爾斯睇, 到時睇下點先.

民房

hellojoyce,

我打算除o左睇私家醫生外,仲會去廣華排期睇政府。

大宅

MaMaJOE,

係喎!!!及早發現有什麼問題可以知道,唔記得未定

YUYUMOTHER,
今次我係第二胎,暫時我會政府和私家倆邊睇﹗如無意外我應該會係聯合﹗

男爵府

YuYumother:
Thanks for your information. 兩個月就bingo, 實在太好了, 妳第一胎是不是這麼容易有呀? 我第一個都是差不多一年先有呀! 妳會唔會抱妳囡囡呢? 我個大B兩歲幾都好"痴"
我, 都成日要我抱.

姓名 . . . . . . . . . . . . . . 預產期 (第幾胎) . . . 醫院
1) YuYuMother............. ?/1 (第二胎) ........ 東區
2) 2Rainbow ............... ?/1 (第二胎) ........
3) 靚靚mama .............. ?/1 (第二胎) ........
4) cutemom.................?/1 (第二胎)........
5) Cable ...................... ?/1 (第三胎) .........
6) 小吱 ........................ ?/1 (第一胎) .........
7) JYBB ....................... ?/1 (第一胎) .......... 廣華
8) SUKI_C ................... ?/1 (第?胎) ..........
9) hellojoyce ............... ?/1 (第一胎) .... 九龍聖德肋撒
10) Cindybb ................. ?/1 (第二胎) ........ 仁安
11) Joyful .................... ?/1 (第一胎) ........
12) Doris ..................... 16/1 (第二胎) .........屯門
13) mcrl ...................... ?/1 (第一胎) .........

複式洋房

大家好!!我也是2005年1月的准妈咪!因为我好想开刀生BB!所以我想请问有没有人知道边间医院咯边个医生开刀!开得靓!!

複式洋房

HI~!原来你地又系好拆得啊!我又系啊!日日都系食完又肚饿!食完又肚饿!个人就无胃口!但又不停0甘肚饿!!都唔知应唔应该食!其实依家先个来月!唔应该有0甘大反应啊??不过我今次系第一胎!我什么都唔识!

水晶宮

Doris,

我呢次都好好彩, 0甘快就bingo. 我第一胎成半年先bingo架. 我有抱囡囡架, 其實我覺得無問題, 不過到個肚大d就最好唔好囉.

各位媽咪,

其實你地可以自己update個list架. 只要press回應, 然後引文, 照改就得架啦!

8) SUKI_C ................... ?/1 (第二胎) .......... 聯合
12) Doris ..................... 15/1 (第二胎) .........屯門
14) kellykelly79 ........... ?/1 (第一胎) .........

水晶宮

kellykelly79 寫道:
HI~!原来你地又系好拆得啊!我又系啊!日日都系食完又肚饿!食完又肚饿!个人就无胃口!但又不停0甘肚饿!!都唔知应唔应该食!其实依家先个来月!唔应该有0甘大反应啊??不过我今次系第一胎!我什么都唔识!

kellykelly79,

我未試過開刀生, 所以答唔到你. 睇下有無其他姊妹幫到你啦.

係呀, 我都係成日肚餓架. 試過忍口唔食, 但係真係好辛苦. :-x 而家我會帶定一個麵包同一個生果返公司, 分上午同下午食. 希望控制食量(唔食canteen既高卡路里食物), 唔駛肥得0甘快啦.

我都覺得個零月唔應該0甘快大食......不過個肚就最現實, 真係肚餓就無辦法啦!

男爵府

妳地有無MAMA 5星期就照到BB HEART BEAT啦?
我好心急想去照呀?

水晶宮

Doris,

我諗5週太早, 未必照到. 我上星期4週多少少都只係得個胎包, 未有心跳. 醫生都叫我過多2個星期先再去照.

我諗至少6-7週先會照到.

複式洋房

我今日去咗聯合登記,搞左半日!
不過今朝我發現有少少啡色分泌,好驚!下午即刻去揾婦科檢查,佢話一定要瞓床,所以我由依家到下星期一都要瞓响張床度!好慘!
不過我今次第一次做掃描已經睇到個胎胞(0.9cm),已聽到心跳(我6weeks),好開心!
[center]Larry's birthday ticker[/center]

男爵府

HELLOJOYCE
Take good care of yourself !
我第一胎差不多六週時都有見少少紅, 那次是有左之後好開心地去行街, 行左幾個鐘, 之後去toilet見到紅, 就即刻去了就近醫院睇醫生, 那次是用陰道超聲波照的, 只看見一個小胎,
幸好兩日後沒有事了.
所以這些未穩定的日子最好都是留在家中.
希望我們這裡所有mama都順利生個健健康康的bb!

水晶宮

hellojoyce,

0甘你要聽話係屋企休息, 唔好周圍走啦!

你就好啦, 聽到BB心跳. 我都好心急呀, 希望我下星期睇醫生時都聽到啦.

男爵府

all sisters,
今朝用dotest驗孕棒, 判定線出現了清楚見到的淺色線, 係咪代表bingo咗? 好緊張
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

民房

ajbaby,
相信你已”中”了, 快d去doctor 度check 啦!

男爵府

有無mama知道出年幾時過年呀?
一月bb是猴定鷄呀?

男爵府

doris
好似係 9 feb過年, 1月都仲係monkey baby

cable
thank you
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

男爵府

ajbaby
thanks for your reply.
妳睇了醫生未呀? 這是妳第一胎嗎? 妳last m 是幾時呀?
看妳所講都九乘九bingo的了! just take it easy!

首頁

尾頁

跳至