跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有沒有2005年1月的準媽媽?

hellojoyce,

其實睇婦產科醫生太約$3xx-4xx.00, 我0個個要$430.00﹗

複式洋房

Doris:

我第一次睇$450,佢無收我超聲波錢(可能因為熟人介紹,我唔太sure!)佢無同我講幾時返去覆診,不過佢開咗3weeks 既葉酸比我食,我估我會一個月後再返去覆診!
如果你真係好心急,你可以試吓揾另一個婦科照咗先,我諗一般診金連照都唔會過$1000!
[center]Larry's birthday ticker[/center]

男爵府

all sisters
自己太心急4w幾, 就太快睇e生, 我尋日睇完e生, e+非常down, 太早去乜都照唔到, 令自己失望又擔心, 不過e生話正常, 叫我下星期去可能會見到個"long",
& 我咁今朝去老爺化驗所驗孕, 驗得1深1淺線, 老爺俾多幾包化驗所驗孕盆我, 叫我過2-3日再test過(佢話佢地d standard要2條線一樣深色先 100%confirm) 好擔心!! 但明明尋日用曼秀XX test 係 positive, 但今日又...... :cry:
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

大宅

其實婦科檢查用的超聲波係包括在內,不用額外收費,驗血,抽取細胞...等等才另收費用,所以每次4佰鬆0的係正常收費,除了女婦產科醫生收費貴0的約5-6佰﹗

Doris,

你可以打電話返診所問下姑娘check番覆診時間,佢會幫你轉問醫生,我剛剛睇完醫生也開咗3w既葉酸比我食,你個胎幾大,我無記錯我同你差不多

男爵府

suki_c
你e生係邊區, 大約幾$$
我e+睇個係男人 $480 2w葉酸, 維他命, 但d儀器古老d, 我想睇吓有冇其他好介紹
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

大宅

ajbaby,

你要唔要睇我個e生??我睇開醫生的設備都幾update,同時經驗豐富,你有需要開聲,在嘉賓商業大廈。

男爵府

suki_c
THANKS FOR YR REPLY.
我4月8日LAST M, 現在剛剛六星期;
我細心想過了, 都不要太心急, 有些東西是自己控制不到的,
都是乖乖地等多兩星期啦!

大宅

ajbaby 寫道:
suki_c
你e生係邊區, 大約幾$$
我e+睇個係男人 $480 2w葉酸, 維他命, 但d儀器古老d, 我想睇吓有冇其他好介紹

ajbaby,
$430 3w葉酸( mtr佐敦站)嘉賓大廈 808室Tel:27805757電話預約﹗

男爵府

SUKI_C
thank you ar , 我想下星期尾先睇多次e生, 你個e生係咪戎銘東? 佢d儀器 ok嗎? 有冇得錄video? 我媽都睇佢架!

大宅

ajbaby,

係呀戎銘東,佢0的儀器OK,0.82CM用佢陰道超聲顯示成個BB外形,同心臟跳下跳下,你係好清潔睇到,所以儀器OK,有冇得錄video?你指出生過程??

男爵府

SUKI_C
係錄 照"超聲波" 肚入面d 映像嘅video 呀 , 唔知有冇呢?
thank you
係呢, 你幾多weeks ar?

大宅

我無錄照呀!唔知道佢有冇喎我打電話問下先!
我7WEEKS
ajbaby 寫道:
SUKI_C
係錄 照"超聲波" 肚入面d 映像嘅video 呀 , 唔知有冇呢?
thank you
係呢, 你幾多weeks ar?

大宅

Hi 各位,
我係路過的 , 見到有2005年1月的準媽媽, 時間過得真快, 我BB在04年1月出世, 去年今日都仲未有BB, 眨眼又一年. 所以你地要比心機,好快到你地做媽咪啦.
祝你地身體健康, 開開心心, enjoy大肚的日子呀...

洋房

Hi ajbaby

我同你一樣,今日去see doctor,又係乜都照唔到,當時我問e生,我係咪真係有咗,佢話九成,叫我二星期去照過.

我已經用咗二枝曼秀XX test ,分別二日唔同日字,第1日,好淺的一條線,跟住今日再驗,出現好深的線,所以我都唔知點算好.

希望我哋下次睇e生時,可以見到bb啦.
鏘石金聲亮清脆,丞能異士風不吹 俊賢才傑攀雲天,丞宰位高跨月殿

男爵府

mjalo 寫道:
Hi ajbaby

我同你一樣,今日去see doctor,又係乜都照唔到,當時我問e生,我係咪真係有咗,佢話九成,叫我二星期去照過.

我已經用咗二枝曼秀XX test ,分別二日唔同日字,第1日,好淺的一條線,跟住今日再驗,出現好深的線,所以我都唔知點算好.

希望我哋下次睇e生時,可以見到bb啦.

恭喜你!!
我都諗住聽朝再用clear blue test過(我之前用dotest曼秀XX &化驗所嗰d), 咁你係e生度有冇test多次?

我覺得二星期去照過好d, 見到bb心跳, or見到"long"會安心d :-P

民房

hihi...我上個禮拜睇醫生,佢話我有左bb...預產期係一月中..呢胎係我第一胎...但係我無睇開任何既婦科...而呢個醫生亦唔肯開醫生紙俾我 ...想問..係沙田有冇好既婦科醫生介紹呀?我想再去睇醫做個詳細d既檢驗呀...唔該!

洋房

Hi ajbaby

我無係e生度test過,因為佢話我早上已經check過,唔好比錢再驗,下次如果再照唔到先再驗.

唔知係咪太細照唔到,但是點解有啲人可以4星期照到,唔知我係咪有問題呢?
鏘石金聲亮清脆,丞能異士風不吹 俊賢才傑攀雲天,丞宰位高跨月殿

男爵府

ysy
恭喜你!!
你睇咗個醫生, 係咪婦科? 點解唔肯開醫生紙俾你?
我前2日睇婦科, 我照ultrasound未見到胎胞, 又唔係e生度驗孕(佢知我用咗home preg test +ve, 我帶埋去俾佢睇), 但佢o係我要求下寫咗醫生紙俾我(有醫生紙先可以攞bb會d samples :-P ), 你問吓醫生叫佢補番俾你, 應該ok

我唔熟沙田e生 :-P , TST梁鳳儀幾好(我未試過, 2星期後先睇佢), d 朋友都睇佢, 細心, 有耐性, 仲有42"plasma顯示ultrasound d 畫面, 仲可以錄ultrasound video, 好吸引, 不過聽講booking要到6月幾 ar, 參考吓啦

男爵府

mjalo
有啲人可以4星期照到, 可能因佢早排卵呀, don't worry be happy :lol: :lol: :lol:
放心 la!! 我們只好等待!
我今朝再用 clearBlue test過......+ve.....鬆口氣

男爵府

ysy
歡迎妳加入呀!
我唔明點解妳個醫生唔肯寫紙呀?
妳是在他那裡驗的嗎?
如果妳要去健康院登記, 一定要醫生寫紙先得的.

我個普通科醫生收$160, 他幫我寫了幾封信,
一封refer我去私家婦產科, 一封refer我去威院做唐氏,
一封refer我去健康院.

首頁

尾頁

跳至