美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家有冇用開邊隻eye mask覺得好用/唔好用? 不如一齊分享下,平貴都得

我用緊la Colline Cellular Vital Eye Mask , 都要千幾, 用完會係即時亮白咗, 但收緊同淡紋效果唔明顯.用如皮膚乾嗰排用會有少少"LA", 同埋因為佢係白色cream狀, 要洗好耐先洗得甩...

另外有用sofina wrinkle sheet pack+enriched wrinkle essence, 唔覺有效...

別墅

回覆:大家一齊分享一下邊隻eye mask好用-唔好用~

好用:
shiseido 維a 去紋最好,但要晚上敷,唔係會吸光,冇咩水份
methode swiss lift 精華多,保濕+去紋,似shiseido+skii,當然效果冇咁出
skii 保濕,同有光澤
ji serra cream mask,試過喊完第二朝對眼雞蛋咁腫,敷完消左一半腫
唔好用:
elemis cream eye mask,乸眼仲要有冇咩效果,只係去少少浮腫,唔值咁貴
estee lauder ,塊野冇咩精華,敷左5mins要拎返落黎,乾到我要再敷另一個眼膜
各韓國牌子眼膜,冇乜用,敷完冇感覺

我都想試la colline,但太貴唔捨得

大宅

kv322 發表於 15-3-27 12:47
好用:
shiseido 維a 去紋最好,但要晚上敷,唔係會吸光,冇咩水份
methode swiss lift 精華多,保濕+去紋, ...
我都有聽講過Shiseido REVITAL eye mask 好用, 貴嗎?

大宅

N年前用過森田嘅EYE MASK, 用完即敏感, 之後就唔敢用佢D野..

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

好用: mask house以前係mannings有賣paper eye mask,我覺得用完係舒緩疲勞,但而家冇賣lu......

唔好用: 貝佳C 一樽好多塊的paper eye mask, 好"貢"眼, 一定要合埋眼先得, 唔可以一路敷一路做其他野...........

複式洋房

有冇JM 用過MTM? 之前見好多人話好用, 但百幾蚊塊好貴..

禁止訪問

回覆:siuyeeyee 的帖子

公爵府

hashtag影視迷勳章 趣教勳章 畀面勳章

→ SHISEIDO AAA EYE MASK、彤人秘眼油+眼霜當MASK敷 (要按方法做)

→ estee lauder、SKII、MTM 又貴又無料到; 平野 : 森田、我的美麗日記

大宅

secrethk 發表於 15-3-27 15:18
→ SHISEIDO AAA EYE MASK、彤人秘眼油+眼霜當MASK敷 (要按方法做)

→ estee lauder、SKI ...
頭先上 SHISEIDO 睇, AAA EYE MASK $4XX/12SETS 呢個價錢都合理喎

佢補濕嗎?

別墅

引用:Quote:kv322 發表於 15-3-27 12:47 好用:sh

原帖由 PhoebeWan 於 15-03-27 發表
我都有聽講過Shiseido REVITAL eye mask 好用, 貴嗎?
我喺sxsx買
我有會員卡可以再95折
好似3百幾,有12對
一星期敷一次都唔會好貴

別墅

引用:Quote:secrethk 發表於 15-3-27 15:18 → S

原帖由 PhoebeWan 於 15-03-27 發表
頭先上 SHISEIDO 睇, AAA EYE MASK $4XX/12SETS 呢個價錢都合理喎

佢補濕嗎?
唔補濕,個feel係潤潤地但唔水

複式洋房

MTM最出名係佢個EYE MASK 仲以為好好用添....差D走咗去買

公爵府

PhoebeWan 發表於 15-3-27 15:29

佢補濕嗎?
唔叫保濕, 你若你有乾紋果D, 敷完係明顯淡左, 當然要勤力敷, 唔係一個月敷一次果隻啦~ 佢又無咁神~

大宅

kv322 發表於 15-3-27 15:30
我喺sxsx買
我有會員卡可以再95折
好似3百幾,有12對
我都有SASA會咭 一陣去睇下先, 一星期FULL一次就夠?

公爵府

siuyeeyee 發表於 15-3-27 15:35
MTM最出名係佢個EYE MASK 仲以為好好用添....差D走咗去買
我個人用過, 覺得無料到~ 可能有其他JM贊都唔奇...

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

secrethk 發表於 15-3-27 15:37
唔叫保濕, 你若你有乾紋果D, 敷完係明顯淡左, 當然要勤力敷, 唔係一個月敷一次果隻啦~ 佢又無咁神~ ...

我都用過shiseido eye mask, 不過用完都會紅紅地, 但等多一陣又冇紅, 係咪代表唔啱我?你用完會紅紅地嗎?

瑪瑙宮

estee lauder我都用過, 好細塊, 用同唔用分別唔大

公爵府

Pollyowen 發表於 15-3-27 15:43
我都用過shiseido eye mask, 不過用完都會紅紅地, 但等多一陣又冇紅, 係咪代表唔啱我?你用完會紅紅地嗎? ...
無事喎~! 我久不久都回購~

公爵府

Pollyowen 發表於 15-3-27 15:44
estee lauder我都用過, 好細塊, 用同唔用分別唔大
無錯, 用左唔覺咩效果果D~

瑪瑙宮

EYE MASK 係cream mask好定paper mask好d?

首頁

尾頁

跳至