在職全職

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

Re: 湊仔生活好枯燥+嚴重皮質醇超高ar!

Hi all,

I also live in UK ga. As 鍾薏媽媽 said that here is very lonely ga. I live in a small town. I walk around here and it's only take about 1 to 2 hours. But we do not go out everyday ga. If my husband has day-off anf we will go out to other city law.

大宅

睛靈勳章

Hellokitty123,

我之前有用賓妹,但個女一到兩薉就無用喇,因為我都無工返,費事再使錢養多個人啦,我老公要供樓,供車,好多支出,生多一個,都係因為吾想個女第時想搵人傾下都無,我成日都騖自己吾長命,照顧吾到佢好大,同埋d人話生多個會好湊d,(因為我個女都幾捏計),如果30薉前無BB,我就吾生架啦!

大宅

睛靈勳章

hello mercury16,

我無手寫板架,我之前係做秘書,都幾開心架,因為老闆鍚我,吾算辛苦,吾使受氣,但個女兩薉就無做,始終要認識一下個女既,吾通老師問到一D野,我答吾清楚咩!
我依家陀住個bb照左係仔黎,我約左醫生6月8號開刀生,希望佢健健康康啦!我都好緊張!

大宅

vicky: 你老公都好好架啦!很陪你行街街,我老公無心機陪我行,不過放假時會去BBQ,游水,"只係夏天"都好開心,你哋有冇去架?帶小朋友去街係咁個噃,大仔咁大你可以話佢知咁係No,你有冇解釋唔見咗你會點,佢咁大會明,我阿囡細細個都明,佢OK噃,只要溝通得好,就冇問題,你試試.

大宅

manny: 我都好似你咁諗始終自己照顧佢,感情會好,可能自己同兄妹都係奶媽湊大,所以好想自己湊番,已前同媽媽關係冇咁好,但結咗緍後就好好,我都唔想囡囡似我噤.可能依家叫比之前舒服得多.佢都識分辨是非,依家開心咗. 恭喜你一仔一女,仲係囡囡行頭,大女可以照顧到細仔,恭喜恭喜.

男爵府

鍾薏媽媽

我而家個心都15,16咋..不過真係悶左太耐,或者返左去先算啦!及日出左機票,返而個心down左..唉!日日望住走..有得走又有d唔捨得..真矛盾!

大宅

睛靈勳章

hello vicky,

多謝晒!我其實都幾開心,不過我右吾錦表達比人知,怕人地以為我好恨生仔,人地吾問,我都吾會講既!

男爵府

oknsca,明白!!咁爸爸係o米好唔捨得兩個囝囝ar??先生贊唔贊成你地返去?

伯爵府

各位好呀,
我都做左全職媽咪2年多啦,原本都唔覺得有乜野,但宜家個肚又多左一個,個人仲down左好多,我唔想做一世全職亞媽,好辛苦!宜家我又冇得出街,因為亞仔好百厭,我又唔可以揹住佢,所以唯有日日係屋企上網,真係傻傻地,一個星期出一之街,但我都唔鐘意同老公出街,佢好悶,亞仔又麻煩,我同佢地出街暈咁制!!!
宜家我好想生完bb之後,出番黎做野,我同老公講,我再唔出黎,我真係同社會脫節,到時就搵唔到工啦,我都唔想做7仔,M記呀..........
但我老公唔太鐘意喎,佢話自己揍好D喎,男人都好自私呀!!!!

男爵府

鍾薏媽媽

佢錫到兩個仔飛起,所以都好唔捨得!不過佢見倒我咁0既樣都覺得我返去好d~!返去我有人幫下手,而兩個仔又多d人錫!早排唔知係咪產後抑鬱,老公都怕左我!一話有得返去就好左9成喇,神唔神奇? :-P

男爵府

奀豬mami~~

你同我上年一樣,絕對明白你而家0既心情!大住個肚仲要湊個歲幾真係幾辛苦!我都唔識點講....得閒或者交低個仔比老公睇住一陣,自已落街行下..心情會好d架!

男爵府

oknsca,咁就證明老公都一樣鍚到你飛起law!!
係ar,我產前產後都好似真係有抑鬱咁,又係一話返去就即塲冇事ar! :lol: :lol: :lol:
我r b同你細囝一樣大wor!

男爵府

鍾薏媽媽

咁你返唔返去呀?咁你而家有無事呀?
我細仔8月9號出世架!唔知邊個大d呢?

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

奀豬mami: 我諗好似你咁3年抱兩真係好辛苦,我自問就攪唔掂lu

男爵府

oknsca,我陀住r b時返過去(sars最勁嗰排law) :-P ,跟住早排同r b又返過去,冲完電好好多law,不過遲d又會返發ga la(我老公話我己經發緊! :-x )希望又可以返下去la!!至於長住,我就好想係r b返學前! 你係加拿大幾耐ar?
我bb大你囝囝4日ar,佢8月5日!!

伯爵府

oknsca,
我唔係只需要抖吓咁easy,因為一返上屋企個人又開始顛顛地!!! :-P :-P :-P

伯爵府

vicky,
我絕對地估唔到"三年抱兩"會發生係我身上呀,但原來真係真係有意外嫁!!! :-( :-( :-(
你地覺唔覺做多一日全職媽咪,我地嘅生活圈子就窄過一日呀??
我唔enjoy有d太太們日日行街,shopping,打麻雀,飲茶,接仔女番放學,比著我,我會一日比一日傻嫁!!!!

男爵府

鍾薏媽媽

你都好勇wor,SARS都敢返去!我陀住細仔都驚到死,如果野倒實唔得掂!黎左7年lu,我2000年返過去,01年大肚無返,02又再大肚無返,03年細路出世+SARS無返..呵呵好慘呀~!!我就黎自閉架喇!

男爵府

奀豬mami~~

我做左兩年全職都覺一日比一日遲鈍!出年細仔兩歲我都會出返黎做野!我鐘意自已賺錢好有滿足感~!

伯爵府

oknsca 寫道:
奀豬mami~~
我做左兩年全職都覺一日比一日遲鈍!出年細仔兩歲我都會出返黎做野!我鐘意自已賺錢好有滿足感~!

絕對AGREE!!!
我極度ENJOY自己搵錢個feeling,宜家攤大手板攞$$$,個感覺好難堪,買野又要人批准喎,買都買得唔暢快啦,自己搵錢,講野都可以大聲d呀!!!

首頁

尾頁

跳至