論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章

換左新印印,yr2 bb諗起舊印印喊得好緊要,我應該點做?請有經驗媽咪幫忙,唔該~~

上星期日送走個舊工人,新工人接上,我己經叫新工人一入門就俾糖bb食,一陣之後,bb好快就同新工人friend左,本來我諗住都無事,點知昨天下午bb突然喊得好厲害(喊左一個鐘),今日下午又係咁樣(喊左一個鐘),,夜晚九點又係咁樣(喊左一個鐘),起初我重以為bb唔舒服有病,點知佢喊住叫"姐姐",但新印印抱佢,佢都係咁喊.....我先知道原來bb係諗起舊工人.....我見到bb發脾氣除哂d衫唔肯著衫爬響地係咁喊,我個心好痛好痛喊左出黎......
下星期一我就要返工啦,我應該點做呢?!唔該有經驗o既媽媽教下我點做,thx!

侯爵府

Re: 換左新印印,yr2 bb諗起舊印印喊得好緊要,我應該點做?請有經驗媽咪幫忙,唔該~~

小朋友好快忘情的, 你趁依家未返工, 帶個工人&個仔出街玩, 食佢鍾意食的野, 比多d時間個工人接觸個仔.

再不係, 買份禮物, 比個工人, 當係個工人送比個仔, 一定要個仔鍾意的.

試下啦! 我個仔2歲時, 都係用呢幾招, 3日攪掂! 依家8個月啦, 兩個不知幾friend, 個大的坐係度, 個細的訓係佢大脾, 你眼望我眼

複式洋房

Re: 換左新印印,yr2 bb諗起舊印印喊得好緊要,我應該點做?請有經驗媽咪幫忙,唔該~~

極同意hinhinmummy 的講法,我bb都係咁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章

TO:hinhinmummy & 燁媽媽

唔該哂你地~~~~~~~~

該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至