興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

影像與聲音不一致,請問有什麼辦法???

我用DV機download影像落電腦,用返電腦個file睇就無事,但係燒落隻碟度就聲同影像一d都唔配合,仲有成5-10分鐘的差距,請問有什麼辦法可以配合返呢?

別墅

Re: 影像與聲音不一致,請問有什麼辦法???

What is the software you use to burn the DVD?
網站: http://home.netvigator.com/~kklkenny/

複式洋房

會唔會係將pal同埋NTSC掉轉左呢?

我試過錄電視用左ntsc,咁燒左出唻睇就會有誤差

複式洋房

我自己拍左d video然後燒成vcd,但係聲音同影像都唔配合

複式洋房

型仔老豆 寫道:
我自己拍左d video然後燒成vcd,但係聲音同影像都唔配合

這種情形叫漏格,
通常粒cpu速度不夠快,(below p4)
或唔夠ram
又或者同時做緊好多task,都可能會漏格

如困粒cpu速度不夠快,最好都是暫時停止task bar內的一些日常工作及同時不做其他嘢!

複式洋房

thanks all ! 我會睇下係咪o甘情況

首頁

尾頁

跳至