論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

工人照顧BB的時候訓係sofa仔

你返工後如透過眼眼睇見工人訓係sofa仔, 少理BB, 你會點?
我那天忍了很久, 就借意打電話返屋企, 但收線後仍然訓低, 激死!

別墅

Re: 工人照顧BB的時候訓係sofa仔

then u should warn her not to do it next time.

By the way, does the maid know that you had install web cam?

I told my maid already as someone told me that it is against the rules by not telling the maid that you are taping her activities at home when she is not aware.

大宅

wcms,

你有無講畀你個工人知,你已裝左眼仔,如果有,你大可名正言順咁鬧佢,但如果你係暗裝的話,咁就要問吓暗裝嘅目的係咩嘢,係唔係想捉個工人痛腳,而去炒佢,如果係,就炒左佢啦,但如果你只係想睇個工人嘅真面目,而又唔想炒佢,咁就真係好無聊,因為你又唔可以鬧佢,只有自己喺度忟,咁又可苦呢?所以成日都話要裝嘅,就要明裝.

大宅

ballpen,
我無話比工人知, 否則我相信她不會訓係度, 而且我隻眼只可望一個範圍, 她可!唔stay係個位一樣無符, 裝眼只為可以睇下她點揍BB, 是否疼愛BB, 而且又可聽聽BB聲音, 有時會安樂點, 現在多一個用處看看工人會否不誠實, 在眼度睇完返屋企再問她, 便知龍與鳳.

大宅

wcms,

如果你一問佢,佢就一定知你已裝眼仔,如果唔係你又點知佢訓喺梳化仔,而唔湊BB呢?咁到時,你兩的關係一定會有條刺,除非你真係想炒佢啦,如果想炒佢,就要不動聲色喇.

所以我覺得係請工人之前,就要聲明,屋企已裝有眼仔,願者就來做,不願者就叫佢再等下啦,其實不願者嗰啲送畀你都唔好要,咁驚屋企有眼仔,更係想作反啦.

民房

I think she will do it again and again because that's her character. Oldster always say that once's character is formed since 3 years old and will last till 80 years old. Please be tolerant or else just fire her...

珍珠宮

2024年龍年勳章

wcms,
我同你有相同遭遇﹐又係番到家翻睇錄影帶見個菲傭訓係sofa﹐吾多理我個兩歲BB﹐有時BB走去拍佢個肚﹐佢就拍番我BB個身體﹐但我吾知有幾大力﹐不過BB冇喊﹐睇完真係想即時拉佢出來"丙"!

男爵府

wcms,
同你遭遇一樣.真係越睇越心寒+驚+嬲.直頭係真人show. (吞pop,唔理bb,訓覺,講電話,睇tv,帶friend返家,唔餵bb食粥飲奶,自己食晒).如果你再睇落去,真係要有心理準備 我都唔知慶幸睇左好定冇睇好 如果我冇睇,我真係會覺得佢係一個好好的工人.咁可能我會開心d.但意外的野,唔怕一萬只怕萬一,所以我e+都好煩.

大宅

happy3,
你個工人又誇張D, 比我一定忍唔到炒左佢了. 你個B幾大呀, 可以唔餵粥同奶? BB會喊架, 佢忍到咩?
我今日又睇到佢訓係到, 但唔係訓著唔理BB, 有同BB玩, 之前我見過此情況兩次, 我都有留意佢係唔係sick, 有二次佢又訓係到, 但返屋企見佢真係病, 所以唔太過份我都隻眼開隻眼閉.

首頁

尾頁

跳至