論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

上海保險顧問有限公司-負責人失左蹤

Dear all,

今晚新聞報導話呢間保險公司的負責人失左蹤,我岩岩係尋日至寄出工人睇醫生的收據(六張)比佢地,差不多成七佰元,睇怕今次claim得番o既機會好微,直情凍過水!

早排呢度有D網友問過我取保單編號用以申請呢間保險公司的家傭保險,因過去無輪投保及索償從未出現過問題(已經幫趁左三年),我都唔知攪成咁,我個心好唔安樂,真係唔好意思!

InMaMa
逃避 -- 不一定躲的過    面對 -- 不一定最難受
孤單 -- 不一定不快樂    得到 -- 不一定能長久
失去 -- 不一定不再有    轉身 -- 不一定是軟弱

侯爵府

醒目開學勳章

Re: 上海保險顧問有限公司-負責人失左蹤

InMaMa
依件事幾時發生呀,我重未看 news,因好夜先放工,我份 contact 未夠 2 年,現狂佢負責人走路,工人有事咪無得 clam,明天要即刻 call agent.依間嘢好似好多人幫襯

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

abbytang,

我都係睇尋晚11.45pm的晚間新聞至知發生左呢單野,我post左段message上黎,之後發現原來已有其他網友係同一討論區內談論緊呢件事,應該係尋日搗揭發的,妳去睇睇呀!

InMaMa
逃避 -- 不一定躲的過    面對 -- 不一定最難受
孤單 -- 不一定不快樂    得到 -- 不一定能長久
失去 -- 不一定不再有    轉身 -- 不一定是軟弱

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 王國長老

InMaMa,
唔好咁唔開心啦..講真你都唔想喎.. 有好野梗係益下人呀.. 你要諗下連你都係受害人喎.. 佢地知你係無辜, 唔駛咁唔安樂呀..

主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛。

男爵府

We've the policy with this company too! What should we do now? Will we be liable for not having valid insurance policy for the maid? Pls advise
:-D :-D :-D :-D

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 王國長老

InMaMa & all,
你地可以睇返呢個Topic, 有人問過份保冇問題家..最好打電話問下

Click here
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛。

首頁

尾頁

跳至