嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

如要開始俾bb食果蓉/果汁/糊仔/粥仔, 有咩用具要準備架?

例如攪拌機等, 有無成套既用具呀, 詳牌仔好用/唔好用, 邊度買呀?
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

別墅

Re: 如要開始俾bb食果蓉/果汁/糊仔/粥仔, 有咩用具要準備架?

我就用緊Pigeon這套工具來整果蓉,果汁同磨碎的材料,都幾好用.唔用時,可以搭起成個波咁.:-P 至於煲粥仔,我就用電子瓦撐,貪佢唔使睇火又唔會煲濃粥.

大宅

Re: 如要開始俾bb食果蓉/果汁/糊仔/粥仔, 有咩用具要準備架?

2HH, where can buy this PIGEON Baby Food Maker and how much is it? Cathy, 唔好意思借左你個topic問野!

大宅

攪拌機一定要買,飛利浦有一個細細個幾好,約$320,Fortress, Wing On 都有賣。太大個D食物墜晒底攪不起。

別墅

Cyrus
我果套係永安買.剛剛打電話問過上環永安,現在賣緊$139. VIP有九折.

大宅

2HH, thanks so much.

子爵府

Cyrus, 唔好咁客氣啦, 我都想知架!

您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

水晶宮

我又想問下, 攪拌機可用來攪碎什麼食物比6個月大的bb食?

我而在只是用家品店買回來的grater, 整萍果蓉比bb食.

首頁

尾頁

跳至