夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 mini1204 的帖子

無實際的數㗎!我老公只會每個月擺錢落櫃桶,我要用錢咪係櫃桶攞囉!我同我99住,我老公會比錢我99交水電煤買送錢嗰的,所以我用錢只係用係買奶粉尿片食午餐車費同小朋友早餐下午茶的錢,我從來只係見銀包無錢每次只攞1千蚊,我無自己另外落格做私己的!
其實圍落我用錢一日一百蚊內,咁返學5日,星期六日我又無另外出街用錢

子爵府

回覆:Yusum 的帖子

男人係咁,吾會理細節 只會覺得係就係

公爵府

D男人真係以為自己揾錢就大嗮,如果咁真係叫佢請個工人翻來,你出去做嘢算喇,費事咁受氣

子爵府

引用:每人價值觀吾同我就一定要出街食早餐午餐就

原帖由 bongbongpatty 於 15-03-31 發表
每人價值觀吾同
我就一定要出街食早餐
午餐就隔住屋企食同出街食既
“ 用千幾蚊買野我就真係吾捨”<---me too! 就算我自己有做野有收入都唔捨得

幾時先上到車.....

男爵府

回覆:找錢大曬?

估計你平時使得錢少,花多一千幾佰就覺得你大使,試下記錄每月收支,最好每月一筆先入銀行再提款用,櫃桶唔好留太多錢,免得益左小偷

子爵府

係咪佢呢排做嘢辛苦,零舍覺得搵錢艱難

大宅

如果真係為了迪士尼嗰次而覺得我大洗,咁我都無辦法,因為唔洗都洗咗喇!2個小朋友比工人揍我自己都唔會放心!
所以我唸維持現狀,但小朋友要用要食野我會照洗,但我自己食飯就等下午茶平d先食囉!

大宅

引用:我做咗5年全職媽媽,我老公都係認為他找錢

原帖由 Yusum 於 15-03-31 發表
我做咗5年全職媽媽,我老公都係認為他找錢返來係大曬!我有手有腳我都一樣有能力找錢,今日竟然話我大洗, ...
有時男人心情吾好亂up姐,你睇開d la!唉,同我情況幾似

大宅

引用:如果真係為了迪士尼嗰次而覺得我大洗,咁我

如果真係為了迪士尼嗰次而覺得我大洗,咁我都無辦法,因為唔洗都洗咗喇!2個小朋友比工人揍我自己都唔會放 ...
其實交比奶奶湊,你去返工得吾得?我覺得女人出黎做野,老公會專重d我地!

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:我做咗5年全職媽媽,我老公都係認為他找錢

我做咗5年全職媽媽,我老公都係認為他找錢返來係大曬!我有手有腳我都一樣有能力找錢,今日竟然話我大洗, ...
係!
出去揾,你會發覺返到屋企真係大啲嘅!

珍珠宮

引用:點解個個男人都系咁 +

原帖由 monizlam 於 15-03-31 發表
點解個個男人都系咁
我老公幾好㗎從來無理過我點洗錢

男爵府

男人永遠不會明天揍小朋友係幾咁煩同冇自由,眼中通常覺得日日在家帶小朋友有幾難啫。所以就算做左mama都不要不返工,寧願請工人,自己有收入地位也高啲之餘,同老公都會多話題啲,而且個人冇咁易變醜

男爵府

引用:如果真係為了迪士尼嗰次而覺得我大洗,咁我

如果真係為了迪士尼嗰次而覺得我大洗,咁我都無辦法,因為唔洗都洗咗喇!2個小朋友比工人揍我自己都唔會放 ...
梗係唔好啦,你咁做到時個c6咪仲肯定你係大洗?好似佢一鬧完你大洗,你即刻慳左,洗少左,佢咪覺得其實你慳到既,之後你想洗多少少都難。你唔好搵自己苯呀jm

水晶宮

男人冇做過ftm, 唔知米貴係咁

大宅

我也是ftm...以你所講都叫大洗?咁我就就係超大洗
剛自己同朋友去台灣,只係買東西已用了萬4元
我平時一带住兩個小朋友,還好老公體諒辛苦,而成份糧都在我手

男爵府

引用:我也是ftm...以你所講都叫大洗

原帖由 全人奶B 於 15-04-01 發表
我也是ftm...以你所講都叫大洗?咁我就就係超大洗
剛自己同朋友去台灣,只係買東西已用了萬4元:money ...
好豪,我去台灣連食買野團費都係5000蚊左右

琥珀宮

我比老公話我太慳,應該對自己好d,但我反問佢如果我唔係咁慳,邊有咁大舊錢放落層樓到?而家供得咁他條?午餐會自己煮,或食埋雪櫃d野,每個人價值觀唔同,大家定個底線囉

禁止訪問

引用:回覆 sugerlucy 的帖子我2個小朋友讀緊幼稚

禁止訪問

別墅

而家你老公話你理不善其實冇話錯,你連自己拎左幾多,洗左幾多都唔知,賬目混亂,搞清條數先再傾啦

首頁

尾頁

跳至