意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 5|主題: 84835

買乳墊, 邊度平呢?

大宅

國民生產總值:3491

買乳墊, 邊度平呢?

各位媽咪, 有冇心水呢.

我主要係旺角出沒~~ 6月頭生了, 要預備啦!!

thx!! :-P :-P

複式洋房

國民生產總值:422

Re: 買乳墊, 邊度平呢?

Hi 小白427 -
邊度平我就唔知,但係我有D Pigeon乳墊用盛左,你有無興趣要,如有我可以寄比你,唔駛浪費。郵寄地址可pm我。

大宅

好呀
多謝先
pls check pm

複式洋房

國民生產總值:482

小白427 寫道:

有即棄,有可洗再用的,你prefer邊種?我自己就兩樣都用,即棄的用過幾隻牌子。eg:吉之島賣NUK84片$59

大宅

cc baby

我2樣都想買
因為都打算餵全人奶
我想到的只去吉之島同旺角有間叫新華bb用品, 荷花就唔會去買咯, 知道貴

謝謝先

複式洋房

國民生產總值:482

小白427 寫道:
cc baby

我2樣都想買
因為都打算餵全人奶
我想到的只去吉之島同旺角有間叫新華bb用品, 荷花就唔會去買咯, 知道貴

謝謝先

荷花有d野會平d(for member/VIP member會平d)

大宅

國民生產總值:4533

永安依家有隻即棄乳墊做緊特價大約43蚊有70幾片

伯爵府

國民生產總值:18513

hi ,小白427 !
你宜家未生,咁不如等吉之島,永安做減價時先入貨啦,(佢地耐唔耐就有on sale,平好多嫁,我suggest你買Pigeon,因為經濟好多,而我都用過可以洗嘅AVENT,但我覺得唔係咁好用囉,因為會移位!!!
:-P :-P

洋房

國民生產總值:186

[size=small]hello奀豬mami

大宅

唔該各位媽咪..
永安依家做特價
等我去買先
唔該哂!!

版主

國民生產總值:15824

2018勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

小白427,

如果想省錢, 可以先不買乳墊, 待產後看看是否有需要, 才買.
我在產前講座時, 姑娘建議我們用棉質衛生巾前半備用, 如果不多分泌乳汁的人用紗巾手帕; 就算是多, 用布尿布自製, 夠環保. 在"母乳餵哺資料庫"有文章介紹自製乳墊.

寫道:

【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

複式洋房

國民生產總值:422

Hi 小白427-
乳墊已經寄出,希望唔好寄失啦!

大宅

國民生產總值:4356

j63,

Nothing related to BF, but just say hello to your baby - same birthday as mine!

:-D :-D :-D :-D

別墅

國民生產總值:677

萭寧pigeon好多時會減價;
我覺得乳墊唔係咁好用,所以後期改用毛巾仔加個泳衣杯墊;
長期餵人奶如用乳墊真係好破費.

複式洋房

國民生產總值:101

Wingonet PIGEON Breast Pad (80 pcs) $79.20 http://www.wingonet.com/category/category.php?lang=en&sub_cat_id=251

香港護理員協會 only $70.

男爵府

國民生產總值:6787

Jusco - on 2nd and 20th of the month

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.