自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

已經貼咗幾日雞眼膠布, 變成咁, 係咪要貼多幾日, 等到中間成個圈圈都甩出嚟先OK?

個圈位都好大, 咪會有好大個窿?

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:個仔隻腳有雞眼(有相愼入)

雞眼咁既咩???咁誇張?
我D雞眼唔係咁樣㗎喎。

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:wing2212 的帖子

未甩得!要貼多幾日!

伯爵府

未甩倒,要貼多幾日,仲有要睇下係5係連根甩,否則會再生返。

大宅

繼續貼,貼貼下就甩架喇

子爵府

買埋雞眼藥水,搽完乾咗再貼雞眼膠布,仲沒得,差唔多得佢的圈會大好多,如果中間有—絲絲的好似肉芽咁,你夠膽就用眉鉗掹,會好痛架,掹完要注意傷口消炎

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:rilakkuma8899 的帖子

我囝都有,想知咩原因會生雞眼

伯爵府

引用:我囝都有,想知咩原因會生雞眼

原帖由 happysmileha 於 15-04-01 發表
我囝都有,想知咩原因會生雞眼
其中一個原因係對鞋仔著得唔舒服。

大宅

回覆:wing2212 的帖子

去按腳地方搵中式修脚,好多識挑

珍珠宮

引用:買埋雞眼藥水,搽完乾咗再貼雞眼膠布,仲沒

原帖由 dobbybabie 於 15-04-01 發表
買埋雞眼藥水,搽完乾咗再貼雞眼膠布,仲沒得,差唔多得佢的圈會大好多,如果中間有—絲絲的好似肉芽咁,你 ...
大人都未必頂得順去拔走果d“根”呀!小朋友唔好乱拔呀!

男爵府

開心吸收勳章

我見親呢啲要由身體掹/搣出嚟嘅嘢(例如黑頭,ingrown hair or nail)都會好興奮,真係變態.... 有冇人都係咁?

luisiulam    發表於 15-4-2 07:37
海獅媽媽    發表於 15-4-1 05:13

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:我見親呢啲要由身體掹/搣出嚟嘅嘢(例如黑頭

原帖由 JunJunJu 於 15-04-01 發表
我見親呢啲要由身體掹/搣出嚟嘅嘢(例如黑頭,ingrown hair or nail)都會好興奮,真係變態.... 有冇 ...
唔興奮,但幾舒服。
特別雞眼攞走粒好似米咁既野即刻鬆晒。

JunJunJu    發表於 15-4-2 07:38

子爵府

引用:Quote:原帖由 dobbybabie 於 15-04-01 發表

原帖由 LekGirl 於 15-04-01 發表
大人都未必頂得順去拔走果d“根”呀!小朋友唔好乱拔呀!
係,我試過,是好痛好痛,仲流咗好多血,我個陣掹既是雞眼媽(有時會生多幾粒),跟住沒再生了

大宅

我親眼見我62(係深圳皇崗村路邊)整過一次雞眼,我覺得好恐怖😱,佢自己都擰轉塊面,咬實牙齒,後尾果個人數話有200几條

珍珠宮

春季勳章 玩具勳章 畀面勳章

引用:我親眼見我62(係深圳皇崗村路邊)整過一次

原帖由 majuan1219 於 15-04-01 發表
我親眼見我62(係深圳皇崗村路邊)整過一次雞眼,我覺得好恐怖😱,佢自己都擰轉塊面,咬實牙齒,後 ...
唔好意思,200幾條姐係咩?

大宅

即係果粒雞眼有200几條肉絲,好核突,都唔知果個人點數

luisiulam    發表於 15-4-2 07:38

大宅

引用:我見親呢啲要由身體掹/搣出嚟嘅嘢(例如黑頭

原帖由 JunJunJu 於 15-04-01 發表
我見親呢啲要由身體掹/搣出嚟嘅嘢(例如黑頭,ingrown hair or nail)都會好興奮,真係變態.... 有冇 ...
我呀我呀,我都係咁

JunJunJu    發表於 15-4-2 07:38

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:即係果粒雞眼有200几條肉絲,好核突,都唔

原帖由 majuan1219 於 15-04-01 發表
即係果粒雞眼有200几條肉絲,好核突,都唔知果個人點數
會流好多血囉?

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 happysmileha 於 15-04-01 發

原帖由 maisy-lee 於 15-04-01 發表
其中一個原因係對鞋仔著得唔舒服。
我個仔著Dr.Kong 好多年,唯獨舊年生左一粒

大宅

引用:Quote:原帖由 majuan1219 於 15-04-01 發表

原帖由 我愛Corina 於 15-04-01 發表
會流好多血囉?
果個人有塞藥落個窿度,流著小小血

首頁

尾頁

跳至