美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

環保接龍勳章 大廚勳章

禁止訪問

環保接龍勳章 大廚勳章

伯爵府

我係銅鑼灣的nail nxxx做,都幾貴要過千,我只係做腳,因夏天要著涼鞋.Calgel感覺比較自然同soft d,而且長左可以自己修剪,拆甲時唔須要磨,只是揾d藥水包著d甲一陣,就可以成塊甩出來,感覺無禁傷甲,但暫時唔係好多地方有得做.

別墅

calgel

香港唔多地方有, 但日本好流行.
causewaybay 有2間, 係Nail Nxxx, 貴d, 款式及colour少d, 地方大d;
另一間係Beyond Cxxxx, 在铜鑼灣廣場, 即波斯富街有條行人天橋連住、有starbuck果座小商場, 平d, 款式日本d及colour多d.

my experience:做舊gel nail 做咗2年.指甲超thin.

做calgel做咗約半年, 感覺指甲健康咗, 因不用打磨又唔洗用磨機, 指甲仲好厚. 另calgel 較有柔軟度, 就算唔小心大力撞到, 亦無斷過. 同埋 感覺較輕及自然. 做的過程比舊gel nail 快, save time.

我記得在雜誌見過仲有1間nail shop 有calgel 做, 但唔記得, 你試吓上網在beauty magazine 找找

別墅

仲有,以前舊gel nail 較厚及硬, 有時太長唔得閒refill, 想 cut 短少少, 要慢慢用「nail file」磨短.但用指甲clipper, 就好易剪爆.

而calgel, 待指甲好長但唔得閒refill 時, 我試過慢慢用指甲clipper修剪, 好d.

大宅

Ribbon;

可以pm 我Beyond Cxxxx, 在铜鑼灣廣場 的資料 ma?

禁止訪問

環保接龍勳章 大廚勳章

男爵府

係唔係即係水晶甲??

男爵府

原文章由 Ribbon 於 26/6/2008 02:06 AM 發表
香港唔多地方有, 但日本好流行.
causewaybay 有2間, 係Nail Nxxx, 貴d, 款式及colour少d, 地方大d;
另一間係Beyond Cxxxx, 在铜鑼灣廣場, 即波斯富街有條行人天橋連住、有starbuck果座小商場, 平d, 款式日本d及co ...

請問幾錢次呢?做得靚嗎?

別墅

jackie: 唔係水晶甲, 水晶甲係好多年前流行,我初初試過一兩次, 係用d chemical 液加d 水晶粉做. 好bad small, 同埋好hard. 現有時做gel nail 時想要立體花, 先用到.

jensan: calgel仲薄仲自然, 我冇藏污好似灰甲. 冇問題wor.

等一陣試吓upload d 指甲相先...

別墅

我唔識貼相呀....點解click 「插入圖片」唔得架???

禁止訪問

環保接龍勳章 大廚勳章

禁止訪問

環保接龍勳章 大廚勳章

別墅

just saw from amy magazine blog, there are more listing of calgel nail service location.

just go to their webi, and choose an article about calgel.
http://www.amymagazine.com/amyblog/beautyblogzine/2008

首頁

尾頁

跳至