夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Del

公爵府

回覆:我都好想發洩下

你老公係雙面人,快d同你娘家打定底,報案,你有冇工作?如果經濟有能力,搬走啦

大宅

回覆:0茶少甜 的帖子

又真係好衰格喎 比在我真係鬧爆佢同埋個女走 嫁比你唔係想比你鬧 當你係咩?呢啲人你係要比啲顏色佢睇!
最重要係樓主有無工作 經濟ok嗎?

大宅

好媽媽勳章

我搵得多過佢。

大宅

好媽媽勳章

唔知會唔會係更年期?男人更年期係咪會咁?

伯爵府

你老公好恐怖,平時同佢相處咪好提心吊膽

水晶宮

佢扮野,你又扮可憐囉!等人知佢蝦你
自由太多會令世人失去平衡

大宅

好似我c6一樣,佢另到我D情緒好高抵落,

伯爵府

引用:我老公全世界都讚佢好人 ,我老豆亞媽,亞

原帖由 0茶少甜 於 15-04-07 發表
我老公全世界都讚佢好人 ,我老豆亞媽,亞姨,姨丈,左鄰右埋真係個個讚到佢不得了,又肯幫人,又友善又孝 ...
係咪佢自卑,所以要食住你?

大宅

你老公係咪有情緒病問題?要正視,唔係因為佢發脾氣就覺得係性格問題,有時情緒病都可以變得好恐怖,同你老公傾傾

大宅

好媽媽勳章

佢要輪班, 如果佢返夜, 夜晚果餐飯我通常都唔出聲, 因佢一訓醒就黑面. 我又唔覺佢係情緒病. 但佢永遠都覺自已所有野是對的.

複式洋房

似我老公喎, 建議樓主唔好同佢硬鬥硬, 酒樓夾餸果d 係街大聲話\"唔該老公, 我想食乜乜物\", 再來經常\"多謝老公乜乜物\", \"老公, 我可唔可以試下用自己方法? 我知你叻, 但我想試下先心息\".
對住呢d 老公。 要讚架, 我都用咗唔少時間去摸,以前同你情況好似, 家下老公人前人後錫到我燶 加油呀

子爵府

0茶少甜 發表於 15-4-7 11:02
我自問脾氣好好,從來無發過佢脾氣,又唔會同佢嘈,唔likey都係唔出聲。但我真係越来越頂佢唔順。佢覺得永佢講既野永遠是對的 如果我有不同觀點佢就會講到同我鬧交。只要係佢唔鐘意既就要一定唔比你做。有一次我講野唔知點解一邊un腳一邊講(平時我無un腳既)佢即刻好惡咁叫我唔好un,咁我同佢玩下再un,佢好惡咁鬧我,唔好再un唔係同你玩。

正名他對妳有要求, 因為妳是他的老婆, 其他人做我相信佢唔會有咁反應, 妳下次有咁既事發生就唔好駁咀, 答佢[知道]笑吓就算.

又有一次佢揸車黎接我放工,我之前試過撞車,所以有時見d車係則邊好快過我個心都離一離好驚。咁接左我上車坐坐下佢差d同另一架車撞,我好驚,就衝口講左句好似話搭的士好過。佢即時停左架車係馬路好惡咁趕我落車。我好怒。大家都無講野一排,最後都係要我開聲tum番佢。 我都唔知點解自已要做到咁賤。
他是否不喜歡揸車時有人騷擾佢? 係既妳就唔好多咀, 無謂比機會佢鬧妳.

早2日因為個女一d小事,佢又大鬧我地,我忍唔住鬧番佢,佢仲大鬧個女,指住佢個頭鬧,佢當然覺得自已都係啱曬,今次我一定唔會開口同佢講野先。佢黑左面幾日,我都費事埋佢。
妳C6咁做好不對, 就算當時妳幾唔對都唔可以在仔女面前鬧妳這是好不尊重, 小朋友見到會有樣學樣, 再有下次, 妳要好好和他說, 有咩唔對事後你可以慢慢和我傾, 不要在小朋友面前這樣做.

仲有就係出街同佢屋企人食飯,從來唔會照顧我地既,茶唔會同我地針,餸放得遠遠亦唔會夾比我地,但佢會夾比佢亞媽同亞妹。
下次妳做主動夾比C6, 等他知道這是間示, [唔該唔好漏了照顧我和亞女].

因為佢要挨夜,有時睇到d湯水,或食療想煲比佢,佢都係會黑面鬧我,話咪信人,唔好煲,你煲左我一啖都唔會飲。有時佢係sofa倦到訓左,叫佢入房訓,亦係會比佢狠狠咁鬧‘你好煩‘。所以我而家係心淡,我見佢係sofa訓左,我唔會埋佢,熄燈自己入房訓。等佢自已訓到腰痛醒入房訓。
唔好為這些事動氣, 要做叫了一次就做, 唔好再叫, 他只是覺得妳好煩, 是不是我做什麼都要妳管? 都是小事由佢啦, 我地是老婆不是亞媽, 長氣留回教仔女好過!

加油!! 好小事唔需要想到離婚這麼嚴重^__^

翡翠宮

我老公長期返通頂添,係燥底d架,有時佢自己心情唔好都會黑面,又會用d唔太好的語氣同我講野~

以前我會想盡辦法令佢開心番,又係會煮佢鍾意的野,煲d湯水比佢飲,同佢傾下工作上的煩惱,會想同佢分憂,但佢唔單止唔感恩仲完全唔領情,越對佢好佢就越得寸進尺咁,試過同佢傾緊工作上的野,佢無喇喇講講下拉埋我落水,話我的個性十足佢公司的麻煩同事,簡直好心「著雷霹」~

同埋,以前當佢發脾氣時,即使佢好無理,無野搵野黎話我時,我都唔會出聲,因為唔想成日家嘈屋閉,但點知佢變本加厲~

直至我忍無可忍,決定反擊,佢黑面我黑過佢,佢發脾氣我發得勁過佢,佢惡我比佢更惡,佢就知蝦我唔到,經過我嘔心瀝血的過程之後,結果依架我處於上風,佢亦知我對佢好唔係必然,我就係要佢明白佢要人對佢好,佢必須先自己對人好~

翡翠宮

其,以後我都會幫我老公做好多野的,但點知佢視為理所當然~

依架我睬佢都傻~

侯爵府

呢種男人天生犯賤,你愈係用心愛佢,在乎佢,佢當你雜草,你試下當佢死,或者可以置之死地而後生。

我以前都好忍我另一半,覺得唔吵就係和諧。頂佢,愈忍佢,佢塊面同我愈黑,愈俾氣我受,我果時嬲到瞓覺都會突然起身想用枕頭焗死佢,好似變態殺人犯咁。

之後我講離婚,忍C忍L唔忍佢,大不了大家開拖吵,想點吵就點吵,我係我奶奶面前都還擊,佢開初係覺得我變左,但事實係我自從還拖後,我同佢關係係好左,我無再有想殺佢既憤怒,亦都係愈來愈愛大家,佢亦都唔敢亂黑面,俾氣我受。

子爵府

小manman 發表於 15-4-7 16:06
我老公長期返通頂添,係燥底d架,有時佢自己心情唔好都會黑面,又會用d唔太好的語氣同我講野~

以前我會想 ...
妳老公當時脾氣一定好差, 唔係點可以用以以其人之道還治其人之身對付他.

子爵府

lazywife 發表於 15-4-7 16:12
呢種男人天生犯賤,你愈係用心愛佢,在乎佢,佢當你雜草,你試下當佢死,或者可以置之死地而後生。

我以前 ...
好激但又得喎

翡翠宮

引用:其,以後我都會幫我老公做好多野的,但點知

原帖由 小manman 於 15-04-07 發表
其,以後我都會幫我老公做好多野的,但點知佢視為理所當然~

依架我睬佢都傻~
原來打漏字又打錯字添!!

應對係「其,以後我都會」=「其實,以前我都會 」

翡翠宮

引用:呢種男人天生犯賤,你愈係用心愛佢,在乎佢

原帖由 lazywife 於 15-04-07 發表

我以前 ...
「後我講離婚,忍C忍L唔忍佢,大不了大家開拖吵,想點吵就點吵,我係我奶奶面前都還擊,佢開初係覺得我變左,但事實係我自從還拖後,我同佢關係係好左,我無再有想殺佢既憤怒,亦都係愈來愈愛大家,佢亦都唔敢亂黑面,俾氣我受。」

你同我的經歷同做法好似呀!!

我當時都一樣係我99面前都唔比面,我仲試過趕佢返99度,結果佢細佬做和事佬,我將佢平時點對我的情況講哂比佢地知,佢地先知原來佢咁樣對我,可能佢係99度住的時候比佢地話過佢,又可能冷靜左落黎,但搬番黎好一排又開始打回原形~

重複左2次,情況都差唔多,我發覺都係要靠自己,起初佢又係覺得我變左,仲話我好惡,我話係佢自己攞黎既,我都只係學佢~

之後,慢慢佢就收斂左好多,依架我地感情又係好過之前好多,鬧交都少左~

首頁

尾頁

跳至