親子旅遊

跳至

首頁
12345...16

尾頁

男爵府

畀面勳章

呢幾年自由行係BK 得到好多jm 無私分享, 我地個 trip 行程不多, 但會盡量解答

珍珠宮

清邁我都好想去, 但老公成日驚D紅衫軍
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

畀面勳章

小寶貝兒 發表於 15-4-8 14:00
清邁我都好想去, 但老公成日驚D紅衫軍
想當年岩岩黑色警示去芭提雅, 一D影響都無, 仲撞岩潑水節, 玩得好開心好難忙!

小寶貝兒    發表於 15-4-8 14:17

大宅

我哋未去過, plan 緊, 講一下你搭邊間航空公司, 住的酒店, 同埋行程呀!
Thx

男爵府

畀面勳章

pekklebaby 發表於 15-4-8 15:22
我哋未去過, plan 緊, 講一下你搭邊間航空公司, 住的酒店, 同埋行程呀!
Thx
今次第一次搭 HK express, 來回準時, 回程仲比預計早到成個鐘, 好滿意! 頭2晚住 Veranda, 尾2晚住 shangri la, Veranda 房真係好得, 房大床更大, service 又好, 係遠D, 離市區成 15-20 mins 車程, 酒店附近乜便利店都無. shangri la 係市區近 night market, service 又係好好, pool service 更, 有冰水, 水果, 蚊怕水同防曬供應, 無得彈. 我地只包左1日車去 elephant safari玩左一日, 叧一晚去 night safari. 包車是BK jm 介紹的, 十分滿意. 去前好多人話清邁好多蚊, 但一D 都唔係. 比 pattaya 人少好舒服, 未去過都值得去. 已打算下次再去

大宅

Thank you.

同我哋諗的差不多, 都係諗住Veranda. 你咁講, 諗下 shangri la先.
是上網BOOK 酒店嗎?
介不介意講下D 酒店, 機票, 包車, 食嘢價錢?

男爵府

畀面勳章

pekklebaby 發表於 15-4-8 15:51
Thank you.

同我哋諗的差不多, 都係諗住Veranda. 你咁講, 諗下 shangri la先.
veranda booked thru hotel.com, 撞岩 promo below HK$750/night included breakfast, shangri la booked thru S_n travel, $1170/night included breakfast, 格過好多度都係 S_n travel 最平.
airticket - HK express, 回程 0, total HK$1600/ticket
airport pick up - 300 baht 11人車, 真係好抵, 我地去到成7 點, 佢車我地去 dinner, 之後先返酒店, 所以我地自動波比多 200 baht
一日包車去 elephant safari, 來回接送, 全程司機帶住直至完成全部活動, elephant show, oxcar riding, elephant riding & bamboo rafting, included lunch & activities tickets, 1500 baht/person, 我知比 local tour 貴D 但唔洗煩. 另 night safari 來回接送 300 baht, tickets 自己買 800 baht/person, 食野好平, 比 pattaya 平, 走果日叫司機介紹去左一間算高級 thai restaurant, 9 個鎹8 個 drink total only 24xx baht, 好味又抵食

仲有我地係鴨記買 $50/張 happy sim 咭, 全程接收非常好

adrio    發表於 19-6-16 07:19
Reema    發表於 19-4-12 17:06
Reema    發表於 19-4-12 17:06

大宅

Thank you.

仲有冇D 咩精4嘢, 不容錯過的介紹埋

複式洋房

回覆:mimiso 的帖子

我也剛從清邁回來,elephant safari 所有行程跟你一樣,但local agent 訂只要850 bht。safari不錯, 但覺得eagle track更好玩。

男爵府

畀面勳章

引用:Thank you.仲有冇D 咩精4嘢, 不容錯過的介

原帖由 pekklebaby 於 15-04-08 發表
Thank you.

仲有冇D 咩精4嘢, 不容錯過的介紹埋
我地个trip 好hea, 如你有小朋友可去一个mall 度有个好大嘅冒險樂園度玩

男爵府

畀面勳章

引用:我也剛從清邁回來,elephant safari 所有行

原帖由 GSS 於 15-04-08 發表
我也剛從清邁回來,elephant safari 所有行程跟你一樣,但local agent 訂只要850 bht。safari不錯, 但覺得e ...
我知佢係比local tour 貴,但就唔到時間去報tour

大宅

畀面勳章

回覆:剛去完清邁, 想回饋返BK jm

我六月頭去,想問night safari是不是夜間動物園? 如果包車時間要多少,可否pm司機資料給我? elephant safari啱唔啱3歲小朋友? 同elephant camp 有甚麼不同,因elephant camp 貴好多.

thanks

男爵府

畀面勳章

回覆:dpeddiec 的帖子

Yes, night safari 係夜間動物園,未去過都值得去,elephant safari 其實係去睇大象show, 坐牛車,坐大象,lunch 後坐竹戔過河,都幾好玩,2者唔同,3歲小朋友一定好like

大宅

回覆:剛去完清邁, 想回饋返BK jm

我也剛去過。
Night safari好多嘢睇,有二條參觀車路線,比新加坡那個好

男爵府

回覆 GSS 的帖子

6月尾去清邁, 可否pm local agent聯絡方法? 謝謝幫忙

大宅

畀面勳章

引用:Yes, night safari 係夜間動物園,未去過都

原帖由 mimiso 於 15-04-08 發表
Yes, night safari 係夜間動物園,未去過都值得去,elephant safari 其實係去睇大象show, 坐牛車,坐大象, ...
好詳細,多謝你!,可否pm包車資料給我?
我會住夜市那邊,請問附近有冇BigC和sweeten?

別墅

麻煩你可以給我包車資料嗎?🙇

Siu Mo Ma

複式洋房

回覆:早兒媽媽 的帖子

我也是找很多人說的“漢清邁”而已,有倆家分店在清邁。Google一下就有。另不太推另一家叫“華清邁”的,因最後一天找他們買night safari 票,車子超載。我在“漢清邁”買eagle track 票,他們還送art in Paradise票。另他們在淘寶也有page,你可以參考一下所有events 的價錢。

大宅

請問邊個mall係邊?暑假會帶仔仔去

男爵府

畀面勳章

dpeddiec 發表於 15-4-8 21:27
好詳細,多謝你!,可否pm包車資料給我?
我會住夜市那邊,請問附近有冇BigC和sweeten?
pls check PM.

Big C 我地包車去, 果度有幾間 Big C, 你可問司機邊間最 big :)
你意思 Swensens icecream? 我只係 central festival 見到, 仲食左2 次

首頁
12345...16

尾頁

跳至