親子旅遊

跳至

首頁
12345...19

尾頁

男爵府

繼上年去完星馬之後,今年再encore多次,有興趣嘅朋友仔可以睇番我上年嘅分享Happy easter 2014@Singapore。

上年因為未去過,所以經agent book package,今年我就自己一手一腳book機票同酒店。

@機票,酒店篇

今年想酒店住得好啲,所以唯有機票要慳啲,因為復活節,cx同星航都太貴了,唯有鎖定坐廉航,但原來啲價錢好似股票咁,日日都吾同價,最終,衡量過各方面因素,航班時間等等,我去程坐Scoot 07:10, 回程坐Tiger 16:00, 但有一點大家要留意嘅系,Scoot網上訂機票時,已經自動幫你加埋買選擇座位,到我完成了整個訂購先知道,我再打上cs,佢都話冇辦法幫我,所以我覺得好吾合理,因為我買HK express都系有需要時,先自行買,吾系好似Scoot咁!
酒店方面,上年住Bay Hotel,不過太細了,所以今年上嚟好多次問bk jm啲意見,終於揀咗Carlton City Hotel,其實Bay除咗細之外,其他各方面都好好,早餐ok,位置方便,房內送mini bar, 對面已經系vivo city。而今次訂Carlton City,主要系張床大啲,我揀兩床房,足夠我兩大兩小瞓,所以坐言起行,立即搵Jason book , 佢當然系其他jm所講,要好耐先回覆啦!我2月頭問佢啲酒店價錢,中途同佢互傳訊息,到廿幾號搵佢訂,佢話要after3月9先幫我訂,所以中途我又自己上agoda同hotel.com睇吓價錢,其實如果網上做緊discount code時,有機會平Jason少少,但到最後點解都系搵Jason訂?因為佢訂就包早餐,會較為方便有小孩的我! 所以大家無論訂機票同酒店時,要衡量吓自己想要乜!

待續~

男爵府

引用:繼上年去完星馬之後,今年再encore多次,有

原帖由 *豬仔包* 於 15-04-11 發表
繼上年去完星馬之後,今年再encore多次,有興趣嘅朋友仔可以睇番我上年嘅分享Happy easter 2014@Singapore ...
請問Jason訂的價錢會貴其他網站幾多?我暑假都想訂一晚,但全部for4人仲包早餐的話,就好貴,所以遲遲都未book。

男爵府

引用:Quote:原帖由 *豬仔包* 於 15-04-11 發表繼

原帖由 cheukyingmama 於 15-04-11 發表
請問Jason訂的價錢會貴其他網站幾多?我暑假都想訂一晚,但全部for4人仲包早餐的話,就好貴,所以遲遲都未b ...
其實你可以直接whatapps佢問價錢架,有啲佢會平啲架!

男爵府

回覆:*豬仔包* 的帖子

Thx!
其待你嘅分享。

男爵府

回覆:星馬遊分享

@包車篇

由於上年搵過Sean包車去legoland, 所以今年都系搵番佢,而且Sean好好人,就算我問佢關於angry birds park嘅資料,邊間酒店近angry birds,洗吾洗搭車等等,佢都不厭其煩地逐一回覆我,而且如果佢覺得搭的士系抵過佢的話,佢會叫我自己搭的士 (真心覺得佢倒緊自己米,但覺得佢好老實!)
而中途曾經聯絡過Louis Gor( bk jm推介),諗住legoland去新山,但因個人原因,所以冇搵Louis,但佢好好人,好有禮貌,就算冇搵佢,佢都好客氣!

待續~

別墅

多謝您的分享……
我們兩大兩小也plan 了暑假到星馬遊。 現在問包車由星加坡機場直入 legoland hotel 要SG90.
想問下你今次找 Sean 包車大約幾錢?
其待你 繼續分享今次你的旅程!

別墅

請問Carlton City 可以容納到2大2小嗎?酒店有無收extra charge?

男爵府

Day 1

第一次搭Scoot,比我想像中好,而且系大機,除咗冇餐飲同娛樂之外,其他同我上年坐星航系冇分別,亦冇發生到廉航常見嘅問題……delay,所以比10個讚!準時到達星加坡後,不消一會,就見到Jason,因為搵佢買咗USS同Angry birds門票,喺機場交收超方便,吾洗特登去天宇。跟手喺機場買埋上網咭,就去搭的士,約sg20就到達Carlton City, 放底行李,行去Maxwell食天天海南雞飯,撞正午飯時段,超多人,要排起碼三十人先買到,好,一場嚟到,照排,說實話,佢啲雞系幾滑,不過我啲小朋友反而鍾意食vivo city大食代嘅海南雞飯多啲!
到晚餐時候,我地搭的士去咗bk jm介紹嘅金記,恕我直言,不喜勿插,我只能用兩個字形容,\'把鬼\',又貴又麻麻,吾可以講話難食,但可能見我地系遊客,隻蟹系\'削\'嘅,都要成600港幣,魷魚炒芥蘭,系冇魷魚嘅,都要成100港幣,我3大3小,埋單成sg250,我覺得超吾抵,呢個價錢我可以去珍寶啦!但人地珍寶系好好食,值回票價的,我上年去Newton都仲好食過金記,又抵食過佢,所以有啲覺得貼錢買難受,淨系搭的士去都用咗我sg25!唉……!
返到Calton city,其實佢各方面都ok,唯一吾好系佢水壓問題,時凍時熱。但早餐就幾好食,加分!

待續~

男爵府

引用:多謝您的分享……我們兩大兩小也plan 了暑

原帖由 Mrs_Yiu 於 15-04-12 發表
多謝您的分享……
我們兩大兩小也plan 了暑假到星馬遊。 現在問包車由星加坡機場直入 legoland hotel 要SG9 ...
咁貴!
你嘗試搵Sean/Louis Goh,我新山去機場都系sg80

男爵府

引用:請問Carlton City 可以容納到2大2小嗎?酒

原帖由 cloudlei 於 15-04-12 發表
請問Carlton City 可以容納到2大2小嗎?酒店有無收extra charge?
可以呀,冇額外收費

大宅

引用:Quote:原帖由+cloudlei+於+15-04-12+發表請

原帖由 *豬仔包* 於 15-04-12 發表
可以呀,冇額外收費
但我 check 過 Hotel. com 打 2 大 2 小就無房顯示出來, 但一改為 2 大 1 小就有房可以 book.
請問係要經 Jason book 先可以不叧收費,定本身真係可以容納 2 大 2 小而不會另外收費 ? Thanks !

男爵府

引用:Quote:原帖由 *豬仔包* 於 15-04-12 發表可

原帖由 MK370 於 15-04-12 發表
但我 check 過 Hotel. com 打 2 大 2 小就無房顯示出來, 但一改為 2 大 1 小就有房可以 book.
請問係要經 ...
你booking時,打兩個大人就得架啦!

複式洋房

請問珍寶同new town點去架?你有無地址呀?唔該!

男爵府

引用:@包車篇由於上年搵過Sean包車去legoland,

@包車篇

由於上年搵過Sean包車去legoland, 所以今年都系搵番佢,而且Sean好好人,就算我問佢關於angry bir ...
請問angry bird land 近邊間酒店

男爵府

引用:請問珍寶同new town點去架?你有無地址呀?

原帖由 familyangus 於 15-04-12 發表
請問珍寶同new town點去架?你有無地址呀?唔該!
上年我去珍寶,系克拉碼頭嗰間,可以搭MRT,但記得上網訂位呀!
Newton系好似香港嘅東菇亭,MRT都有呢個站,不過上年我系搭的士去,印象中吾系好貴,如果有睇過《12道峰味》,有一集謝庭峰同桂綸就系去Newton!好有地道風味!

男爵府

引用:Quote:原帖由 *豬仔包* 於 15-04-12 發表@

原帖由 我掛念嫲嫲 於 15-04-12 發表
請問angry bird land 近邊間酒店
Double tree by hilton

子爵府

引用:Day 1第一次搭Scoot,比我想像中好,而且系

Day 1

第一次搭Scoot,比我想像中好,而且系大機,除咗冇餐飲同娛樂之外,其他同我上年坐星航系冇分別,亦 ...
我都去左Newton食,平靚正 ! 一隻蟹,麥片蝦,菜,串燒,雞亦,魔鬼魚,兩支啤酒,兩杯飲品,都只係S130, 隻蟹只係S45。

子爵府

引用:Quote:原帖由 *豬仔包* 於 15-04-12 發表Da

原帖由 bestwish 於 15-04-12 發表
我都去左Newton食,平靚正 ! 一隻蟹,麥片蝦,菜,串燒,雞亦,魔鬼魚,兩支啤酒,兩杯飲品,都只係S130, ...

fionaleung43    發表於 15-4-14 20:27

男爵府

引用:Quote:原帖由 *豬仔包* 於 15-04-12 發表Da

原帖由 bestwish 於 15-04-12 發表
我都去左Newton食,平靚正 ! 一隻蟹,麥片蝦,菜,串燒,雞亦,魔鬼魚,兩支啤酒,兩杯飲品,都只係S130, ...

所以我好遺憾地,今年冇去,去咗金記,諗起都想喊!

男爵府

Day 2

食過早餐後,就搭MRT出發去環球影城,我地由十一點幾玩到成八點先走,最初諗住玩半日,再喺sentosa玩,點知玩到夜晚,不過確實大人同小朋友都好開心,值得一去。回程因為太攰,直接喺vivo city大食代食晚餐,但可惜海南雞飯已售罄,不過有檔串燒系幾好食,飯後喺vivo city內嘅超市買貓山皇,不過鍾意食榴槤嘅你緊記,喺吾可以帶番酒店架!

待續~

首頁
12345...19

尾頁

跳至