自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

回覆:有無人日日用棉花棒了耳仔?

洗完頭就會

子爵府

引用:Quote:家文 發表於 15-4-12 13:54 但聽講\\\"

原帖由 psyche0306 於 15-04-12 發表
咁我又未試過由耳垢令到耳發炎...
不過呢, 我試過完全無清潔耳屎積左N年...有一次聽到耳仔入面有野lok lok ...
咁搞笑
因為我油耳, 所以我啲耳屎係好油好濕…癡住耳仔應該點都唔會就咁跌到出黎

子爵府

引用:Quote:原帖由 家文 於 15-04-12 發表棒花棒

原帖由 Joant 於 15-04-12 發表
我有朋友耳仔痛 去左睇中醫 個中醫幫佢了左舊勁大嘅耳屎 收左佢二百幾

...
二百幾蚊
我同朋友返大陸按摩,大堂服務中有樣係采耳…收幾十蚊幫你了耳仔,佢好多工具幫我朋友了…真係了到好大舊耳屎,我朋友係\"康\"耳

侯爵府

係會越推越入, 我試過因為咁要睇專科. 而家只在耳邊了兩下便算.

大宅

我只係間中洗頭後索下水。
有朋友聽嘢唔清去睇醫生,原來因為了耳將耳屎推到好入阻塞耳道。

大宅

最關心BB問題熱投勳章

我都係油耳,臨瞓前要撩下耳仔先瞓得安樂!
我試過撩到外耳炎,但又未撩損過喎係咪用緊隻棉花棒唔太ok?

子爵府

引用:我沖完涼洗完耳仔,每晚都會用棉花棒索乾,

原帖由 Bu-bie 於 15-04-12 發表
我沖完涼洗完耳仔,每晚都會用棉花棒索乾,但不是「了」。
同埋樓主不如轉買大頭棉花棒,安全d,可控制不會 ...
太大個頭個啲棉花棒塞唔入我耳洞入面,莫講話了唔,索水都索唔到…尤其係我耳仔本身已經俾我了到好入
但都多謝你建議

公爵府

我都試過 我係乾耳 以前挖到出血先識停 後尾生左3 粒淋巴核

子爵府

引用:我係油耳,只係洗完頭用綿花棒輕輕力索乾水

原帖由 catcatcati 於 15-04-12 發表
我係油耳,只係洗完頭用綿花棒輕輕力索乾水,唔會用來撩。我會用耳屎扒了耳屎。
我耳仔外面係可以好油的, ...
即係用耳刮?我覺得耳刮好恐怖,棉花棒都仲軟身少少,耳刮硬加嘛,咁仲易損

子爵府

引用:Quote:原帖由 家文 於 15-04-12 發表我而家

原帖由 Miccchellle 於 15-04-12 發表
No la,我試過了左d野入去(越了越入),夜晚耳仔痛,第日睇耳科醫生同我了返舊野出黎,好在了得返

...
唉吔
一齊戒了耳仔

子爵府

引用:我都係油耳,臨瞓前要撩下耳仔先瞓得安樂!

原帖由 momobbbbb 於 15-04-12 發表
我都係油耳,臨瞓前要撩下耳仔先瞓得安樂!
我試過撩到外耳炎,但又未撩損過喎係咪用緊隻棉花棒 ...
唔係棉花棒問題,我了耳多年,對棉花棒好有要求架
但的確本身用棉花棒了耳仔就唔好,尤其我呢啲了得又入又大力嘅低b

子爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

家文 發表於 15-4-12 15:22
咁搞笑
因為我油耳, 所以我啲耳屎係好油好濕…癡住耳仔應該點都唔會就咁跌到出黎
乾耳耳屎唔多都會痴係耳仔入面碎濕濕一塊塊...所以我個舊耳屎真係積左N年咁耐.
我阿媽仲誇, 耳窿大, 我直澄見到佢埋耳屎一層膜咁封左個耳窿.

不過...油耳既耳垢係咪都係啡色? 我幫我老公挖過幾次耳...見佢啲油耳係啡色一PAT漿咁.

大宅

只用某牌子棉花捧,放入耳仔轉一兩圈,我本身油耳,無可能挖損。

子爵府

引用:我都試過 我係乾耳 以前挖到出血先識停 後

原帖由 prayformum 於 15-04-12 發表
我都試過 我係乾耳 以前挖到出血先識停 後尾生左3 粒淋巴核
竟然有人同我樣了到出血
我生左一粒,要吃抗生素(三日嘅療程)。

你而家改善到粗暴挖耳屎嘅惡習未?

男爵府

開心吸收勳章

Me tooeveryday

公爵府

引用:Quote:原帖由 prayformum 於 15-04-12 發表

原帖由 家文 於 15-04-12 發表
竟然有人同我樣了到出血
我生左一粒,要吃抗生素(三日嘅療程)。
我果陣三粒搞左成個月都好唔返
依家我揾水沖算啦

子爵府

引用:Quote:家文 發表於 15-4-12 15:22 咁搞笑因

乾耳耳屎唔多都會痴係耳仔入面碎濕濕一塊塊...所以我個舊耳屎真係積左N年咁耐.
我阿媽仲誇, 耳窿大, 我直澄 ...
我C6都係\"康\"耳, 耳屎一舊舊一塊塊望落好核突
我買耳舒潔俾我C6用,你叫你媽咪試下。我自己就唔會用耳舒潔嘅,太濕對我黎講仲衰。

子爵府

引用:Quote:家文 發表於 15-4-12 15:22 咁搞笑因

我阿媽仲誇, 耳窿大, 我直澄 ...
我日日都了耳仔…耳屎係微微淡黃色深啡色應該係好耐無理過先會,你老公應該唔係日日了

子爵府

引用:Quote:原帖由 家文 於 15-04-12 發表竟然有

原帖由 prayformum 於 15-04-12 發表
我果陣三粒搞左成個月都好唔返
依家我揾水沖算啦
成個月咁慘
我尋晚粒淋巴痛到訓不到:\'(

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

沖完涼一定了。

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

首頁
23456...7

尾頁

跳至