想生BB

跳至

首頁
45678...10

尾頁

大宅

Re: 請問有無人食排卵藥成功懷孕?thanks!

hello, (我第一次食排卵藥就成功的故事)

幾個月前, 我自己量體溫, 體溫無咩高低, 都好似每排卵, 所以就去睇醫生喇.
上個月我第一次去睇醫生, 醫生就即刻幫我通左輸卵管先, 驗埋血, 照埋子宮(超聲波). 然後就即日打通經針, 再教我每朝量體溫, 叫我黎經後第3日返去覆診.
到經期第3日返去覆診, 醫生比排卵丸我食, 食5日, 每日兩粒. 食完後再過多5日再返去覆診. 醫生就比左test捧教我驗尿驗排卵, 之後第四日就驗到兩條線, 打電話比醫生, 醫生叫我第二日行埋. 我就當日同第二日都有行埋.
第2日再call醫生, 佢叫我上去攞"黃體保充藥"同多種維他命, 可以令胚胎著床得好d喎. 如果14日後都未黎m而體溫持續高溫, 就返去睇, 醫生話多數都係有左.
咁我就跟住食藥, 排卵後第15日返去睇, 驗尿....有左.

別墅

Choibee

恭喜!恭喜!!

真係好登你開心!!

你個醫生好好呀!!我都係無排EGG。。。但我都打算食排EGG藥!但係E生無你個E生咁好!
你可否PM我呀!

大宅

ds111,

pm to you already, pls check! :wink:

choibee

別墅

Choibee

我想問

民房

choibee, 你好!

可否告知有關醫生資料.

謝謝!

大宅

ds111,
無呀. 我第一次去睇時比我自己量既體溫表佢睇, 又同佢講我同老公剛剛睇完家計會既"懷孕前驗查"話我地無問題.
醫生睇後, 就問我家計會有無同我通輸卵管. 我話無, 佢就話睇返我d體溫資料應該係無排卵, 但係亦唔好"side"時間喇.
即日同我通輸卵管, 驗血.....打通經針(等m快d到, 可以快d食排卵藥). 排卵後, 係我自己問佢攞"黃體保充藥"既. 我係睇書話如果"黃體"唔夠, 平時高溫唔會keep到12-14日喎, 而且唔容易著床, 會"sir"返出黎.

唔知係個醫生"得"定係我lucky, 第一個cycle就bingo左. 依家5weeks 喇. 今個thu會去覆診.

[quote]
ds111 寫道:
Choibee

我想問

子爵府

choibee

你個醫生好進取喎, 我個醫生都係叫我量住體溫, 我量體溫都用左2個月時間.

你一舉成功, 真係好開心, 至少吾使晒時間, 同埋吾使等待, 心情好好多架, 你要小心身體, 生個肥bb喎.

大宅

badegg,
可能醫生見我都自己量體溫量左兩個月先黎睇佢.
佢一睇就知, 無排卵, 照埋超聲波就話輸卵管塞埋,要通.
如果佢只係叫我繼續量體溫量落去都無意思, 量係要量,
但係就即刻同我逍輸卵管. 費事比左排卵藥我食都無用,
又晒時間.

子爵府

choibee

原來如此, 最衰之前我嫌煩, 所以無量, 而家先開始量, 同埋醫生今次比左二個月既排卵藥我, 睇下點, 二個月後再覆診.

複式洋房

choibee, congratulation!!!
請問你個醫生是男定女?
佢收費如何?
請pm醫生資料給我, thanks!

大宅

badegg,
努力啦. 其實如果無其他問題. 食排卵藥應該好快bingo..
good luck!! :wink:

大宅

yvonnel / 小丁,

已經pm比你地, pls check & good luck.

choibee

大宅

choibee

我都想要你的doctor's name. 謝謝

別墅

Choibee

你個E生怎樣和你通輸EGG管??可以向診所到通架??痛唔痛架!!!
我明天去驗血呀!我想轉你個E生。。。但現在我的E生FOLLOW緊我!!我最怕又慳錢和慳時間呀!!
仲有TOTAL 貴唔貴呀!?

複式洋房

choibee, 收到你資料啦~

ds111, 你要唔要埋Appletaste介紹果個醫生?

別墅

Yvonne

好呀!可唔可以pm埋比我呀!
Thank You!

別墅

我都係一邊輸卵管塞咗,乜可以就咁就通倒輸卵管架咩??
我d醫生個個都話要做手術嘅?? ?-( ?-( ?-(

可唔可以比你個醫生我呀???

複式洋房

我都想知呀.
如果可以就好la, 可以咁容易解決.
我地就唔駛咁煩la, 真係飲得"盃"落

洋房

Choibee, Yvonne,

Can you please pm me the doctor information? Thanks.

禁止訪問

首頁
45678...10

尾頁

跳至