自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:Quote:prayformum+發表於+15-4-13+17:02+in

公爵府

Superman-GF 發表於 15-4-13 18:07
都未必嘅。我兩個表弟,一個Wharton biz school, 一個LSE law, 兩個都自己揾到 ibank 同 law firm internsh ...
學校幫佢搵?

禁止訪問

引用:Quote:Superman-GF+發表於+15-4-13+18:07+

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我想講我boss 果日都打比某大銀行,叫人留

原帖由 BonBonLin 於 15-04-13 發表
我想講

我boss 果日都打比某大銀行,叫人留定個位等佢仔,6月尾返香港做Summer job
我以前做嘅銀行就有呢d位,我地稱為VIP位。美其名暑期工,但實際呢度幫唔到手之餘,我地仲要特登諗嘢俾佢地學,抽人手教佢地。有d呢類vip位直情係長工,唔係個個vip都差,但真係遇過公主vip,唔做嘢日日等放工去拍拖。我地係好忙要ot那種,一知公主入自己team幫手就怕,即情要當自己隻project少左個headcount。

公爵府

引用:Quote:原帖由 mugtaitai 於 15-04-13 發表

原帖由 Superman-GF 於 15-04-13 發表
經學校。成績亦非常標青
咁佢叻嘛
但呢個世界大部分都唔叻呢

別墅

回覆:子女海外讀大學 家長代搵暑期工

連工都搵埋,唔怪之咁多無責任心嘅90/00後啦唔學下爭取點會識珍惜.

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Superman-GF+於+15-04-13+發

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 fatchu@home 於 15-04-13 發

原帖由 Sumyeema1 於 15-04-13 發表
送飯 case, 上過報紙……
係咩?之前都出現過咁嘅case....?!我第一次遇到咋!

珍珠宮

2024年龍年勳章

男爵府

回覆:BonBonLin 的帖子

有乜咁其,五至八就歐美,十二至二就澳紐,一向係咁無乜特別

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+prayformum+於+15-04-13+發表

原帖由 木土土 於 15-04-13 發表
Internship既工,無論香港或海外大學生都一樣,呢d唔係個仔女自己肯去搵就有得做,無人事根本無得做,父母 ...
咁佢咪好冇飛

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

禁止訪問

大宅

呢d 都好正常...office summer job 都係高層安排嘅人.... 幾個月嘅工.. 要求唔係o禁嚴格.... 筍嘢梗係益d 熟人。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我想講我boss 果日都打比某大銀行,叫人留

原帖由 BonBonLin 於 15-04-13 發表
我想講

我boss 果日都打比某大銀行,叫人留定個位等佢仔,6月尾返香港做Summer job
有錢人咪可以,大把

侯爵府

大law firm, bank 呀全部都係咁,自己係公司高層仔女都未必有位,因為仲有好多VVVIP.

我唔識大law firm partners,所以亞女唔讀 law 都好,讀咗我都無 connections 幫佢。

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:BonBonLin 的帖子

其實一向都係咁。我二十幾年前開始出嚟做嘢,已經見到每年都有D咁嘅情況。

男爵府

我做過2間大公司internship 係俾高層既仔女或高層既朋友既仔女做。

首頁

尾頁

跳至