親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期比哂錢訂機票同團,只係未買保險就出事,我同仔仔同媽咪3人報左去8月去美國,不幸地媽咪尋晚扑親整到手,骨折,要打石膏3個月以上,媽咪去唔到美國,問左agent,因為未買保險,claim唔到,只好取消或改名,不過取消好蝕,想問有無人要呀。。。。日子又改唔到,乜都改唔到,又claim唔到,好煩

大宅

回覆:colvin 的帖子

幾時出發同翻來?

大宅

美國邊到?

大宅

回覆:8月美國之旅。。。出事要幫忙

隻手整親都可以去旅行,跟團應該冇問題。

大宅

跟團可以照去啦, 只係手, 唔係腳. 基本上跟團去美國, 是成日坐車的. 改名都要比錢的.

侯爵府

咁早都買唔到旅遊保險啦

侯爵府

離8月都仲有3個幾月啵, 應該都去到。而家開始小心d護理唔好再整親。

大宅

回覆:Stephy2009 的帖子

8月8去8月23日返 去la 係ny 回港

大宅

引用:美國邊到?

原帖由 OMG! 於 15-04-14 發表
美國邊到?
去程la 回港ny

大宅

引用:跟團可以照去啦, 只係手, 唔係腳. 基本上跟

原帖由 moniquechoy 於 15-04-14 發表
跟團可以照去啦, 只係手, 唔係腳. 基本上跟團去美國, 是成日坐車的. 改名都要比錢的. ...
我阿媽話無心情去woo

男爵府

而家4月中,仲有成4個月,唔好意思都要講句,你亞媽玩野咩?佢又知到時冇心情去?明知退唔到錢,係咪要你求吓佢?

水晶宮

勸下你媽去啦

大宅

我有年10月底扭到雙腳ankles, 一邊腫咗, 一邊骨折要打石膏4-6個星期。但一早訂好1月底去法國, 自由行由法南玩上巴黎。醫生講得冇錯, 骨生長返好只需3個月, 他說我應該趕得切。我如期出發, 連特製保護鞋都冇着。照樣拖20+kg
喼出入火車站,上落火車, 仲行咗1日museum (7小時), 1日凡爾賽宮。縦然天寒地凍,依然平安地玩咗2星期, 安全回港。
你媽媽可能只是剛剛整親心情差唔想去, 個多月後可能已經悶到慌兼手痕痕, 有個target俾佢, 可令她這段辛苦時期容易d過, 及更小心注意自己去加速復原。
況且你是跟團,出入有人安排, 又不用自己搬行李,ok的。3個月好返晒, 之後還有1個月慢慢準備, 不用擔心。

首頁

尾頁

跳至