夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

joeyjoeywong 發表於 16-9-27 19:13
唔好踢爆我啦!

百花叢裡過,片葉不沾身。

複式洋房

wing1388 發表於 16-9-27 11:31
首先要咁睇,佢一向人前人後都係好老公,但並唔代表佢唔貪玩或者夠定力,但有一樣嘢係可信嘅,就係佢真係 ...

睇完你講,直情同我老公講ge一模一樣,一樣話自己係真心對我,只係一時迷失,我亦都相信你講,身邊一定有一群女人會為佢感興趣,但同樣我最怕你講ge心癮,我真係好驚,亦因為呢個原因我真係唔知點信任佢

男爵府

wing1388 發表於 15-4-14 12:00
首先,個人魅力同放電完全係兩回事,至於收唔收兵乃個人問題,而家嘅主題係點樣留住妳身邊個男人,令佢唔 ...

我認同要令到個男人冇左自己係生存唔到。方法人人唔同,總之要令到個老公依賴自己但唔係要做佢呀媽。

珍珠宮

開心吸收勳章

ppyyz 發表於 16-9-27 21:38
睇完你講,直情同我老公講ge一模一樣,一樣話自己係真心對我,只係一時迷失,我亦都相信你講,身邊一定有 ...

其實心癮係最難戒掉,妳必須花好多時間精神去陪住個老公先得,一來令佢打消再次上癮嘅念頭,二來多啲時間一齊可以多啲交流。

珍珠宮

開心吸收勳章

gloriehungws 發表於 16-9-27 21:57
我認同要令到個男人冇左自己係生存唔到。方法人人唔同,總之要令到個老公依賴自己但唔係要做佢呀媽。
...

其實好多女人都犯咗同樣嘅錯誤,就係以為自己諗嗰一套係為老公著想,係對佢最好嘅,但並唔代表女人了解佢哋嘅老公真正嘅需要。

複式洋房

wing1388 發表於 16-9-28 09:55
其實心癮係最難戒掉,妳必須花好多時間精神去陪住個老公先得,一來令佢打消再次上癮嘅念頭,二來多啲時間 ...

其實發生後,佢比以前更加對我好,所以先有想原諒佢,但好多時,係自己控制唔到咁諗起,又會不自主發癲,好想知幾時點樣先可以過去到

珍珠宮

開心吸收勳章

ppyyz 發表於 16-9-28 14:32
其實發生後,佢比以前更加對我好,所以先有想原諒佢,但好多時,係自己控制唔到咁諗起,又會不自主發癲, ...

首先問下妳自己,妳原諒咗佢嘅錯未先?如果原諒咗又舊事重提的話就係妳唔啱囉!

又問問自己,妳冇咗個老公妳會唔會快樂咗?如果唔會,咁妳又何必再做一啲事去令大家有隔閡?

妳年紀會越來越大,妳會發覺身邊發生嘅所有事情,終有一日都會變成過眼雲煙,但妳執著住一兩件的話,係會令妳一世都有嘢唔快樂,所以妳應該向前望,我諗妳都想同老公有將來的!不如試下兩個人一齊放假,去一次耐少少嘅旅行吖,當係重新開始過嘅一個紀念吧!

我相信妳老公比以前更愛錫妳,佢已經知道錯㗎啦!

複式洋房

wing1388 發表於 16-9-28 14:39
首先問下妳自己,妳原諒咗佢嘅錯未先?如果原諒咗又舊事重提的話就係妳唔啱囉!

又問問自己,妳冇咗個老 ...

其實我可能真係好需要你講呢幾點令自己釋懷,我真係好想仲有將來,佢又似乎真心改過,我怕就怕將來有一日佢又忍唔住,尤其佢身邊不乏引誘,好怕,真係驚,我身邊屋企人朋友都會大讚佢,又會話我好命水,每次聽完都好心痛,如果可以撇除件事,我應該係幸福ge,可惜,諗到呢度我又會好down

珍珠宮

開心吸收勳章

ppyyz 發表於 16-9-28 15:16
其實我可能真係好需要你講呢幾點令自己釋懷,我真係好想仲有將來,佢又似乎真心改過,我怕就怕將來有一日 ...

別人嘅說話聽咗就算啦,我明白妳聽到之後會諗好多嘢,個心會戚戚然,咁妳咪將人哋讚妳老公嘅說話同妳老公講返,然後同佢講,希望佢將來真係可以做得到人哋所講嘅好老公囉!相信佢會引以為戒的!

同自己講,昨日已經過去咗,唔會返轉頭㗎啦。

複式洋房

wing1388 發表於 16-9-28 15:22
別人嘅說話聽咗就算啦,我明白妳聽到之後會諗好多嘢,個心會戚戚然,咁妳咪將人哋讚妳老公嘅說話同妳老公 ...

我知我明要過去要放低,其實要幾耐先可以放低?

我記得讀大學時,我有一科交野交得遲,Professor 唔俾我exam,咁即我會fail,即要retake,甚至會defer,我好驚,喊住叫俾機會我exam,佢同我講,佢唔會俾,話可能呢一刻要我defer我好難接受,但過十年二十年後再睇返呢一年就會變得微不足道,所以而家唔駛介懷亦唔好求佢(最後佢有俾我exam)
唔知點解呢排不停諗起呢個professor 講ge野

珍珠宮

開心吸收勳章

ppyyz 發表於 16-9-28 15:37
我知我明要過去要放低,其實要幾耐先可以放低?

我記得讀大學時,我有一科交野交得遲,Professor 唔俾我e ...

因為情況同妳而家好相似囉,只係角色互換咗,過去妳求人俾機會,如今輪到妳俾機會人...妳知唔知俾機會人改過係恩同再造嘅事嚟?到妳見到一個人由壞變好,妳會覺得好安慰的!

複式洋房

wing1388 發表於 16-9-28 15:43
因為情況同妳而家好相似囉,只係角色互換咗,過去妳求人俾機會,如今輪到妳俾機會人...妳知唔知俾機會人改 ...

我今日同老公講,我好想原諒佢,但總有條刺,佢話,有條刺都唔緊要,佢會逐吋逐吋幫我拎走,有時見住佢會心軟,會覺得我真係仲愛佢,仲想相信佢,只要我好忙,就唔會記起,個人會舒服d,但新聞fb bk周圍大把講外遇,岀軌,一有呢d topic就會好辛苦,幾耐呀?幾時會唔再記得?

珍珠宮

開心吸收勳章

ppyyz 發表於 16-9-28 17:42
我今日同老公講,我好想原諒佢,但總有條刺,佢話,有條刺都唔緊要,佢會逐吋逐吋幫我拎走,有時見住佢會 ...

一個傷口結疤,好唔好得返同好得靚唔靚,係好睇過程當中妳點去護理同埋會唔會走去爪,妳護理得越好就好得越快越好,同樣道理,就係睇你二人點去保護呢一段受過傷嘅感情囉!

病嘅過程係辛苦啲,但會有痊癒嘅一日,現在婚姻生病了,妳想康復就要適當咁去調理啦!妳既然仲想維繫呢段婚姻,仲願意同老公傾,即係仲有希望囉...因為有一啲人係連見面都唔想,所以妳要珍惜你哋仲有嘅機會呀,因為道門仲未關上㗎!

複式洋房

wing1388 發表於 16-9-28 17:51
一個傷口結疤,好唔好得返同好得靚唔靚,係好睇過程當中妳點去護理同埋會唔會走去爪,妳護理得越好就好得 ...

佢而家比以前對我對仔對家庭都好,或者佢真係知錯,我呢半年都會發癲,其實或者佢都好辛苦,有時諗如果佢真係會改,我真係應該俾機會,不過我而家仲心存懷疑,有時連佢正常社交,我都個心唔舒服,尤其佢公司同事好下屬好,我都好怕,始終佢犯錯過,即佢真係會受唔到引誘,我係真係受唔到第二次

珍珠宮

開心吸收勳章

ppyyz 發表於 16-9-29 22:37
佢而家比以前對我對仔對家庭都好,或者佢真係知錯,我呢半年都會發癲,其實或者佢都好辛苦,有時諗如果佢 ...

咁妳咪當放風箏囉,由得佢飛,但線仍在妳手中!

大宅

好媽媽勳章

ppyyz 發表於 16-9-29 22:37
佢而家比以前對我對仔對家庭都好,或者佢真係知錯,我呢半年都會發癲,其實或者佢都好辛苦,有時諗如果佢 ...
痛架,你越愛佢就越痛,冇人可以話你知會痛幾耐,只希望痛既時間少d,疏d。我唔贊成逃避佢唔諗佢,學識面對佢,記住,你越係放唔低傷痛你就冇辦法捉緊往後既幸福。

複式洋房

女人真係要保養下......
男人40一支花,又事業有成,仲係好有吸引力
男人雖然話唔鐘意女仔化妝,又話化妝太假, 喜歡自然美,呢D其實係氹女人的說話
但實際上如果女朋友打扒扮得靚靚咁, 多人望或者讚,個男人都暗暗地開心

珍珠宮

開心吸收勳章

latinemo 發表於 16-9-30 14:36
女人真係要保養下......
男人40一支花,又事業有成,仲係好有吸引力
男人雖然話唔鐘意女仔化妝,又話化妝 ...

我覺得適當嘅化妝係一種禮儀。

首頁

尾頁

跳至