媽媽會所

跳至

首頁
12345...13

尾頁

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 澳門媽媽請入黎

macau得2間醫院,山頂同鏡湖,通常生bb都係係山頂!
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

民房

yeelam123
你好,你預產期係幾時呀,我生我囝囝果時就係山頂醫院,以前聽人講話山頂醫院d姑娘態度唔好,我都好驚,但原來唔係,d醫生同姑娘都好好,又教你點湊仔.山頂唔使錢囉,鏡湖醫院就好似順產唔使錢,開刀另計,山頂生完之後就要自己湊返bb,鏡湖就唔使自己湊,可以休息多d.
係呢,你係邊度做產前檢查呀,你黎左澳門兩年,有冇澳門身份證呀,如果有,係衛生局做產前檢查唔使錢架.慳返好多架.
我有個朋友係鏡湖做產前檢查,醫生開左d維他命比佢,點知取葯處個d人比錯葯我朋友,我朋友食左10幾日,跟住第二次返去做檢查先發覺,我朋友都食左10幾日,好彩醫生話d葯冇影響咋,我朋友而家都驚緊.

別墅

Hello, 你地好.
其實, 我綜合

別墅

hello, 5dm 你好,
嘩, 聽完你個case 我都好驚呀.
我有澳門身分證, 而家你

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

5dm..嘩..你講個case都幾得人驚喎..開錯藥比孕婦..咁你個生左未架??個bb冇事丫嘛...

民房

月希
我都覺得冇可能發生既事,但真係事實,我朋友仲未生,所以佢好驚,雖然個醫生話唔怕,但始終d葯都係錯左,真係驚影響到bb,所以你地各位孕婦無論係邊度睇醫生,都要小心,問清楚醫生開既係咩葯先好食.

別墅

係呀, 我

民房

yeelam123
鏡湖好鐘意嚇人架,仲成日叫你驗呢樣驗個樣,不過如果小朋友有病就千其唔好去山頂睇兒科,因為真係醫生求其,家長激氣,我諗你有朋友係澳門都應該會知.

別墅

所以我d朋友都講, 係澳門住係好, 環境好, 又舒服又冇壓力, 但最緊要就係要身體健康.

珊瑚宮

5dm...鏡湖好鐘意嚇人...我都覺丫~_~
我之前bb發燒我都係去鏡湖睇...佢同我bb驗血又驗尿..因為發左4,5日燒都唔退...又嚇我可能係尿道炎..一陣又話可能出豆豆...點知最後原來係仔仔一次出4隻牙仔..所以發燒...果幾日..日日都跑去鏡湖覆診..真係比佢嚇餐飽...

yeelam..係丫..係澳門住幾好..環境好..d屋又大又舒服..又冇乜壓力喎..空氣都好過香港啦..但係就係悶左少少咁囉

民房

月希
鏡湖係咁架啦,所以我囝囝有病,我都係同佢去睇私家醫生,山頂同鏡湖既兒科我都領教過.

民房

月希
你bb有幾大個呀,囝囝定囡囡黎架

珊瑚宮

咁我唔初初唔知鏡湖係咁架嘛..
我個係仔仔黎架(睇相唔似仔仔咩?_?)...依家17個月

民房

月希
有相睇咩,我睇唔到既

珊瑚宮

係咩?你睇唔到...唔通我張相有問題??
係簽名圖黎架喎

別墅

hello, 你地好,
我都睇唔到有相喎.
係呀, 我都係覺得澳門住就真係好舒服. 星期六,日就去珠海行下囉.
(澳門我都唔知可以行邊到, 白馬行果d, 我又好似超

別墅

我想請個人幫我照顧BB, 你地知唔知可以去邊到搵? 係咪都係要熟人介紹呀.

民房

yeelam123
你想搵人湊bb呀,我都唔知邊度有喎,不過你可以睇下報紙,或者登報紙請人,你可以登細格個d,好似70蚊三天,合則約見.

別墅

係喎. 都係一個好主意.

民房

yeelam123
你bb都未出細,咁快搵定人湊,點解你唔自己湊,如果可以的話,自己湊就最好,雖然辛苦d,但會好開心架,仲有你會同bb有種心靈相通既感覺,好似我仔仔咁,佢會知我個心諗乜架,有時有d事情,我地互相對望,大家都會笑,我地會知對方諗乜,個種感覺好特別架.
初初生完我仔仔個時,我都係比我奶奶湊,因為我要工作,後來我都係自己湊返.

首頁
12345...13

尾頁

跳至