媽媽會所

跳至

首頁
12345...13

尾頁

民房

澳門媽媽請入黎

hello 我是澳門媽媽

民房

Re: 澳門媽媽請入黎

暑假就黎到啦,你地會同d小朋友學d咩呀,我仔仔今年5歲,有咩好提意

複式洋房

hi 5dm,

I think u can join some activities sponser by the goverment but ihave to aapply as early as you can ucs they can usually very full. You can join the kendo class a lots of kids join that class. I am from macau but I live in Canada. I have 2 sons one is 4 months ans the other is 3.

大宅

我算係澳門媽媽, 因老公响澳門做野, 我地到而家都斷斷續續住咗10個月

複式洋房

Hi rionmom,
welcome! interesting!What 's ur husband do in macau? Nice meeting u!

大宅

你好呀, 我老公起緊金沙個賭場, 今日開幕喇

民房

hello 好高興認識你喎,你在澳門住左10個月,覺得澳門點呀.
你囝囝好可愛

大宅

5DM
thx 我自己就鍾意澳門多過香港, 因為清靜d痳 :-P

複式洋房

I love Macau but too bad I am not living there any more. Can't wait come backin DEC!!hahaha

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mo2
我路過架咋!你囝囝好好好可愛呀,佢係唔係mix呀??
我都有親戚同朋友係macau住,我以前都住過1年幾架!
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Rion媽咪&5DM

我路過可唔可搭咀呀???唔得都要架啦 :-P :-P
係macau d步伐冇甘快,d人游d既,可唔可以話係節奏呢!我住過macau架!以前macau d人純過香港人,(now唔知)
你bb好好好得意呀!
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

民房

RION媽咪
我係百份百澳門人黎架,我都覺得澳門比較舒服好多 , 我有時都會過下香港,唔知點解過到香港行步路都不知不覺行快D架,
香港就比較繁榮同生活多姿多彩,但如果居住澳門就比較舒服.同埋香港D政治真係好唔惦....係呢,你住緊邊一區.
遲D你老公做完野,你地係咪會返過香港架,不過金沙咁大有排做.

大宅

5dm,
我住新口岸囉 :-P

複式洋房

Of cos welcome la!Thankyou! Ur baby is veryhandsome and cute je. Yes..he is amixed baby (canadian & Chinese) . I have 2 sons .This is my younger oneheis 4mths. U live in Macau for year how come? I left macau wheni was 16 but I went back every year. But now I got married andihave to stay in Canada but my husband and I stayed for a year last year, he liked at first but after acouple mnths Imissed Canada.

Hi Rion mom and 5dm ,
Nice meeting u all! sorry can't type chinese! Let's chat more....I miss my hometown!
:-(

公爵府

mo2
我係第1任母乳媽咪,我囝囝6個月多d.
我離開macau既時候係17歲,之後都有時時返去,因認識左d朋友同探親,到現在我地都有聯絡,但呢幾年過macau就好少啦,而家去macau我會唔識路啦,因變左好多!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

唔...咁遲先答..唔知重有冇人應我呢?
我老公係澳門做野..所以係都係係澳門住多..
其實依個壇..到底有幾多澳門媽媽?

民房

月希
我諗呢度都係好少澳門人上黎,好似得我一個真正澳門媽媽,你地都係因老公在澳門做野所以先黎澳門住.

珊瑚宮

咁又係丫..我覺得好難係網上識到澳門人..
但係我依家住係澳門...
真係想識多D澳門人朋友..
因為我D朋友都係香港..
平時都冇人陪我>_<

別墅

hello, 你地好. 太好啦, 終於搵到澳門人.
我係香港人, 但嫁

珊瑚宮

咁你都好丫..有老公d fd既老婆傾下計...我就冇啦~_~我老公係度其實都冇乜朋友..朋友咪就係同事囉..佢一個星期做足七日..但係同事中..同佢做fd既..就係佢姑丈..咁冇用啦...都唔係真係朋友~_~
你係嫁澳門人丫??我同我老公都係香港人..所以我生bb都係係hk生架..生完先過黎澳門住..所以醫院方面幫唔到你..其實你可以叫你老公問下佢d fd架...

首頁
12345...13

尾頁

跳至