懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

睛靈勳章

KWOKRACHEL 發表於 15-4-17 00:04
你同你老公講,生理變化有得揀既咩
始終陀嗰個又唔係佢, 佢真係識條鐵咩~~ 算罷啦~~

大宅

引用:Quote:原帖由 nor.nat. 於 15-04-16 發表我

原帖由 火精靈 於 15-04-16 發表
妳預產期幾時? 我哋一齊加油啦。。。
7/5就黎到了

子爵府

睛靈勳章

nor.nat. 發表於 15-4-17 11:22
7/5就黎到了
妳預產期之後一日係我生日~~ 就黎卸貨喇~~ 加油呀~~
我仲要捱多半年

大宅

回覆:火精靈 的帖子

又唔係佢生

子爵府

睛靈勳章

fatty64 發表於 15-4-17 13:23
又唔係佢生
佢睇住我生個女, 佢寧願佢痛好過我痛~~ 如果唔係比個女窒, 應該都無諗住要第二個~~
話說上兩個月個女生日, 請咗幾個小朋友黎陪佢玩同慶祝, 但佢自己匿埋喺房玩電腦~~ 我老公就問佢點解唔出去一齊玩, 佢話: 我都慣咗自己一個架啦~~

就係咁, 我老公先諗住生~~ 本身前年小x咗, 我自己都驚咗~~ 但驚覺阿女真係好想有個伴, 咁又唔係養唔到~~ 但其實而家陀住已經又開始驚驚哋~~ 同埋始終個胎仲細, 感覺都未係好實在~~

大宅

回覆:有反應好過無反應

加油!
我而家11w多,之前5w開始嘔到而家,輕左16,7磅添
我唔迫自己,食到2啖就食,食唔到我真係瞓
62見到我瞓問我又瞓啊你?我直情應都無應佢…
男人點會明女人有幾辛苦…99成日話佢個陣陀b嘔都未嘔過,所以更加唔會明

無需有萬次只需一次愛 未懼流眼淚

子爵府

睛靈勳章

薯佬太太 發表於 15-4-17 14:57
加油!
我而家11w多,之前5w開始嘔到而家,輕左16,7磅添
我唔迫自己,食到2啖就食,食唔到我真係瞓 ...
其實我陀個女嗰時乜事都無架, 所以我都唔明點解呢胎咁辛苦~~ 我家陣先10weeks, 仲有排捱

大宅

引用:Quote:薯佬太太 發表於 15-4-17 14:57 加油

原帖由 火精靈 於 15-04-17 發表
其實我陀個女嗰時乜事都無架, 所以我都唔明點解呢胎咁辛苦~~ 我家陣先10weeks, 仲有排捱 ...
我第1胎陀女都係嘔,不過今次嘔得仲勁
我覺得關個人體質事
都無咩辦法架啦,我都係咁捱緊
大家一齊加油啦

子爵府

睛靈勳章

薯佬太太 發表於 15-4-17 15:36
我第1胎陀女都係嘔,不過今次嘔得仲勁
我覺得關個人體質事
都無咩辦法架啦,我都係咁捱緊
其實平時都無嘔, 唯一嘔過一次係食咗魚, 食完返到屋企全數嘔返出黎~~
平時多數煮多寶, 我唔食嘅, 嗰次係煮烏頭, 一向都勁鍾意食, 所以我一個人食咗半條

大宅

引用:Quote:薯佬太太 發表於 15-4-17 15:36 我第

其實平時都無嘔, 唯一嘔過一次係食咗魚, 食完返到屋企全數嘔返出黎~~
平時多數煮多寶, 我唔食嘅, 嗰次係煮 ...
你好叻喎食到魚!我聞到已經想嘔,我有左之後好抗拒魚腥味…
我而家淨係食到幾啖飯,菜啊…重味野我又係食唔到,人地好多都話食酸辣粉,m記,公仔面就食得落,但我連呢啲都食唔到,我覺得自己好奇怪
你預產期11月?

子爵府

睛靈勳章

引用:Quote:原帖由 火精靈 於 15-04-17 發表其實

原帖由 薯佬太太 於 15-04-17 發表
我而家淨係食到幾啖飯,菜啊…重味野我又係食唔 ...
魚其實一向都唔太好。。。但唯獨好鍾意食烏頭。。。

Junk food都食到。。。粉仔碗仔翅嗰啲好鍾意食添。。。

係呀。。。預產期十一月中。。。

大宅

引用:Quote:原帖由 薯佬太太 於 15-04-17 發表你

Junk food都食到。。。粉仔碗仔翅嗰啲好鍾意食添。。 ...
我12月初

大宅

引用:Quote:原帖由 火精靈 於 15-04-17 發表其實

原帖由 薯佬太太 於 15-04-17 發表
我而家淨係食到幾啖飯,菜啊…重味野我又係食唔 ...
我呢3個星期都無食過魚,肉都食得好少,我姐煮餸啲味我都頂唔順, 依家個嗅覺仲勁過警犬。 我第一胎係仔都無乜唔舒服,可能有睇中醫調理準備生。但今胎我無調,仲要食勁多涼嘢。但我感覺今胎都係仔

大宅

引用:Quote:原帖由 薯佬太太 於 15-04-17 發表你

原帖由 KWOKRACHEL 於 15-04-17 發表
我呢3個星期都無食過魚,肉都食得好少,我姐煮餸啲味我都頂唔順, 依家個嗅覺仲勁過警犬。 我第一胎係仔都 ...
我都係,嗅覺鬼咁靈敏
好似食咩都同一味覺,口淡淡咁,so sad
我仲未知係仔定女啊,不能身邊人就成日問…好煩

大宅

Junk food都食到。。。粉仔碗仔翅嗰啲好鍾意食添。。 ...
你都算好好了,起碼都叫食到野
我10月尾開刀,你邊間醫院生?

子爵府

睛靈勳章

引用:Quote:原帖由 火精靈 於 15-04-17 發表魚其

原帖由 薯佬太太 於 15-04-18 發表
你都算好好了,起碼都叫食到野
我10月尾開刀,你邊間醫院生?
我屯門生呀。。。如無意外我會順產丫。。。

首頁

尾頁

跳至