美容扮靚

跳至

首頁
23456...36

尾頁

男爵府

chanmyyy 發表於 15-4-21 23:12
其實我覺得albion d野幾好用,但用量一定要足!用足佢叫嘅份量,我覺得d products都幾有效果!

...
可否分享下有乜好用啊?

侯爵府

引用:Quote:freshrose 發表於 15-4-21 22:20 呢

原帖由 MonMonLam 於 15-04-21 發表
如果新入手,夏天想保濕爽啲又怕笠,係咪只買 conditioner & lotion?
Yes, 可以試下excia whitening,清爽d, infinesse 同excia renewal 都比較潤,milk 有好多種,可以去counter 試下,不過如果皮膚易敏感唔好用exage 果條line

大宅

引用:Quote:原帖由 mimi1102 於 15-04-21 發表好

原帖由 freshrose 於 15-04-21 發表
計一枝milk 錢,12000 yen 一set,真係好抵,叫朋友買左兩set
真係好抵呀!

別墅

MonMonLam 發表於 15-4-21 23:17
可否分享下有乜好用啊?
其實我都係靠呢度d JM介紹,而家先變左忠實fans!
冬天(好用):Infinesse IA(紅色) mike + lotion + 同line serum + 同line 面霜
唔甩皮+少左暗粒,好用!!

夏天用(ok)
Infinesse White IA(綠色) mike + skin conditioner + 同line serum
用到皮膚stable左(冬天用左3枝紅色milk),唔會好有咩驚喜,但so far都ok無變差,會keep住用,買左第2枝

eclaf
utur:唔知點解買第1枝時,ba話用2泵,搞到效果唔太明顯
岩岩前日買左第2枝會用番3泵或以上,再睇下效果

White Chiffon:好用!!岩岩搽唔會覺有咩特別,但唔厚粉
過左幾個鐘開始出面油,唔浮粉仲keep到好好,但又唔會乾(我用shiseido補妝粉餅會出乾紋+浮粉)

skin conditioner mask:有即時收毛孔及亮白效果,但唔long lasting
用枝330ml skin conditioner 濕敷好過

Super UV Cut Force Repair Base:前日買未用
但spf50,pa++++,on top加White Chiffon就出得門口,好似好吸引!

大宅

引用:Quote:原帖由 mimi1102 於 15-04-21 發表有

原帖由 chanmyyy 於 15-04-21 發表
其實我覺得albion d野幾好用,但用量一定要足!用足佢叫嘅份量,我覺得d products都幾有效果!

...
同意!頭一日lotion 我只揼了兩吓,覺得冇咩特別,之後跟足指示,揼三吓,真係覺得好左,不過conditioner 唔知應該要用幾多,我抹到塊面有d 濕濕地的感覺就停。

大宅

freshrose 發表於 15-4-21 22:20
呢個
我就係想買呢set 12000 yen 抵爆
希望朋友月尾去仲買到

侯爵府

引用:Quote:freshrose 發表於 15-4-21 22:20 呢

原帖由 cuddlybear 於 15-04-22 發表
我就係想買呢set 12000 yen 抵爆
希望朋友月尾去仲買到
佢一年會出兩set,上年買左excia renewal milk 好正,今次可以試下新的whitening milk, 其實係日本買已經抵好多,香港mark up 太多

大宅

日本的BA 介紹我買INFINESS WHITE MILK 1A + Skin conditioner, 另外比INFINESS WHITE 的美溶液同CREAM 的SAMPLE 比我.

我有D 混淆, 美容液同CREAM 都話係STEP 4, 咁係咪即係用左美溶液就唔洗用CREAM ? 用左CREAM 就唔洗用美容液?

男爵府

freshrose 發表於 15-4-21 23:31
Yes, 可以試下excia whitening,清爽d, infinesse 同excia renewal 都比較潤,milk 有好多種,可以去counte ...
Thanks.... 諗緊去難波高島屋定係梅田阪急買方便。

男爵府

chanmyyy 發表於 15-4-22 00:04
其實我都係靠呢度d JM介紹,而家先變左忠實fans!
冬天(好用):Infinesse IA(紅色) mike + lotion + 同line ...
唔該曬!好詳細啊。

侯爵府

MonMonLam 發表於 15-4-22 09:37
Thanks.... 諗緊去難波高島屋定係梅田阪急買方便。

高島屋好似遊客再有5% OFF, 你去睇下

男爵府

上星期係難波高島高買完, 係有5% off

男爵府

昨晚睇番啲catalogue, 紅色個支serum, 係緊緻serum, 我以為係保濕添, 唔怪得搽完係猛猛地喇

男爵府

回覆:買咗Albion skin care好好 ...

我都啱啱咁樣一 set 用咗大約兩個禮拜,用咗皮膚好滑有光澤 用得好開心呀 希望快啲見到美白效果

男爵府

回覆:買咗Albion skin care好好 ...

仲買埋佢個粉底,勁好用,又係強調光澤感,不過真係好貴

伯爵府

ariariel 發表於 15-4-22 14:59
我都啱啱咁樣一 set 用咗大約兩個禮拜,用咗皮膚好滑有光澤 用得好開心呀 希望快啲見到美白 ...

好正啊~~敗得好

伯爵府

ariariel 發表於 15-4-22 15:00
仲買埋佢個粉底,勁好用,又係強調光澤感,不過真係好貴
...
good pick~~
呢隻cream foundation微博好多人讚話好有光澤,不過有D人就話易溶妝

我係日本攞左sample,但未試
你用左未?覺得點??

大宅

引用:我都啱啱咁樣一 set 用咗大約兩個禮拜,用

原帖由 ariariel 於 15-04-22 發表
我都啱啱咁樣一 set 用咗大約兩個禮拜,用咗皮膚好滑有光澤 用得好開心呀 希望快啲見到美白 ...
我用緊左手邊三支,想問第四支係吾係serum?好用嗎?

男爵府

引用:Quote:ariariel+發表於+15-4-22+14:59+我都

原帖由 576644 於 15-04-22 發表
好正啊~~敗得好
我都覺得敗得好滿意呀~ 係貴咗啲囉

男爵府

引用:Quote:ariariel+發表於+15-4-22+15:00+仲買

原帖由 576644 於 15-04-22 發表
good pick~~
呢隻cream foundation微博好多人讚話好有光澤,不過有D人就話易溶妝
的確係好有光澤呀~ 我都係睇微博燒著㗎
我係混合皮,而家天氣用佢唔算好易溶,配佢支 base 我覺得過幾個鐘鼻會有啲油,但用紙巾印一印又一條好漢了 所以而家我 T zone 用 Sofina long keep base~ 其他位好貼的~ 不過佢冇乜遮暇,同埋我拖到好薄嚟用,一粒紅豆份量我已經夠搽全面~
雖然好貴 但如果追求透薄妝感同埋光澤肌,我覺得值得買,反正一次用少少有排用~
我仲問 BA 拎埋白色盒嗰隻粉膏,試完我又燒著咗喇 咁買法破產都唔掂

首頁
23456...36

尾頁

跳至