美容扮靚

跳至

首頁
34567...36

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由+ariariel+於+15-04-22+發表我

原帖由 sardines 於 15-04-22 發表
我用緊左手邊三支,想問第四支係吾係serum?好用嗎?
係呀第四支係 whitening serum~ 暫時使用感係潤但唔油,美白效果我諗要耐啲先見到

大宅

ariariel 發表於 15-4-22 15:00
仲買埋佢個粉底,勁好用,又係強調光澤感,不過真係好貴
...
早知買ALBION 啦, 我好後悔上次响CDP 買左佢個RADIANT POWDER, 成千蚊....哎...中伏...
我覺得用二百幾蚊的HERA CUSHION POWDER 仲好過佢...

伯爵府

ariariel 發表於 15-4-22 15:37
我都覺得敗得好滿意呀~ 係貴咗啲囉
你係混合偏油定偏乾?用excia whitening 覺得笠唔笠??

我之前用開exage white ii就覺得ok唔笠
exage ii我都覺得笠....

我想敗肌底液,但屋企太多精華,要清下存貨先再敗

伯爵府

ariariel 發表於 15-4-22 15:47
的確係好有光澤呀~ 我都係睇微博燒著㗎
我係混合皮,而家天氣用佢唔算好易溶, ...

我都好想試,但我本身用sofina long keep base +其他粉底都易溶(T字位)

所以咁貴既未捨得買住,下次開sample試下先

你買幾號色??

白色個盒粉膏我都拎左sample
但都係未試...

伯爵府

mimi1102 發表於 15-4-22 15:53
早知買ALBION 啦, 我好後悔上次响CDP 買左佢個RADIANT POWDER, 成千蚊....哎...中伏...
我覺得用 ...
咁大鑊??睇日本D review,評價又唔算差wor....
你覺得有咩唔好用??

男爵府

引用:Quote:ariariel+發表於+15-4-22+15:00+仲買

原帖由 mimi1102 於 15-04-22 發表
我覺得用 ...
係咪即係最新有個掃嗰個粉餅?定係新金色蓋支粉底液?點差法呀?
我都有 Hera cushion,但我覺得一到下晝佢就好浮喇

男爵府

引用:Quote:ariariel+發表於+15-4-22+15:37+我都

原帖由 576644 於 15-04-22 發表
你係混合偏油定偏乾?用excia whitening 覺得笠唔笠??

我混合偏乾,而家呢款係清爽型,我覺得唔立,夜晚而家有時開冷氣,仲有少少乾𠻹,所以諗住下一支要買 extra rich 嗰隻款~ BA 比埋呢條 line 個 cream 我試 ,感覺潤得嚟唔立呀,佢究竟係咪想嚴重燒著我😂
我冬天用開 La Mer the cream,但而家開始熱,朝早會覺得個面好油,而家用 albion 呢隻感覺係啱啱好,第二朝都潤但又唔會油~

男爵府

引用:Quote:ariariel+發表於+15-4-22+15:37+我都

我正想燒你精華呀~ 好好用~ 吸收得好快!感覺平時唔平嘅位平滑咗,同埋前排對 cdp 支水磨精華敏感,用咗呢支肌底精華就穩定返

男爵府

引用:Quote:ariariel+發表於+15-4-22+15:47+的確

我都好想試,但我本身用sofina long keep base +其他粉底都易溶(T字位)

所以咁貴既未 ...
快啲試啦~ 趁而家未熱效果會好好 我買 NA201,我平時 cdp 用開 OC10,我覺得暗咗少少的,但佢再白一個色號又白到冇朋友 咁我襯返個白少少碎粉囉~ 白色盒粉膏我覺得好用同好方便,我而家做 gym 就帶埋去,臨走就化返個底妝先走

伯爵府

ariariel 發表於 15-4-22 16:13
我混合偏乾,而家呢款係清爽型,我覺得唔立,夜晚而家有時開冷氣,仲有少少乾𠻹,所以諗住下一支要 ...

我係偏油...
我叫人幫我係日本買milk (清爽)set...
唔知買唔買到...

大宅

576644 發表於 15-4-22 16:03
咁大鑊??睇日本D review,評價又唔算差wor....
你覺得有咩唔好用??
聽依度D JM 講, 新的粉餅嘅顏色係偏暗, 我第一日搽返公司, 諗住會比人讚靚左, 所以冇講比人聽我轉左新粉餅, 點知個同事第一句就同我講 "你今日黑左喎"
本來日本個BA 話唔洗用粹粉, 又唔洗補裝, 但我覺得好唔得, 到中午的時候已經好病樣, 最後都係要搽碎粉同補粧.

伯爵府

ariariel 發表於 15-4-22 16:16
我正想燒你精華呀~ 好好用~ 吸收得好快!感覺平時唔平嘅位平滑咗,同埋前排對 ...
呢支上次ba 淨係幫我試上手就已經燒著左但奈何屋企太多精華,所以唔敢買住...

呢個係我精華wish list no.1

cpb refiner我仲有一支未開

大宅

ariariel 發表於 15-4-22 16:06
係咪即係最新有個掃嗰個粉餅?定係新金色蓋支粉底液?點差法呀?
我都有 Hera cushion,但我覺 ...
韓國的Cushion 粉我用過兩隻, IOPE 同HERA, 我覺得IOPE 唔得, 但HERA 得, 唔乾, 唔笠, 唔油面, 已經用緊佢的補充裝. 本來用得幾好, 見去開日本, 又見傳聞CDP 隻粉好掂, 所以先大拿拿攞成千蚊買嚟試下, 點知中伏, 早知買多樣ALBION 的產品好過.

伯爵府

ariariel 發表於 15-4-22 16:21
快啲試啦~ 趁而家未熱效果會好好 我買 NA201,我平時 cdp 用開 OC10,我覺得暗咗少少的,但佢再白 ...
有無試OC101??我覺得201好似略微深色+偏紅
na200就好似太白....
OC101就好似最中間

CPB我用O10 / I10,我諗同你差唔多....

白色粉膏你都敗左??
邊個好用D??

大宅

ariariel 發表於 15-4-22 16:16
我正想燒你精華呀~ 好好用~ 吸收得好快!感覺平時唔平嘅位平滑咗,同埋前排對 ...
我對於ALBION 條 LINE 仲係好混亂, 請問邊支係精華? 最右手邊果支 Whitening Crystal Cocktail ?

伯爵府

mimi1102 發表於 15-4-22 16:23
聽依度D JM 講, 新的粉餅嘅顏色係偏暗, 我第一日搽返公司, 諗住會比人讚靚左, 所以冇講比人聽我轉左新粉餅, ...
oh, sorry to hear thatfind another target next time~~

大宅

576644 發表於 15-4-22 16:34
oh, sorry to hear thatfind another target next time~~
我七月去大阪, 今次決定唔再買粉餅, 主力SKIN CARE, 一係ALBION, 一係DW

伯爵府

mimi1102 發表於 15-4-22 16:37
我七月去大阪, 今次決定唔再買粉餅, 主力SKIN CARE, 一係ALBION, 一係DW
你係乾肌?見多人覺得DW好用既,妹似多數係乾肌

我諗如果講滋潤,dw應該好過albion....

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ariariel 發表於 15-4-22 14:59
我都啱啱咁樣一 set 用咗大約兩個禮拜,用咗皮膚好滑有光澤 用得好開心呀 希望快啲見到美白 ...

大宅

576644 發表於 15-4-22 16:49
你係乾肌?見多人覺得DW好用既,妹似多數係乾肌

我諗如果講滋潤,dw應該好過albion....
我係混合性皮膚, 其實DW 初初嚟香港果時, 我已經試用過, 覺得幾好用, 但因為佢D 護膚品要慢慢拍等佢吸收, 而我朝朝返工都好似"生死時速"咁, 所以冇時間用.
最近上黎BK, 見到好多人話好用, 又話去日本買平D, 所以又再試佢, 今次仍然覺得好用, 我本身係唔怕笠的人, 所以我覺得冇問題, 不過就要早五分鐘起身黎搽佢D 野LOR ...

暫時用左兩支ALBION, 初步都覺得幾好, 可惜冇買支肌底液, 唔可以全套試. 香港買肌底液同精華/CREAM, 唔知要幾錢呢?

首頁
34567...36

尾頁

跳至