自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆:大時代fans

我覺得我62 d性格好似丁蟹

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 M&A Mom 於 15-04-21 發表我

原帖由 麟媽媽 於 15-04-21 發表
呢套1992年呀!當年我係留緊學,我走去唐人舖租帶睇,最高峰通頂連追11集,好瘋狂!

...
原來係92年插,唔怪之得喇!

無印象因為我C咗去拍拖,日拍夜拍,拍到温温等等!

我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

大宅

引用:呢套戲真係好好睇+,+有d我印像仲好心刻!方

原帖由 極度小煩 於 15-04-21 發表
呢套戲真係好好睇 , 有d我印像仲好心刻!

方進新俾丁蟹打傻左之後, 日常生活都照顧唔到自己, 又唔識綁鞋帶, ...
老細比次機會,我係男人覺得好難過,今日做唔好唔要錢,聽日做唔好唔要錢,做得好有錢

大宅

引用:Quote:原帖由 極度小煩 於 15-04-21 發表呢

原帖由 759 於 15-04-21 發表
老細比次機會,我係男人覺得好難過,今日做唔好唔要錢,聽日做唔好唔要錢,做得好有錢

...
我記得呢段! 喊c我

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

呢個演員陣容真係冇得輸,無論主角配角都好得好配合角色。
丁蟹:鄭少秋(可以做到咁顛又顛得咁勻循真係唔係個個得)
4個蟹仔:邵仲衡(佢個角色其實都亦正亦邪,有D身不由己,將自己心愛嘅女人殺死。。。)、陶大宇、郭政鴻、吳啟明(係呢個差少少)
方進新:劉松仁(簡直係超班,又型又正,我細細個已經好鍾意松哥D戲)
羅慧玲:藍潔英(佢後面做小巴司機正過前面,最記得佢見幾個女俾人掟落街慘死,佢即刻開間小巴想撞死果幾隻蟹仔)
方展博:劉青雲(其實佢都係有D顛嘅,不過好可愛好專一,某程度上佢利用咗好多人去成全佢自己,但又怪佢唔落)
阮梅:周慧敏(其實我麻麻地佢做戲,不過慳妹個角色又真係好好)
龍紀文:郭藹明(我鍾意呢個角色,曾經好想方展博最後同佢一齊,但遇著慳妹,好難唔輸)
方進生3個女:李麗珍、吳詠紅、楊羚(完全個個都入格入型)
其他配角如曾江、劉江、黃愷欣、羅樂林、歐陽沙菲都好正,仲有黎萱,佢個名何賤同個仔叫丁蟹真係好絕,丁蟹人如其名,打橫行。

當年首播我記得當晚廣管局已收好多投訴,4隻蟹仔俾人掟落街太暴力血腥,所以後來方家3個女死都唔影中間過程。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 麟媽媽 於 15-04-21 發表呢套

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:呢個演員陣容真係冇得輸,無論主角配角都好

原帖由 rose-mag 於 15-04-21 發表
呢個演員陣容真係冇得輸,無論主角配角都好得好配合角色。
丁蟹:鄭少秋(可以做到咁顛又顛得咁勻循真係唔 ...

伯爵府

回覆:大時代fans

現實生活中大把丁蟹,每人身邊總有幾隻,只係無佢咁好打啫

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆 ironmanmama 的帖子

首頁

尾頁

跳至