自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

我成日都聽人咁講,其實係咩意思?
如果生過又好努力咁做運動、做facial, 係咪都一定會比未生過嘅女人遜色?
會老得快啲咩?

男爵府

引用:我成日都聽人咁講,其實係咩意思?如果生過

原帖由 Cheddar85ang 於 15-04-22 發表
我成日都聽人咁講,其實係咩意思?
如果生過又好努力咁做運動、做facial, 係咪都一定會比未生過嘅女人遜色 ...
近呢幾年身邊好多朋友生左bb,依然keep到好fit好靚,可能大家都鐘意打扮

男爵府

回覆:點解生過bb 嘅女人好難keep

唔難既,睇你有冇心keep姐!

baby_chu    發表於 15-4-22 22:00

男爵府

回覆:點解生過bb 嘅女人好難keep?

如果著重打扮貪靚一定keep 到就算小小肥都可以靚

丫雅    發表於 15-4-24 18:28
Vin仔媽    發表於 15-4-24 09:04
wcpcelia    發表於 15-4-23 11:18

水晶宮

引用:唔難既,睇你有冇心keep姐!

原帖由 Wick122 於 15-04-22 發表
唔難既,睇你有冇心keep姐!
就要放長雙眼,努力keep fit, 睇吓十年八年後會點。
我其實唔明點解啲人成日都咁講,係藉口,還是身體機能的問題

禁止訪問

水晶宮

引用:Quote:原帖由+Cheddar85ang+於+15-04-22+發

原帖由 apple_love 於 15-04-22 發表
近呢幾年身邊好多朋友生左bb,依然keep到好fit好靚,可能大家都鐘意打扮
好似啲女明星咁,啲人成日話邊個邊個未生過,身型一定好啦、皮膚一定好啦...
係㗎咩?! 咁依家生過嘅女星,個個都keep得好好,不過唔敢肯定10年係咪真係會有分別。

水晶宮

引用:香港女人好辛苦,大部分是雙職媽媽,放工趕

原帖由 KT0603 於 15-04-22 發表
香港女人好辛苦,大部分是雙職媽媽,放工趕放工,回家揍仔做家務,忙到甩轆,邊有閒情keep it fit。:hehehe ...
運動係活力嘅根源,好重要!身體皮膚都會好。

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+Wick122+於+15-04-22+發表唔

原帖由 Cheddar85ang 於 15-04-22 發表
就要放長雙眼,努力keep fit, 睇吓十年八年後會點。
我其實唔明點解啲人成日都咁講,係藉口,還是身體機能 ...
機能有關,始終懷孕身體變化極大
生完湊B捱夜最辛苦
即使大把錢有人湊,你都會抱下呱
抱幾十磅野上身咪講笑,手瓜腳瓜起輾架

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

我殘了很多,冇時間,心情去keep

drm    發表於 15-4-23 01:07

珍珠宮

回覆:Cheddar85ang 的帖子

睇下有冇心... 生左仔更加要keep..

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

生完BB身體變化很大,因為荷爾蒙關係,係會比從未生過BB的女人老得快架。仲有因為要照顧小朋友,會令你唔方便或無時間keep。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 KT0603 於 15-04-22 發表香港

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 Cheddar85ang 於 15-04-22 發

公爵府

回覆:Cheddar85ang 的帖子

有苦自己知,骨架大了,至少腳也大了,點努力也收唔返,膊頭厚了,橫了大份了,點收吖?
除非好後生就生!否則好難回復,且揍bb身心也攰,日以計夜,是長期的,除非有自己人,再加好的工人陪月幫手,否則連休息也不夠,點keep靚呀?

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

有錢有心實keep到

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔係講咁容易,生完d皮都鬆晒,keep唔到

男爵府

生完除左肥之外,仲會有斑,有肚紋,骨質流失,產後情緒等。唔係話一定keep唔到,只係需要時間復原同補下。最重要係要愛惜自己,同埋對老公好d。

珍珠宮

畀面勳章

有心有力一定keep到,只不過湊仔太忙,要有時間已經好難。

珍珠宮

我朋友話生完變左另一個人
keep 唔返係正常。因你不再是你了

首頁
12345...6

尾頁

跳至