親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

今個暑假初次自由行到華欣,想請教各位JM:
1-請問由泰國機場去華欣是否先到七岩才到華欣市的呢?
2-請問swiss sheep fram, preminum outlet, plearn wan & camel republic 等景點是在七岩或是華欣市呢?

thanks !

大宅

由曼谷出發先經七岩,才到華欣。如包車,推介去美功鐵路市場,一有火車駛過市場,商販收起貨品讓火車近距離貼身而過,十分有趣。我們那次由華欣回曼谷途中加入此景點,讓三小時車程加中途鬆一下。另華欣新開vananava waterpark,好多刺激水上設施,適合大個d的小朋支。

禁止訪問

回覆:pwsmay 的帖子

翡翠宮

Thanks !!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

1/ 係, 但七岩華欣都係半個鐘以內車程
2/ swiss sheep fram, preminum outlet, camel republic 係七岩, plearn wan 夜市呢啲係華欣

其實七岩啲景點都係好集中, 基本上一日可以玩晒啦

侯爵府

夏天玩到顛

pwsmay 發表於 15-4-25 10:09
今個暑假初次自由行到華欣,想請教各位JM:
1-請問由泰國機場去華欣是否先到七岩才到華欣市的呢?
2-請問swi ...
建議曼谷去華欣時,順道去swiss sheep farm,carmel republic, 回程時去santorini park,factory outlet

男爵府

回覆:華欣旅遊請教

我都係暑假去華欣5大5小(12、11、10、6、3歲)想住villa, 但又想住市中心,都仲未搵到一間理想酒店,唔知有無jm 建議

禁止訪問

回覆:HelloKitty 的帖子

翡翠宮

bw0410 發表於 15-4-27 17:05
你可以考慮我之前住個間
請問呢間是那間酒店?幾錢一晚呢?

侯爵府

夏天玩到顛

HelloKitty 發表於 15-4-27 15:33
我都係暑假去華欣5大5小(12、11、10、6、3歲)想住villa, 但又想住市中心,都仲未搵到一間理想酒店,唔知 ...
我去呢間酒店食飯Putahracsa Hua Hin,見佢有villa房

禁止訪問

回覆:pwsmay 的帖子

男爵府

回覆 shirleyng817 的帖子

thanks, 我訂左呢間酒店2晚的普通SILKSAND房, 雖然唔係VILLA, 但好期待.
另外3晚住七岩NOVOTEL

男爵府

回覆 bw0410 的帖子

thanks, 我都有睇過你之前的POST, 但OVER BUDGET了

禁止訪問

回覆:HelloKitty 的帖子

首頁

尾頁

跳至