自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

禁止訪問

回覆:分享一下分手事

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:真係大你20年係一個大問題,我C6大我12年,

原帖由 愛睡B 於 15-04-26 發表
真係大你20年係一個大問題,我C6大我12年,我40他已52他已好像阿佰,溝通唔到,仲要照顧他,冇哂人生,好困 ...
我媽離左婚後個伴係大廿年的,佢個時四十幾佢六十多,純粹有個伴依靠,而家十年後男既因為年紀大身體唔好所以非常依賴佢,佢又唔多朋友,連我媽有時同我地仔女去旅行幾日都唔鍾意,好困身。。所以有時相處問題唔即時浮現,但遲早成為問題

大宅

引用:Quote:原帖由+CysyBb+於+15-04-26+發表年齡

原帖由 家文 於 15-04-26 發表
我c6都大我8年,我覺得其實十年都唔係太大問題,代溝會唔會係你唔夠成熟?

...
都可以甘講既,大家追求既野吾同掛。佢都係一事無成無上進心,成日抱住自己年齡比我大,我乜都吾識既態度

公爵府

畀面勳章

引用:好大機會會同男朋友分手,原因係經濟條件同

原帖由 candyjjlin 於 15-04-26 發表
好大機會會同男朋友分手,原因係經濟條件同年齡差距導致媽咪唔鐘意,要迫我分手
大家可唔可以分享 ...
年齡又真係差太遠,分分鐘同你爸媽差唔得幾多!除非佢本身事業有成,唔係好難令父母接受!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

其實你係愛錢定愛佢?

夠愛佢, 咩人都阻唔到。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

引用:真係大你20年係一個大問題,我C6大我12年,

原帖由 愛睡B 於 15-04-26 發表
真係大你20年係一個大問題,我C6大我12年,我40他已52他已好像阿佰,溝通唔到,仲要照顧他,冇哂人生,好困 ...
我老公大我13 年, 冇d 咁既問題

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:好大機會會同男朋友分手,原因係經濟條件同

原帖由 candyjjlin 於 15-04-26 發表
好大機會會同男朋友分手,原因係經濟條件同年齡差距導致媽咪唔鐘意,要迫我分手
大家可唔可以分享 ...
通常我分手後都做吾返朋友………不相往來……哈 有往來個個最後好快結婚生小朋友……… 有時隨緣啦 旁人點講都吾及得自己個心……

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

如果我係你媽媽都會咁做

伯爵府

育兒性格勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

初頭好唔捨得,因為拍咁多個最愛係佢,比佢迫我結婚,有諗過一死了之
但係而家呢件閃電一齊,年紀係大左D,但算係咁

複式洋房

卟卟趣 硬好。
女人40仲好後生 到時拖住個亞伯出街

男爵府

candyjjlin 發表於 15-4-26 07:57
到底點分手先冇咁痛?我已經好辛苦,我好想一了百了講d好難聽嘅説話令佢死心,但又想同佢再做朋友(有可能 ...

既已決定分手,何必又要再做朋友呢?苦了別人,更苦了自己,分咗手就算啦,你重有大把時間搵過第2個,佢都30尾啦,唔會再浪費人哋同自己既時間.....

侯爵府

時間可以冲淡一切,或者快D搵嗰個

男爵府

想分手無咁傷最好係慢慢少d少d咁聯絡, 唔好一刀切~

佢叫你去街咪話唔得閒, 過多一排大家感情淡左先講分手, 至少俾時間大家習慣左先~

千其唔搵第2個, 只會將問題越搞越複雜, 好多時d感情糾紛就係咁黎, 輕則嘈交, 重則傷人

千其咪害己害人

侯爵府

我細個初戀因為媽咪唔中意我男友家族個邊有遺傳病,所以逼我一定要分手,咁我當時細個乜都聽我媽話就算好中意個男人都同咗人講分手。同初戀分手后幾年都無拍拖,一直都有男人追我但係還是覺得ex最好,直到畢業後覺得自己都要move on所以開始拍返拖。

其實無話難唔難走出來,一切睇緣分啦。樓主你男友40歲同你相差十幾年俾著我係你媽媽都一定唔想自己個女嫁個亞伯既,40歲男人又搵得個2萬蚊都無又無家底,俾唔到幸福你wor,除非你自己搵好多唔介意cover埋老公個份家庭開支者。唔係的話早分早啲忘記他。

水晶宮

你20頭,佢30尾,算吧啦!

大宅

回覆:bebebibi 的帖子

大宅

回覆:vivian0_0 的帖子

想點評那個春天分手,秋天會習慣嘅post~
點知變咗留言添~
anyway.... 2個人的事,應該2個人決定~
如果分手,遇到下一位就係最好的療傷方法。

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

自己既事自己決定,諗清楚想分先分,決定左就分手時唔好拉呀媽落水,將來亦唔好怨呀媽

大宅

如果我個女搵個大二十年, 仲要搵唔到錢, 我一定拼左條老命拆散佢地, 年齡差太遠, 你將來要負擔的太重了, 搏唔過, 分手啦。
直接同佢講, 年齡差太遠, 唔想將來辛苦

首頁
34567...8

尾頁

跳至