懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

食生蠔得唔得

各位媽咪好,

本人很喜歡食生蠔, 今晚公司去食buffet, 如果有得睇冇得食真係好慘架, 請各位媽咪比啲意見好嗎?

Thank you!
~ Kayee & KK ~

子爵府

Re: 食生蠔得唔得

我覺得食生

洋房

生蠔就真係唔好啦,反而三文魚就唔怕,
我有佐前三個月都有食,不過,唔好太多.

大宅

但我的醫生叫我不要吃任何生的東西,因為生野真的會有細菌,怕細菌感染到bb啊!!
我都好鐘意食魚生,生蠔,半生熟的牛排&太陽蛋,但冇計都要誡口 :-(

男爵府

千祈唔好食生野呀, 為咗bb忍吓口啦, 正常人有時食咗都會痾到七彩啦. 我同MD一樣而家都戒咗魚生, 生蠔, 半生熟的牛排&太陽蛋, 冇計啦, 有起事上嚟點算呀, 生完先狂刷補數啦.

我朋友個b12周時冇咗, 佢已經係full time mama, 好錫身, 唸唔到原因就賴食咗隻生蠔囉, 真係唔好試呀!

別墅

Mimikayee,

孕婦千萬不可吃生野,因菌多.
[size=xx-small]大女 : [size=xx-small]9 Sep 03 - 3.57kg (52cm); 9 Sep 07 - 13kg (103cm); [size=xx-small]細仔 : [size=xx-small]5 May 05 - 3.89kg (50cm); 10 Jun 05 - 4.95kg; 9 Jul 05 - 5.52kg (60.5cm); 10 Sep 05 - 6.7kg (66.5cm); 15 Oct 05 - 7.32kg (68cm); 11 Feb 06 - 8.01kg

首頁

尾頁

跳至