懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我第一胎見紅穿晒水悶左成24小時都無反應,一早食完碗粥就催生,痛足十幾個鐘,幾經辛苦先出到世...
依家有第二胎...好驚再經歷咁嘅情況,,,有無jm第二胎覺得易生啲?
好想揀開刀...但身邊朋友係咁話....做乜唔順產?!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我大仔係催生,過左40周都係冇咩反應開得1-2度,入院催生到生出來成16個鐘...不過老二就預產期當日陣痛,10pm到入院好快返開哂,不過一直唔穿水醫生篤穿,穿左之後push左幾次唔駛10分鐘就出來,只比阿哥輕1安士

第二胎通常容易好多,唔駛太擔心既樓主

複式洋房

引用:我大仔係催生,過左40周都係冇咩反應開得1-

原帖由 rayrayus 於 15-04-30 發表
我大仔係催生,過左40周都係冇咩反應開得1-2度,入院催生到生出來成16個鐘...不過老二就預產期當日陣痛,10 ...
你都係咁阿!如果係咁可以考慮下...再睇下有無多啲人都係咁先...不過公立生,老公唔係身邊...好寂寞

回覆 yfhome 的帖子

Hello yfhome,基本上每次懷孕情況都唔同,而通常第二胎既產程都會比第一胎快。另外,順產媽媽復原得較快,如果醫生任得準媽媽揀的話,不妨選擇順產呀。

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

我第一胎和你一樣,乾生好辛苦。第二胎說不上好快好容易,但OK好多,不必過分擔心,每一次都可以完全唔同,應讓唔會比第一次差。

大宅

我都有啲擔心,因為第一胎陣痛左30小時
我度數開得好慢。
醫生話第二胎,快的話減半都十幾小時。。。。

真係好想知有咩方法,令一陣痛開始就度數開快啲

男爵府

MommyPanel勳章

MaMa520 發表於 15-4-30 17:41
我度數開得好慢
我都想知
Black List below seller:魔怪媽媽
waieva13 ,adj4102, tiffytiffy2002
melody00,BAIDEN,heib0910,miffychsno8(Lai mei la)
hi952,waiyi1011,MC82"9277*334"
(BOC =012 608 1009846 9 chan wai yi)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:我都有啲擔心,因為第一胎陣痛左30小時我度

原帖由 MaMa520 於 15-04-30 發表
我度數開得好慢。
其實冇咩辦法,我開始陣痛入院後佢地話只開左三度左右,叫我在醫院內不停行下,咁老公扶住我不停在醫院內慢行,行左一個鐘度就開多兩度之後上床瞓等穿水

珍珠宮

回覆:有無jm第一胎難生啲,但第二胎都易生?

我生大仔25號早上見紅入院27號夜晚10點才出世
細仔12號中午見紅夜晚8點幾出世

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+rayrayus+於+15-04-30+發表我

原帖由 yfhome 於 15-04-30 發表
你都係咁阿!如果係咁可以考慮下...再睇下有無多啲人都係咁先...不過公立生,老公唔係身邊...好寂寞

...
唔駛太擔心啦樓主,盡可能都唔好開刀,在醫生角度開任何刀都有風險,第二胎應該通常都冇咁難,我第一胎真係push 足足個幾鐘,佢地話要吸出來架勒(我唔記得最後有冇吸),出來時大仔apgar score 滿分10佢得1,因為push 太耐,出來時面仔係藍的,成班人衝入來急救,不過thank God 好快佢pick up 呼吸,你應該第一胎冇我咁恐怖,但我第二胎好順暢,你都會一樣,放心

子爵府

回覆:有無jm第一胎難生啲,但第二胎都易生?

你第一胎咁辛苦,順產過,第二胎係好d架,你唔順好似浪費左你第一次的辛苦~你又有順產經驗,到生時,你會定d,痛完又一條好漢,復元好快

複式洋房

引用:Quote:原帖由 yfhome 於 15-04-30 發表你都

原帖由 rayrayus 於 15-04-30 發表
唔駛太擔心啦樓主,盡可能都唔好開刀,在醫生角度開任何刀都有風險,第二胎應該通常都冇咁難,我第一胎真係 ...
又要攞多次勇氣出來!!!真是好恐怖阿!

首頁

尾頁

跳至