時政擂台

跳至

首頁
45678...11

尾頁

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆:高永文

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

lisinchi 發表於 15-5-2 17:42
唔識就唔好係到亂噏!
篩選一定要有,但就可以唔係由啊爺或沒有全民代表性的1200人來篩選。
可謂全沒有代表性,你來決定?你是誰?阿爺係中國話事人,如果佢定都沒權決定,咁搵公文袋決定你們一定好歡喜,咁阿伯假設一定會有3個唔合心水的咩人出來,真是一定的嗎?佢可以假設,點解我唔可以?其他地方無發生就等於香港一定唔會?

禁止訪問

引用:跟住冷血同生果又係到斷章取義,信唔信?自

禁止訪問

子爵府

引用:高醫生係好人,唔忍心要佢做特首,+呢個位咩

原帖由 小黑咪 於 15-05-02 發表
高醫生係好人,唔忍心要佢做特首, 呢個位咩人做到死
Totally agree!

侯爵府

回覆 Candywong61 的帖子

求求大家!只講十卜就夠吾好講其他,謝謝

禁止訪問

禁止訪問

引用:Quote:hallstatt89 發表於 15-5-2 17:50 咁

禁止訪問

引用:Quote:414928 發表於 15-5-2 17:52 可謂全

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 selinako^^ 於 15-05-02 發表

原帖由 88muimui 於 15-05-02 發表
摘自香港電台新聞

食物及衞生局局長高永文落區宣傳政改,與持反對意見市民爭論,他承認控制不到情緒。
支持高永文

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 lisinchi 於 15-05-02 發表你

原帖由 hallstatt89 於 15-05-02 發表
我支持架,最好直情送個8兩金比你做老公! 連成龍都無得你揀
最近好多低分國民

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 hallstatt89 於 15-05-02 發

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

lisinchi 發表於 15-5-2 17:56
你知唔知那1200人由幾多香港人選出來啊?有幾有代表性啊?唔知就最好同我收聲啦! ...
是不是所有人選都需要全民去投才叫公平?請先叫學聯進行全大學生都有份投表先講。叫我收聲,你是誰?滅聲等於民主,你又有幾公平呀?自己都做唔到晒氣

禁止訪問

引用:Quote:lisinchi 發表於 15-5-2 17:56 你知

伯爵府

引用:有修養系好晤同 http://hk.on.cc/hk/bkn/cn

原帖由 rose1984 於 15-05-02 發表
有修養系好晤同

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20150502/bkn-20150502115156493-0502_00822_001. ...
勁!高局長,我撐你

男爵府

引用:Quote:414928 發表於 15-5-2 16:07 佢講得

原帖由 lisinchi 於 15-05-02 發表
唔識就唔好係到亂噏!
篩選一定要有,但就可以唔係由啊爺或沒有全民代表性的1200人來篩選。
泛民宜家連揀都唔比你揀,寧願原地踏步,想梁振英連任

男爵府

回覆:高永文

支持高醫生

男爵府

好媽媽勳章

支持高局長,佢係一個好官

伯爵府

引用:啲熱血媒體成日話政府似丁蟹,計我話啲要真

原帖由 agnesbee 於 15-05-02 發表
啲熱血媒體成日話政府似丁蟹,計我話啲要真普選嘅人,直情係丁蟹上身

...
係,我頭先睇片都覺得個阿伯十足十丁蟹上身

珍珠宮

2024年龍年勳章

支持。。唯一一位有heart官員

首頁
45678...11

尾頁

跳至