自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

超級版主

2020勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

回覆:好唔好去急症

去!即去!我媽果時大動脈撕裂就係以為自己胃痛,又係痛到無晒表情。好彩執返條命!入到醫院一check血壓240,機都出error。拿拿聲的佢去睇啦,祝平安

超級版主

2020勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

引用:去,因為心絞痛同胃痛好似。有d人以為自己

原帖由 Hongchu 於 15-05-02 發表
去,因為心絞痛同胃痛好似。有d人以為自己胃痛其實係心臓病發。
我媽就係咁

大宅

快d去

禁止訪問

別墅

吾好諗咁多,有2個朋友又係心口痛,以為胃痛,去到急症,原來心血管塞,即時入院,排期通波仔!

男爵府

2019新春慶豚圓

梗係去啦,急症100蚊咋嘛,仲等咩?快去!

男爵府

一定要去睇

男爵府

如果佢自己覺得自己無乜野就睇左西醫先啦

別墅

快的去急症啦,吾好錯過黄金時間,心口痛係會即時處理㗎!

超級版主

如果我嚇多你兩嚇你會即去,我唔介意做衰人。我媽係勁好彩,果時一家未試過呢d,唔知訂。醫生開左胃藥又話血壓高開左血壓藥。朋友係護士,即日幫我買血壓計。我拎返去俾佢。唔知點攪就決定去醫院,果時我媽都唔願去。一入急症照到個心發大左,上壓240,唔駛講即上病房。第二朝check到大動脈撕裂,最差情況要心口開窿做手術。我媽以為玩完,交代晒d野。就o係留院期間中埋風,住左一個禮拜ICU,算佢大命!條命真係執返黎!咁大個女最驚嚇都係呢次!

真係可大可小架樓主!仔細老婆嫩叫你老公咪鬥氣

伯爵府

去急症

公爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 熱血金章

ivyko 發表於 15-5-2 23:15
佢係都話抖抖睇下點。依家好似好咗d,佢話仲有少少痛。其實佢唔想濫用急症室。點叫佢去 ...

同佢講: 你唔想濫用急症室, 我唔想冇左個老公. 你心交痛, 我更心痛, 你有冇理下我感受?
要快去急症室呀!
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

男爵府

心口痛可大可小,快d 去急症室啦。傷風感冒果d 就話濫用,呢d 唔算

侯爵府

2019新春慶豚圓

引用:老公今朝有胃痛。剛剛個心口痛得好緊要,成

原帖由 ivyko 於 15-05-02 發表
老公今朝有胃痛。剛剛個心口痛得好緊要,成個唇白哂,叫佢睇醫生佢話去邊度睇,佢一向唔中意去睇急症 ...
我有朋友有日又係胃痛,痛都頂唔順,要call白車,之後發現原來個膽有事,要做手術。

男爵府

快call白車即入院

大宅

馬上、立刻 去急症室

大宅

俾呢個post 佢睇
你就入去換衫捉佢飛的去睇啦

超級版主

引用:俾呢個post+佢睇你就入去換衫捉佢飛的去睇

原帖由 princess_tone 於 15-05-03 發表
俾呢個post 佢睇
你就入去換衫捉佢飛的去睇啦
咪係,最多都係side幾個鐘時間姐,換條命wor

伯爵府

2019新春慶豚圓 親子王國15週年勳章

我想你先生現在可能好很多,唔想俾人話濫用急診室,但呢d問題唔係一般巿民可以分辨,是可大可小的事,相信醫生都會叫你去急診室的,一次冇事唔代表下次冇事,唔好搏。

男爵府

畀面勳章

會迫佢去

首頁
12345...7

尾頁

跳至
熱門主題