論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

voted ! 回水

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

voted!!!!!!! 100% support

大宅

i vote too!!
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏离」(箴22:6)

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

今朝好唔開心, 琴日收到reminder, 今日先比咗2400

回水!!!!!!!!

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

大宅

醒目開學勳章

馬上取消,並退回已繳款項!!!

thank you 匯賢智庫主席葉劉淑儀女!!!

大宅

男爵府

係咪真㗎?? 幾時講㗎???

原文章由 babellt 於 08-6-26 16:59 發表
馬上取消,並退回已繳款項!!!

thank you 匯賢智庫主席葉劉淑儀女!!!

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

我仲未收到reminder,咁係唔係唔使比呀!

大宅

投左啦.

原文章由 baby.baby 於 08-6-24 14:03 發表
多謝支持

男爵府

已經投左喇

男爵府

thanks
原文章由 baby.baby 於 08-6-24 11:20 發表
http://www.abolishlevy.hk/survey.php

撤銷徵款還賦於民 Abolish the levy
政府自03年政府向聘請外籍家庭傭工的僱主徵收每月400元的徵款,用以培訓本地工人。
至今徵款已滾存至超過29億元,而每名僱主大約已交出18,00 ...

媽媽最愛大小b

大宅

投左啦

禁止訪問

子爵府

投左! 仲msn 左條link 比d 朋友! tks.

[ 本文章最後由 yenho 於 08-6-27 17:34 編輯 ]
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

民房

其實尼個正苦的豬頭局長, 出的甘徵款都不知為什麼, 損人不利己, 都好似強積金一樣, 希善怕惡就得, 大機構就不甘店, 小僱主就個個要服從. 希望匯賢智庫主席葉劉淑儀女仕, 替我們小僱主叫的豬頭局長檢討一下的不平等外傭政察. 做番好一點啦.

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

投左啦, 完全無理由要比稅, 果$9600真係好甘 !!!
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

禁止訪問

大宅

呢個網...我已經係第3次投, 我仲試過係街上被人叫簽名, 我總覺得政府都唔理我地D意見, 最過份係要PREPAID左, 才批VISA, 仲有如果炒左工人..仲冇得REFUND LEVY. 如果我地每年預付多了薪俸稅都有得REFUND, 但唔知點解LEVY唔可以REFUND.

大宅

但你要決定以後唔再申請工人先得喎, 唔係到時唔批你咪無人用
?

我當然支持取消, 不過真係好心淡

原文章由 貓姐 於 08-6-28 13:53 發表
其實咁樣做係唔係真係幫到我地呢??? 政府又會唔會聽到呢, 上次遊行完就咩聲氣都冇晒喇, 交左信, 叫完口號, 遊行完又點呢!!
我決定左, 下期唔交僱傭稅住喇
我知道, 我唔交, 政府又告我唔到既, levy唔係稅, 只係"精"款 ...

首頁

尾頁

跳至