美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

有冇用家可以分享下?

水晶宮

我其實係上年先開始用Eminence o既products, 純粹係覺得佢D產品冇人工色素防腐劑, 外國reviews又好口碑就試下喇, 暫時用過以下產品:

1) Tropical Vanilla Day Cream SPF 32
我好少用有防曬o既日霜, 多數都係日霜和防曬分開搽。呢隻cream好香, 易推開, 冬天用都好補濕, 冬天用佢唔使再加防曬, 而且補搽(當補防曬)可以同時補濕, 事關冬天補完防曬皮膚會易乾燥, 呢隻本身就係moisturizer唔會越搽越乾。不過佢有一隻化學防曬劑成份(Ethylhexyl methoxycinnamate即係Octinoxate), 我對佢冇敏感, 用緊o既EltaMD UV Clear SPF 46都有呢個成份。

2) Stone Crop Whip Moisturizer
呢個應該會回購, 質地好thick & creamy但上面又一D都唔lup仲變得好薄身易推, 有輕微油潤感, 呢排咁熱我混合性皮膚用佢都唔出油, 仲好夠補濕。

3) Stone Crop Gel Wash
我只係早上用, 唔加水就咁推開洗面, 再過水沖, 洗完好refreshing, 唔會過度去油令皮膚乾, 好o岩朝早用, 但貨size太貴, 未必會回購。

4) Stone Crop Serum
暫時用左兩日, 我用佢取代B5 gel, 好快吸收, 冇B5 gel搽完觸感咁黏, 但都好補濕, 淡斑效果尚未見到(因為只用了兩日), 但補濕效果好滿意。

水晶宮

5) Neroli Age Corrective Eye Serum
呢隻係聲稱皇牌去眼紋, 我自己35歲眼紋唔算嚴重, 只係每邊有少少淺乾紋(到眼中間位置),眼肚眼尾冇紋, 我只係黑眼圈問題比較嚴重。呢隻serum係light gel-cream texture, 搽上去form左層film咁, 就因為呢層film, 令之後再搽其他野 (eye cream/ b5 gel/ 防曬/ foundation, etc.)都會捽到擦膠碎。30ml好大支, 用左3個幾月都未用到一半, 但係亦見唔到有任何改善皮膚o既效果。好想轉用其他eye products, 但仲有好大支, 唔用又好浪費....一定唔會回購...

水晶宮

我用緊o既Stone Crop系列產品都係Stone Crop Collection Tube, 唔使$500有:
30ml Stone Crop Serum (貨size)
15ml Stone Crop Whip Moisturizer
15m Stone Crop Gel Wash
15m Stone Crop Hydrating Gel
15m Stone Crop Masque

呢個travel/ trial kit係好抵, Stone Crop Serum貨size都要$380, 因為咁抵先買黎試下, 真係幾好用。

大宅

回覆:Elenalan 的帖子

我都用緊呢個眼霜,效果一般無咩特別,反而隻洗面有驚喜,洗完有fresh嘅感覺。你有無用佢地出嘅mask?我用緊stone crop 同rosehip maize exfoliating mask

水晶宮

引用:我都用緊呢個眼霜,效果一般無咩特別,反而

原帖由 tsangmarilyn 於 15-05-07 發表
我都用緊呢個眼霜,效果一般無咩特別,反而隻洗面有驚喜,洗完有fresh嘅感覺。你有無用佢地出嘅mask?我用 ...
Stone crop gel wash真係好好用,好refreshing!! 我好鍾意stone crop line果種herbal味,唔係花香,係好淡淡青草味好清新!

stone crop masque有個15ml trial size未用,今晚試下先!

男爵府

我有用開Stone Crop Hydrating Mist, Stone Crop Whip Moisturizer, Stone Crop Masque

別墅

引用:我用緊o既Stone+Crop系列產品都係Stone+Cro

原帖由 Elenalan 於 15-05-04 發表
我用緊o既Stone Crop系列產品都係Stone Crop Collection Tube, 唔使$500有:
30ml Stone Crop Serum (貨size ...
你係賣家? 我想買

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Elenalan 於 15-05-04 發表我

原帖由 verach 於 15-05-07 發表
你係賣家? 我想買
我係用家,唔係賣家。

水晶宮

引用:我有用開Stone Crop Hydrating Mist, Stone

原帖由 immc 於 15-05-07 發表
我有用開Stone Crop Hydrating Mist, Stone Crop Whip Moisturizer, Stone Crop Masque
stone crop hydrating mist好用嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+tsangmarilyn+於+15-05-07+發

原帖由 Elenalan 於 15-05-07 發表
Stone crop gel wash真係好好用,好refreshing!! 我好鍾意stone crop line果種herbal味,唔係花香,係好淡 ...
仲有隻Eminence eight greens phyto mask都好用,有緊緻保濕效果,我黎緊都會去買

男爵府

Elenalan 發表於 15-5-7 11:14
stone crop hydrating mist好用嗎?
我覺得功效普普通通無咩特別

子爵府

開心吸收勳章

我有朋友又係推介呢個牌子stone crop嗰條line, 想問吓覺得好用的jm們係咩type嘅皮膚?外乾內油適合嗎?
同埋想問吓你哋響邊度買?

水晶宮

引用:我有朋友又係推介呢個牌子stone crop嗰條li

原帖由 港式奶茶 於 15-05-07 發表
我有朋友又係推介呢個牌子stone crop嗰條line, 想問吓覺得好用的jm們係咩type嘅皮膚?外乾內油適合嗎?
同 ...
我mature skin, 混合性偏乾(T位偏油,其他偏乾), 主要問題係缺水,有少少斑。

別墅

回覆:Elenalan 的帖子

咁你係邊到買travel kit架? 我都用緊 不過我買$800成set

子爵府

開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+港式奶茶+於+15-05-07+發表我

原帖由 Elenalan 於 15-05-07 發表
我mature skin, 混合性偏乾(T位偏油,其他偏乾), 主要問題係缺水,有少少斑。

...
Thank you!
請問你響邊買㗎?因為我朋友都係托人響外國買,唔好意思托上托!

別墅

引用:Quote:原帖由+Elenalan+於+15-05-07+發表我

Thank you!
請問你響邊買㗎?因為我朋友都係托人響外國買,唔好意思托上托!

...
我係美容院買 不過樓主果間真係好平

大宅

回覆:Eminence Organic Skin Care

我都用緊香草防曬,都幾鍾意用,但黎緊夏天,又想試下佢隻防曬粉,有冇人用過可以share一下呀

男爵府

引用:我有朋友又係推介呢個牌子stone+crop嗰條li

同 ...
我係敏感性乾肌,缺油。
佢可以幫我舒緩到敏感,但for我就唔夠力潤膚,我上網或代購買的

水晶宮

回覆:Eminence Organic Skin Care

我水貨店買。

首頁

尾頁

跳至